Gość xcode Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Mam na kupno nowych pamieci do zestawu z i5 brata ~ 430zł. Poczatkowo chcialem brac OCZ'y 1600MHz CL7, ale wszedzie ludzie polecaja Ripjawsy - czy bedzie duza roznica w wydajnosci miedzy Ripjawsami CL8, a Platinumkami CL7 :?: Czy Ripjawsy beda chodzic na CL7 czy raczej nie ma szans :?: I jak jest z kompatybilnoscia OCZ'ow, bo moje reapery 1066 to tragedia - 1066Mhz to maks co robia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loth Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 (edytowane) Nie wiem w czym problem z ripjawsami, w końcu jest też opcja 1600mhz z cl7 http://ddr2.home.pl/product_info.php?produ...cc424f43fe2bd3e Chyba, że masz na myśli wersję 2000mhz z cl9, sądzę, że będą chodziły na 1.6V na 8.8.8.24, jako 1600mhz na 1.6V powinieneś wyciągnąć nawet 6.7.6.18. Przynajmniej tridenty tak chodzą. Edytowane 2 Listopada 2009 przez Loth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xcode Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Ooo... tych z CL7 nie znalazlem, a sa tansze od OCZ'ow wiec biore je od reki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xcode Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) Potrzebuje pamieci do zestawu jak w tytule i juz mialem brac wszem i wobec polecane Ripjawsy CL7, ale ostatnio znaczaco podskoczyly ich ceny i w efekcie zastanawiam sie czy nie brac inych pamieci. Na celowniku oprocz Ripjawsow CL7 1600MHz za 525zł, mam takie A-Daty, oraz takie Geil'e Warto doplacac do Ripjawsow czy moze wziąć ktores z wyzej wymienionych :?: I jesli tak to ktore :?: Zawsze o geil'ach slyszalem wiele dobrego, ale o DDR3 do i5/i7 nie za duzo, to samo ondosnie Adaty. /EDIT Aha i jeszcze jedno pytanko - czy to te same Adaty LINK :?: Edytowane 26 Listopada 2009 przez xcode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Wyglądają na identyczne, choć dla pewności na Twoim miejscu z ESC bym się skontaktował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...