Skocz do zawartości
pit

neo+ w maju taniej

Rekomendowane odpowiedzi

neostrada.pl

"[...]Od dnia 1 do 31 maja 2003 roku Telekomunikacja Polska wprowadza promocję na opłatę instalacyjną za usługę Neostrada Plus wynoszącą 399 pln. Klienci, którzy w tym okresie złożą zamówienie na szerokopasmowy dostęp do Internetu, zaoszczędzą 455,93 zł!"

ida w dobrym kierunku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak by abonament obnizyli to chyba pierwszy raz w życiu przeszłoby mi przez gardło jakieś ciepłe słowo na temat TPSA

Mi obniżyli. Całe 12pln :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedzi na wyrażenie zgody na dzielanie neo+ nie otrzymałem, gdzieś ugrzęzła, ale załatwienie ADSL trwało 2 dni. Tu TPSA zadziałała błyskawicznie. Telefon do domu z BOK, po 15 min brak SDI, za pół godziny działa DSL to mi się podobało. Gdyby z "abonamentem" jeszcze trochę odpuścili do ok 200zł byłbym jakiś czas szczęśliwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedzi na wyrażenie zgody na dzielanie neo+ nie otrzymałem, gdzieś ugrzęzła, ale załatwienie ADSL trwało 2 dni. Tu TPSA zadziałała błyskawicznie. Telefon do domu z BOK, po 15 min brak SDI, za pół godziny działa DSL to mi się podobało. Gdyby z "abonamentem" jeszcze trochę odpuścili do ok 200zł byłbym jakiś czas szczęśliwy.

Czekaj nie nadążam :? Oficjalnie wystąpiłaś do TPSA o zezwolenie na podział neo+ poza lokal :?: Takie cudo jest możliwe :?: Przecież po to jest właśnie DSL 512 (i dlatego kosztuje wiecej). Ktoś kiedyś dostał takie pozwolenie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Felson - analfabetyzm funkcjonalny (tak to określają, ostatnio jest modne). W regulaminie neo+ jak wół stoi, że nie wolno dzielić bez zgody TPSA za co grożą kary. Wyjście poza "lokal" zatem jest dopuszczane w regulaminie, tylko trzeba oficjalnie to załatwić, problem w tym, że jak bardzo wiele spraw w Polsce działa na zasadzie uznaniowości (nie znam żadnych zasad udzielania zgody)- czytaj łapówki.

O podział neo+ wystąpiłem z pismem do TPSA, u mnie była sieć na bazie SDI stąd miałem podstawy. Bardziej zależało mi na stałym IP, a ponieważ są chętni podpiąć się do sieci bez łachy na dzielenie podłączyłem DSL z opcją na przejście na 1 Mbps, bez kosztów za ok pół roku (klauzula w umowie). Zostaje potargować się aby obniżyli "abonament" za 1 Mbps kosztem IP, bo 5 IP nie potrzebuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czerwcu mają wprowadzić neo 1mbit podobno.

a tutaj odpowiedz na to:

witam

mam pytanie ... czy wprowadzicie tez inne (wieksze) 

predkosci neostrady+ ? bo w starej neostradzie byly 2 pakiety.... jezeli tak, to jakie to beda predkosci i ile beda kosztowac? jak nie, to dlaczego?? 

z gory dziekuje za odpowiedz z powazaniem

Witam

Telekomunikacja Polska nie planuje wprowadzenia w najbliższym czasie wyższych prędkości.

Czym to jest spowodowane? - niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie.

--------------------------------

Tomasz Piwek

szkoda :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała poprawka. Neo+ nie kosztuje teraz 455,93 zł, tylko ok. 426 zł (399zł + 7%vat)Mała poprawka. Neo+ nie kosztuje teraz 455,93 zł, tylko ok. 426 zł (399zł + 7%vat)

A dokładnie 399 zł BRUTTO (czyli z watą :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Felson - analfabetyzm funkcjonalny (tak to określają, ostatnio jest modne). W regulaminie neo+ jak wół stoi, że nie wolno dzielić bez zgody TPSA za co grożą kary.  Wyjście poza "lokal" zatem jest dopuszczane w regulaminie, tylko trzeba oficjalnie to załatwić, problem w tym, że jak bardzo wiele spraw w Polsce  działa na zasadzie uznaniowości (nie znam żadnych zasad udzielania zgody)- czytaj łapówki.

O podział neo+ wystąpiłem z pismem do TPSA, u mnie była sieć na bazie SDI stąd miałem podstawy. Bardziej zależało mi na stałym IP, a ponieważ są chętni podpiąć się do sieci bez łachy  na dzielenie podłączyłem DSL z opcją na przejście na 1 Mbps, bez kosztów za ok pół roku (klauzula w umowie). Zostaje potargować się aby obniżyli "abonament" za 1 Mbps kosztem IP, bo 5 IP nie potrzebuję.

Oki. Teraz nadążam ;) Daj znać jak Ci negocjacje cenowe pójdą, trzymam kciuki...

Ponawiam pytanie: czy ktoś słyszał żeby TPSA oficjalnie (na piśmie) wyrazila zgode na podział neo+ poza lokal :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czerwcu mają wprowadzić neo 1mbit podobno.

a tutaj odpowiedz na to:

witam

mam pytanie ... czy wprowadzicie tez inne (wieksze) 

predkosci neostrady+ ? bo w starej neostradzie byly 2 pakiety.... jezeli tak, to jakie to beda predkosci i ile beda kosztowac? jak nie, to dlaczego?? 

z gory dziekuje za odpowiedz z powazaniem

Witam

Telekomunikacja Polska nie planuje wprowadzenia w najbliższym czasie wyższych prędkości.

Czym to jest spowodowane? - niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie.

--------------------------------

Tomasz Piwek

szkoda :(
a sadziles ze tpsa sie przyzna do czegos ? ;]

jak dzwonilem miesiac przed tym jak ruszyla neostrada czy planuja wprowadzic jakies lacza adsl .....odp: "nie , nic nie planujemy"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi