Skocz do zawartości
Dutch

Corsair Tx750 750w+ ćwierkanie?!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ostatnio złożyłem nowego kompa i mam w nim Corsair TX750 750W. Zauważyłem że przy np. oglądaniu strony - jak przesunę suwakiem w górę/dół słychać wyraźne "ćwierkanie" z okolic zasilacza. Czym może to być spowodowane? Czy jest to podstawa do reklamacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Ducht

Śmiało możesz reklamować.Ja wymieniłem jednego TX 750 bo wentylator był dla mnie za głośny.Przeszło i dostałem nowy.Tak naprawdę to powinieneś martwić się o napięcia na tym zasilaczu.Mam już drugą sztukę i to samo.Już po kilku miesiącach zjeżdża linia 12V.Jest 11.90V.Niby mieści się w normie, ale wkurzające jest ,że byle MC-350 czy OCZ-ety mają lepsze napięcia.Oczywiście mówię tu przez pryzmat ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednak nie zasilacz jest winowajcą! Otóż podpiąłem drugiego Corsaira 750 i efekt ten sam - trzeszczy! No dobra, więc nabyłem Antec'a 750 i...to samo- trzeszczy!!!!!!!!!! Przy "przewijaniu" stron słychać to najlepiej. Podejrzewam że może to coś nie tak z płytą - mam gigabyte'a EX58-UD5. Macie jakieś pomysły co to może być?Jak zdiagnozować winowajcę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie, że "okolice zasilacza" to sekcja zasilania procesora jednak?

A istnieje sposób na dokładne określenie tego? Jak mam to sprawdzić?

A istnieje sposób na dokładne określenie tego? Jak mam to sprawdzić?

Chyba sam sobie odpowiem. Otóż podniosłem BLCK na 150 (podkręciłem procek z 2,6 na 3,0) i...cisza! Brak trzeszczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety z corasir-ami bywają takie problemy, ale uprzyj się w sklepie że wcale tak nie jest, najlepiej napisz do producenta. Poinformuj, jaka jest sytuacja, oni ci odpowiedzą, że to podlega reklamacji. Z takim pismem idź dopiero do sklepu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pablo70

To ewidentnie sklep robi Ci problemy.Tak jak pisałem wyżej.Ja reklamowałem wentylator i nie było nawet dyskusji w sklepie.Zabrali , po dwóch tygodniach dostałem nową sztukę.Notabene druga sztuka chodziła tak samo głośno :lol2: Miałem też przez chwilę w rękach trzecią sztukę i ta sama historia.No i okazało się,że internet kłamie :lol2:(według recenzji to miała być bardzo cicha zasiłka).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi