pit Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 neostrada.pl "[...]Od dnia 1 do 31 maja 2003 roku Telekomunikacja Polska wprowadza promocję na opłatę instalacyjną za usługę Neostrada Plus wynoszącą 399 pln. Klienci, którzy w tym okresie złożą zamówienie na szerokopasmowy dostęp do Internetu, zaoszczędzą 455,93 zł!" ida w dobrym kierunku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 W czerwcu mają wprowadzić neo 1mbit podobno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 A ja słyszałem ze maja i wprowdzic Neo+ 256/64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Mnie się ta promocja strasznie podoba :D Od pół godziny zamiast steranego w bojach Zoltriźa Scorpiusa, nowiutki Lucent Cell Pipe 8) No po prostu happy jestem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidD Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Co za refleks :P Mnie tepsa mile zaskoczyła - tydzień temu złożyłem zamówienie, a już 14 maja mają instalować :) . Dodam tylko, że mieszkam w 25-tysięcznym miasteczku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 ja zamowiłem w czwartek wieczorem via telefon, no a dziś jest poniedzialek i już działa. Coś sie w firmie zmienia chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 na pewno sie zmienia :) i to na lepsze :D moze jeszcze zniza oplate za abonament pozniej o powiedzmy 30% :lol: zartuje :lol: ale dobrze by bylo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 No jak by abonament obnizyli to chyba pierwszy raz w życiu przeszłoby mi przez gardło jakieś ciepłe słowo na temat TPSA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 mi raz przeszlo :) pochwalilem ich za to, ze zalozyli mi neo+ PRZED terminem (mialem miec 18.02.03 a zalozli mi 4.02.03!! ale to dlatego, ze na 18 mial duzo ludu, a 4 nikogo :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 No jak by abonament obnizyli to chyba pierwszy raz w życiu przeszłoby mi przez gardło jakieś ciepłe słowo na temat TPSAMi obniżyli. Całe 12pln :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 a po co brales na czas nieokreslony ? ;] i tak sie umowa sama przedluza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO55 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Odpowiedzi na wyrażenie zgody na dzielanie neo+ nie otrzymałem, gdzieś ugrzęzła, ale załatwienie ADSL trwało 2 dni. Tu TPSA zadziałała błyskawicznie. Telefon do domu z BOK, po 15 min brak SDI, za pół godziny działa DSL to mi się podobało. Gdyby z "abonamentem" jeszcze trochę odpuścili do ok 200zł byłbym jakiś czas szczęśliwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 to brac w tej promocji czy czekac na czerwiec (512kbps to mi akurat pasuje - mniej nie chce a wiecej po co?)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 jak nie potrzebujesz wiecej ani mniej to bierz!! ja juz mam..... mam nadzieje, ze wejda te pakiety 1mb to bym se zmienil :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Odpowiedzi na wyrażenie zgody na dzielanie neo+ nie otrzymałem, gdzieś ugrzęzła, ale załatwienie ADSL trwało 2 dni. Tu TPSA zadziałała błyskawicznie. Telefon do domu z BOK, po 15 min brak SDI, za pół godziny działa DSL to mi się podobało. Gdyby z "abonamentem" jeszcze trochę odpuścili do ok 200zł byłbym jakiś czas szczęśliwy. Czekaj nie nadążam :? Oficjalnie wystąpiłaś do TPSA o zezwolenie na podział neo+ poza lokal :?: Takie cudo jest możliwe :?: Przecież po to jest właśnie DSL 512 (i dlatego kosztuje wiecej). Ktoś kiedyś dostał takie pozwolenie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO55 Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Felson - analfabetyzm funkcjonalny (tak to określają, ostatnio jest modne). W regulaminie neo+ jak wół stoi, że nie wolno dzielić bez zgody TPSA za co grożą kary. Wyjście poza "lokal" zatem jest dopuszczane w regulaminie, tylko trzeba oficjalnie to załatwić, problem w tym, że jak bardzo wiele spraw w Polsce działa na zasadzie uznaniowości (nie znam żadnych zasad udzielania zgody)- czytaj łapówki. O podział neo+ wystąpiłem z pismem do TPSA, u mnie była sieć na bazie SDI stąd miałem podstawy. Bardziej zależało mi na stałym IP, a ponieważ są chętni podpiąć się do sieci bez łachy na dzielenie podłączyłem DSL z opcją na przejście na 1 Mbps, bez kosztów za ok pół roku (klauzula w umowie). Zostaje potargować się aby obniżyli "abonament" za 1 Mbps kosztem IP, bo 5 IP nie potrzebuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 DSL rozni sie od neo+ stalym IP i to jest glowna roznica. (+ jakies tam zabezpieczenia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Mała poprawka. Neo+ nie kosztuje teraz 455,93 zł, tylko ok. 426 zł (399zł + 7%vat)Mała poprawka. Neo+ nie kosztuje teraz 455,93 zł, tylko ok. 426 zł (399zł + 7%vat) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 DSL rozni sie od neo+ stalym IP i to jest glowna roznica. (+ jakies tam zabezpieczenia)+ legalnie mozna dzielic..... w wiekszosci wlasnie dlatego ludzie zakladaja DSL a nie neo+, bo sie boja.... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 W czerwcu mają wprowadzić neo 1mbit podobno.a tutaj odpowiedz na to: witam mam pytanie ... czy wprowadzicie tez inne (wieksze) predkosci neostrady+ ? bo w starej neostradzie byly 2 pakiety.... jezeli tak, to jakie to beda predkosci i ile beda kosztowac? jak nie, to dlaczego?? z gory dziekuje za odpowiedz z powazaniem Witam Telekomunikacja Polska nie planuje wprowadzenia w najbliższym czasie wyższych prędkości. Czym to jest spowodowane? - niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie. -------------------------------- Tomasz Piwek szkoda :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Mała poprawka. Neo+ nie kosztuje teraz 455,93 zł, tylko ok. 426 zł (399zł + 7%vat)Mała poprawka. Neo+ nie kosztuje teraz 455,93 zł, tylko ok. 426 zł (399zł + 7%vat) A dokładnie 399 zł BRUTTO (czyli z watą :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Felson - analfabetyzm funkcjonalny (tak to określają, ostatnio jest modne). W regulaminie neo+ jak wół stoi, że nie wolno dzielić bez zgody TPSA za co grożą kary. Wyjście poza "lokal" zatem jest dopuszczane w regulaminie, tylko trzeba oficjalnie to załatwić, problem w tym, że jak bardzo wiele spraw w Polsce działa na zasadzie uznaniowości (nie znam żadnych zasad udzielania zgody)- czytaj łapówki. O podział neo+ wystąpiłem z pismem do TPSA, u mnie była sieć na bazie SDI stąd miałem podstawy. Bardziej zależało mi na stałym IP, a ponieważ są chętni podpiąć się do sieci bez łachy na dzielenie podłączyłem DSL z opcją na przejście na 1 Mbps, bez kosztów za ok pół roku (klauzula w umowie). Zostaje potargować się aby obniżyli "abonament" za 1 Mbps kosztem IP, bo 5 IP nie potrzebuję. Oki. Teraz nadążam ;) Daj znać jak Ci negocjacje cenowe pójdą, trzymam kciuki... Ponawiam pytanie: czy ktoś słyszał żeby TPSA oficjalnie (na piśmie) wyrazila zgode na podział neo+ poza lokal :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 z tego co wiem to nikt jeszcze nie dostal takiego pozwolenia, a przynajmniej ja sie nie spotkalem z takim przypadkiem (a znam troche ludu z neo+) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 wlasnie wyslalem @ do Info Neostrada+ .... czekam na odpis :) ciekawe czy mi odpisza, ze do dzielenia jest DSL a nie neo.... jak dostane odpis to sie odezwe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 W czerwcu mają wprowadzić neo 1mbit podobno.a tutaj odpowiedz na to: witam mam pytanie ... czy wprowadzicie tez inne (wieksze) predkosci neostrady+ ? bo w starej neostradzie byly 2 pakiety.... jezeli tak, to jakie to beda predkosci i ile beda kosztowac? jak nie, to dlaczego?? z gory dziekuje za odpowiedz z powazaniem Witam Telekomunikacja Polska nie planuje wprowadzenia w najbliższym czasie wyższych prędkości. Czym to jest spowodowane? - niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie. -------------------------------- Tomasz Piwek szkoda :(a sadziles ze tpsa sie przyzna do czegos ? ;] jak dzwonilem miesiac przed tym jak ruszyla neostrada czy planuja wprowadzic jakies lacza adsl .....odp: "nie , nic nie planujemy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 :lol: ale mogliby chociaz mowic, ze w przyszlosci spoko czy cos... btw: ParanoiK i MarkPL skad wiecie od tych nowyhch pakietach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Neo+ to super sprawa!!! Nareszcie cywilizacja dotarla do mojej podwarszawskiej dziury!!! Cale szczescie ze byla promocja. Gosc powiedzial, ze modem moze wyciagnac 8 mbit i beda powoli zwiekszac oferte w ramach neo+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 oooooooo :) a nie powiedzial, kiedy, za ile i jakie pakiety wpadna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Przecież już zwykłe neo było do 2Mb/s. Tak że jakiegoś cudu z większymi prędkościami nie robią, tylko żeby z cenami troche spuścili... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 wiem, ze zwykle bylo 2mb/s.... a wiesz moze ile kosztowalo ?? bo pewnie cena bedzie porownywalna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...