Skocz do zawartości
Gość xcode

Pamieci Ddr3 Do Oc I5

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na kupno nowych pamieci do zestawu z i5 brata ~ 430zł. Poczatkowo chcialem brac OCZ'y 1600MHz CL7, ale wszedzie ludzie polecaja Ripjawsy - czy bedzie duza roznica w wydajnosci miedzy Ripjawsami CL8, a Platinumkami CL7 :?: Czy Ripjawsy beda chodzic na CL7 czy raczej nie ma szans :?: I jak jest z kompatybilnoscia OCZ'ow, bo moje reapery 1066 to tragedia - 1066Mhz to maks co robia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem w czym problem z ripjawsami, w końcu jest też opcja 1600mhz z cl7

http://ddr2.home.pl/product_info.php?produ...cc424f43fe2bd3e

Chyba, że masz na myśli wersję 2000mhz z cl9, sądzę, że będą chodziły na 1.6V na 8.8.8.24, jako 1600mhz na 1.6V powinieneś wyciągnąć nawet 6.7.6.18. Przynajmniej tridenty tak chodzą.

Edytowane przez Loth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje pamieci do zestawu jak w tytule i juz mialem brac wszem i wobec polecane Ripjawsy CL7, ale ostatnio znaczaco podskoczyly ich ceny i w efekcie zastanawiam sie czy nie brac inych pamieci.

Na celowniku oprocz Ripjawsow CL7 1600MHz za 525zł, mam takie A-Daty, oraz takie Geil'e

Warto doplacac do Ripjawsow czy moze wziąć ktores z wyzej wymienionych :?: I jesli tak to ktore :?: Zawsze o geil'ach slyszalem wiele dobrego, ale o DDR3 do i5/i7 nie za duzo, to samo ondosnie Adaty.

/EDIT

Aha i jeszcze jedno pytanko - czy to te same Adaty LINK :?:

Edytowane przez xcode

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi