Dutch Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Witam, ostatnio złożyłem nowego kompa i mam w nim Corsair TX750 750W. Zauważyłem że przy np. oglądaniu strony - jak przesunę suwakiem w górę/dół słychać wyraźne "ćwierkanie" z okolic zasilacza. Czym może to być spowodowane? Czy jest to podstawa do reklamacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Czasem tak jest, możesz spróbować reklamować zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dutch Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 A czy jest jakiś domowy sposób na pozbycie się tego "efektu"? Pytam bo nie wiem czy uda mi się znaleźć rachunek ze sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 (edytowane) możesz zalać cewki np: żywicą epoksydową (nie zawsze pomaga) = tracisz gware wtedy Edytowane 3 Listopada 2009 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 (edytowane) Pff to, ze piszczy przy przewijaniu stron to pikus. U mnie TX650 piszczy jak nie przewijam :lol: Edytowane 3 Listopada 2009 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 @Ducht Śmiało możesz reklamować.Ja wymieniłem jednego TX 750 bo wentylator był dla mnie za głośny.Przeszło i dostałem nowy.Tak naprawdę to powinieneś martwić się o napięcia na tym zasilaczu.Mam już drugą sztukę i to samo.Już po kilku miesiącach zjeżdża linia 12V.Jest 11.90V.Niby mieści się w normie, ale wkurzające jest ,że byle MC-350 czy OCZ-ety mają lepsze napięcia.Oczywiście mówię tu przez pryzmat ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 u mnie jak miałem kompa na pająka to piszczał chieftec 750cs ..widać taki urok wyrobów cwt ;) Na szczęście w budzie już tego nie słychać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Podczepię się trochę pod temat ;P Zauważyłem że ludzie ciągle się skarżą na modele tx , czy hx również ćwierka ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dutch Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Niestety głównym problemem okazuje się brak kwitka zakupu ze sklepu :angry: który okazjuje się głównym problemem obecnie bo uniemożliwia reklamację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dutch Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Chyba jednak nie zasilacz jest winowajcą! Otóż podpiąłem drugiego Corsaira 750 i efekt ten sam - trzeszczy! No dobra, więc nabyłem Antec'a 750 i...to samo- trzeszczy!!!!!!!!!! Przy "przewijaniu" stron słychać to najlepiej. Podejrzewam że może to coś nie tak z płytą - mam gigabyte'a EX58-UD5. Macie jakieś pomysły co to może być?Jak zdiagnozować winowajcę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Mam wrażenie, że "okolice zasilacza" to sekcja zasilania procesora jednak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dutch Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Mam wrażenie, że "okolice zasilacza" to sekcja zasilania procesora jednak? A istnieje sposób na dokładne określenie tego? Jak mam to sprawdzić? A istnieje sposób na dokładne określenie tego? Jak mam to sprawdzić? Chyba sam sobie odpowiem. Otóż podniosłem BLCK na 150 (podkręciłem procek z 2,6 na 3,0) i...cisza! Brak trzeszczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Moja 950 TX, też ćwierka, byłem w sklepie gdzie go kupiłem, powiedzieli że teraz wszystkie tak mają, niezależnie od firmy lub producenta Ściemę walą, bo nie chcą wymienić. Macie koledzy jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Niestety z corasir-ami bywają takie problemy, ale uprzyj się w sklepie że wcale tak nie jest, najlepiej napisz do producenta. Poinformuj, jaka jest sytuacja, oni ci odpowiedzą, że to podlega reklamacji. Z takim pismem idź dopiero do sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 @Pablo70 To ewidentnie sklep robi Ci problemy.Tak jak pisałem wyżej.Ja reklamowałem wentylator i nie było nawet dyskusji w sklepie.Zabrali , po dwóch tygodniach dostałem nową sztukę.Notabene druga sztuka chodziła tak samo głośno :lol2: Miałem też przez chwilę w rękach trzecią sztukę i ta sama historia.No i okazało się,że internet kłamie :lol2:(według recenzji to miała być bardzo cicha zasiłka). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Postaram się powalczyć, napiszę o rezultatach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...