wladziu Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Witam, Kupilem na allegro Ramy, ale mam podejzenie ze sprzedawca mnie oszwabil, bo sprzedawal je jako Hynixy, a ja kompletnie nigdzie nie widze na kosciach nazwy czy loga firmy hynix. Sprawdzalem Everestem i ramow on nie rozpoznaje, a CPU-Z pokazuje wszystko prócz nazwy firmy. Probowalem wpisywac rozne ciagi numerow/kodow znajdujacych sie na kosci w google i nic nie znalazlem. Czyzby jakis chinski noname? Jedyne co moze wskazywac że nie jest to Noname, to jeden numer, który zaczyna sie od "HY" - HYXXXXXXX..., ale poza tym to smierdzi mi jednym wielkim NOnamem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 A wklepanie tego numeru w Google też nic nie daje? Na kościach powinna być nazwa producenta lub kod/model/numer seryjny, ewentualnie na laminacie oznaczenie wzoru drukowania. Pokaż screen najnowszego CPU-Z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 (edytowane) A wklepanie tego numeru w Google też nic nie daje? Na kościach powinna być nazwa producenta lub kod/model/numer seryjny, ewentualnie na laminacie oznaczenie wzoru drukowania. Pokaż screen najnowszego CPU-Z. Wklepywalem w google praktycznie wszystko co dalo sie rozczytac i nic nie znalazlem, druga sprawa ze moje stare Kingstony nie byly tak oszczedne w informacje znajdujące sie na kosci jak te niby Hynixy. A tak poza tym wykonanie kosci gorsze niz moje zwykle kingstony, chociazby z tego powodu ze napisy z symbolami/ numerami na kosciach scieraja sie... Może jakimis programami do testowania pamieci zobacze co to za firma? Tylko nie znam takowych.. PS. mam nadzieje ze nie okaze sie, że kupilem Made in Chynix-NONAME Edytowane 3 Listopada 2009 przez wladziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Wg tego, co podał kolega wyżej, to mogą być jednak Hynixy. Skoro CPU-Z i Everest nie jest w stanie odczytać informacji o kościach, to wątpię aby udało się to innym aplikacjom. Spróbuj jeszcze raz CPU-Z i Everestem, ale pod Windows XP - obecne screeny wyglądają na Windows 7. Spróbuj rozszyfrować oznaczenie, wg opisu podanego przez mojego przedmówcę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Wg tego, co podał kolega wyżej, to mogą być jednak Hynixy. Skoro CPU-Z i Everest nie jest w stanie odczytać informacji o kościach, to wątpię aby udało się to innym aplikacjom. Spróbuj jeszcze raz CPU-Z i Everestem, ale pod Windows XP - obecne screeny wyglądają na Windows 7. Spróbuj rozszyfrować oznaczenie, wg opisu podanego przez mojego przedmówcę. Z xp bedzie problem, chyba bede musial doprowadzic do konfrontacji ze sprzedawca. Nie wyslal mi zadnych opakowan, ale być może, coś jeszcze ma i mi udowodni, paragonem lub pudelkiem. Inaczej chyba juz sie nie dowiem skoro nie ma progsow do pamieci weryfikujacych firmę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Zrób zdjęcie tych kostek... bez tego Ci wiele nie pomożemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 (edytowane) Zrób zdjęcie tych kostek... bez tego Ci wiele nie pomożemy.Wkoncu porobilem te foty. Sprawdzalem jak do tej pory kilkoma programami i dalej nie wiem jaka to firma Jakby byly watpliwosci co do symbolu to na powyzszym zdjęciu jest: HYB18T1G Sprzedawca niestety stwierdzil ze juz sam nie jest pewny czy sprzedal Hynixy i że mogl sie pomylic. Tylko co to wtedy będzie za firma? Jestem juz niemal pewny ze to Infineon(logo) albo jakies pamieci na kosciach Infineon. Czy duzo stracilem ze to nie są Hynixy? Mozna Lekko pokrecic te Infineony? Edytowane 4 Listopada 2009 przez wladziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...