Skocz do zawartości
JOJO

Ktory monopolista was najbardziej denerwuje

Ktory monopolista was najbardziej denerwuje  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Ktory monopolista was najbardziej denerwuje

• Intel
      6
    • Nvidia
      8
    • TP SA
      41

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zapomnieliscie wszyscy o Kreature (sz)Labs. Ostatnio stala sie juz tak bezczelna, ze "projektuje" nowe karty poprzez zmiane pudelka i ceny, na wyzsza, rzecz jasna. Konia z rzedem temu, kto poza chlamem od CL kupi w polskim sklepie inna porzadna karte dzwiekowa. Drugiego konia oferuje temu, ktoremu udalo sie te gigabajty kreaturowych "niby-sterownikow" wyinstalowac, np. po testowaniu karty. Opcja 'Uninslall Audigy" powoduje (w XP) tylko.. usuniecie skrotu do uninstallera. Kosztowalo mnie to ponowna instalacje Windows. Pfuj.

PS. Ilosc el-szpicli, ktore Kreatura wpakowala w swoj "cudowny" Player zszokowala nawet mnie. Wysylaja te "auto-updatery" wszystkie dane usera. Do "bazy" :cry:

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nic nie mam do CL ale coz nie jestem audiofilem :)

Witam

Ja tez nie jestem audiofilem. Jestem natomiast zwolennikiem jakosci wykonania, ekonomii, stabilnosci. A tego wszystkiego zaprzeczeniem jest "Audigy" - karta wykonana w technologii z czasow S3Virge, za ktora producent zada 5 razy wiecej, niz jest warta. Ponadto, oprogramowanie i sterowniki CL to dno, metr mulu i wodorostow nadal. Tylko objetoscia imponuja (czyzby im od megabajta placili?). Nic nie pomogly protesty userow. No i nie moge wciaz pojac - kto blokuje wejscie na polski rynek kart z rodziny "Maya 7.1", przy ktorych CL "win-music" blednie i plowieje. Czyzby to robili rozprozniaczeni chloptasie (i dziewczynki) z CL-Polska?..

PS. Przeciez subject mowi o monopolistach. A CL nim jest. I to monopolista wrednym, np. handlujacym driverami..

--

Wszystkiego Dobrego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez nie jestem audiofilem. Jestem natomiast zwolennikiem jakosci wykonania, ekonomii, stabilnosci. A tego wszystkiego zaprzeczeniem jest "Audigy" - karta wykonana w technologii z czasow S3Virge, za ktora producent zada 5 razy wiecej, niz jest warta. Ponadto, oprogramowanie i sterowniki CL to dno, metr mulu i wodorostow nadal. Tylko objetoscia imponuja (czyzby im od megabajta placili?).

Jakosc wykonania, nie mam zastrzezen, ekonomia, stabilnoc to samo. Cena 300zl za karte + FW, dobra cena biorac pod uwage ze live kosztuje 150zl a kontroler FW jakies 150 rowniez. Wielkosc driverow coz fakt troche duze i ostatnie akcje z sprzedaza plytek z softem i driverami fakt sa dziwne tutaj moge sie zgodzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za monopolistę uważam Coca cole! ją <span style="color:red;">[ciach!]</span>lę! :P

Pewnie, Pepsi rządzi :D

Bull shit, pepsi suxxxx
Pepsi shit !!!

PoloCocta rulzzz !!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakosc wykonania, nie mam zastrzezen, ekonomia, stabilnoc to samo. Cena 300zl za karte + FW, dobra cena biorac pod uwage ze live kosztuje 150zl a kontroler FW jakies 150 rowniez. Wielkosc driverow coz fakt troche duze i ostatnie akcje z sprzedaza plytek z softem i driverami fakt sa dziwne tutaj moge sie zgodzic.

Witaj

Najpierw obok tematu slow kilka. Widze, ze jestes moderatorem, pojmujesz zatem, ze bez odrobiny "zaciecia" zadne Forum istniec nie moze, a wywolywanie "mini-burz" (na argumenty) naprawde ma sens. "Postawie" wiec swoje argumenty, jesli mozna :? Technologia: Si .35 mikrona, czyli, hmm... zabytkowa. Slawna "moc" obliczeniowa chipsetu - na poziomie procesora i-386, ostatni "skok", to w calosci wynik wiekszego obciazenia CPU (stad wyzsze wymagania sprzetowe Audigy). Ekonomia jest tu wtorna do technologii - jesli wywalimy te wszystkie nikomu niepotrzebne smieci, i zostawimy sama karte - ile za nia dasz? 150zl. (napisales). Zgadza sie. Bo tyle jest warta. Ale sprzedawana jest (cena z www CL $75) w Polsce (np. Komputronik - 690zl) w cenach bedacych wielokrotnoscia ceny w USA. Dlaczego?..

Z innej beczki. Zajrzyj pod link: www.audiotrak.net/eng - jest tam nowa, potezna karta klasy Home Theater - Maya 7.1. O dziwo, nie mozna o niej znalezc nawet wzmianki w polskiej Sieci. W BRD jest juz dostepna w kazdym sklepie IT. Jej sugerowana cena w Polsce - 320zl. Niestety, tylko sugerowana, bowiem importera (z Korei).. brak. Powod? Wszyscy: sprzedawcy, skladacze-amatorzy, hobbysci, itd. nie potrafia sie wydobyc z "myslokwiku": "-ile masz pieniazkow? malo - aha, Live, duzo? - Audigy". Zaden portal (wortal) nie chce w tym pomoc, choc rola Sieci w lamaniu stereotypow myslowych jest ogromna - Athlon dzieki plotkom w Sieci wlasnie "zaistnial". Czemu tak jest? Czy dziwia Cie moje podejrzenia, co do "wyzej postawionego' monopolu?..

PS. Mnie osobiscie powalil fakt - Maya 7.1 zadowala sie 400kB drivera. Jest w tym takze player, i pluginy Midi..

--

Wszystkiego Dobrego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Technologia: Si .35 mikrona, czyli, hmm... zabytkowa. Slawna "moc" obliczeniowa chipsetu - na poziomie procesora i-386, ostatni "skok", to w calosci wynik wiekszego obciazenia CPU (stad wyzsze wymagania sprzetowe Audigy).

2. Ekonomia jest tu wtorna do technologii - jesli wywalimy te wszystkie nikomu niepotrzebne smieci, i zostawimy sama karte - ile za nia dasz? 150zl. (napisales). Zgadza sie. Bo tyle jest warta. Ale sprzedawana jest (cena z www CL $75) w Polsce (np. Komputronik - 690zl) w cenach bedacych wielokrotnoscia ceny w USA. Dlaczego?.. 

3. Z innej beczki. Zajrzyj pod link: www.audiotrak.net/eng - jest tam nowa, potezna karta klasy Home Theater - Maya 7.1. O dziwo, nie mozna o niej znalezc nawet wzmianki w polskiej Sieci. W BRD jest juz dostepna w kazdym sklepie IT. Jej sugerowana cena w Polsce - 320zl. Niestety, tylko sugerowana, bowiem importera (z Korei).. brak. Powod? Wszyscy: sprzedawcy, skladacze-amatorzy, hobbysci, itd. nie potrafia sie wydobyc z "myslokwiku": "-ile masz pieniazkow? malo - aha, Live, duzo? - Audigy".

1. Technologia stara? Co z tego...sprawdza sie sprawdza...w promach kosmicznych masz procki XT m.in. sprawdzona technologia...Wiekszego obciazenie nie zauwazylem przy okazji moze sprawdze jaka jest roznica.

2. Coz jednemu niepotrzebne innemu owszem, 300zl za Audigy to dobra cena nawet bardzo dobra (FW).

3. Zajrzalem i co i napewno tej karty bym nie kupil, powod ? EAX kompletny brak wsparcia. Owszem jak ktos oglada sobie filmy, cos miesza z muzyka to moze i sie karta przyda chociaz to tez troche moze byc dyskusyjne bo wycieli tej karcie port MIDI co jest co najmniej dziwne. A jesli te karty sa takie dobrze i na rynku jest zapotrzebowanie na nie to zadziala niewidzialna reka rynku i sie pojawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja krótko i na temat,- CRAETIVE LABS ze wszystkimi swoimi zakichanymi kartami typy SB !!! A szczególnie po wypuszczeniu AUDIGY poprostu SRAJĄ na klijenta,- czy ktoś może działa na LiveWare pod XP, bo jak do tej pory Creative nic w tym kierunku nie zrobił /oczywiście mówię o oprogramowaniu do kart np. SB Live 5.1 Player, a nie AUDIGY/ monopolista wyszedł z założenia, że po wypuszczeniu tak ''wspaniałej'' karty jak Audigy klijenci starsze karty wpakują do śmietnika,-

BRAWA DLA STRATEGÓW I PRZEMYŚLICIELI NAJŻAŁOŚNIEJSZEJ FIRMY NA ŚWIECIE !!! :) :):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś może działa na LiveWare pod XP, bo jak do tej pory Creative nic w tym kierunku nie zrobił /oczywiście mówię o oprogramowaniu do kart np. SB Live 5.1 Player, a nie AUDIGY/ monopolista wyszedł z założenia, że po wypuszczeniu tak ''wspaniałej'' karty jak Audigy klijenci starsze karty wpakują do śmietnika,-

Nie bardzo rozumiem, jest przeciez LiveWare 3.0 dla XP dla Live'ow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ogladam produkty creativa to mazy mi sie zeby GUS powstal z grobu i znowu zaczol robic zajebiste karty muzyczne ! niestety to tylko mazenia kture sie nie spelnia ! :cry: :cry: :cry:

Ps. ostatnio ogladalem glosniki w/w firmy i stwierdzilem ze jednak kupie logitechy z nowej seri bo takich klockow to ja sobie w pokoju nie postawie ! a do kompa nie musze miec odjazdowych glosnikow czyli podpietej wiezy ! :)

Wieza bedzie do tego do czego ja stwozono !

A o innych produkatach (kamery internetowe karty graficzne )nie wspominam bo to dno !

CREATIVE SUX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BRAWA DLA STRATEGÓW I PRZEMYŚLICIELI NAJŻAŁOŚNIEJSZEJ FIRMY NA ŚWIECIE !!! :) :):)

Witajcie

Konczac ze swojej strony dyskusje (zaluje, ze CL nie trafila na liste monopolistow, choc nia jest, moim zdaniem nie jest nim np. Intel, CL mialaby szanse na "zaszczytne" drugie miejsce po tepsie), odkryje karty. Posiadam Y-724. Kolega, posiadacz Audigy.. mi zazdrosci. Meczy mnie wciaz, "odsprzedaj mi ta karte, albo poszukaj w jakims sklepie sieciowym i zamow, prosze". Nie chce mi uwierzyc, ze Yamah juz w Polsce NIE MA. Niezbyt pojmuje skad wziales Xon, te 300zl brutto, skoro najtansza oferta na Audigy, jaka udalo mi sie dzis znalezc, to 670zl. Powtarzam, w USA ten sam model kosztuje $75 (cena producenta). Czyzby w Polsce "wyrownywali straty"? Ja tego nigdy nie kupie. za bardzo szumi..

Kolego Dunaj, moze Twoja opinia jest radykalna (ech, mlodosc..), ale jestem Ci wdzieczny, ze znalazlem chocby jednego sojusznika. Bo WIERZE, ze monopol CL w Polsce padnie, to tylko kwestia czasu. Szkoda jednak, ze ani Wojo (benchmark), ani zaloga Tweaka nie chcieli mi w tym pomoc. Maya`e 7.1 kupie w sklepie Tweaka - bez namyslu, zawsze, placac gotowka. Obiecuje. I czekam, kiey tam bedzie dostepna..

--

Wszystkiego Dobrego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo rozumiem, jest przeciez LiveWare 3.0 dla XP dla Live'ow.

No tak, ten co nie próbował to nie wie, że LW 3.0 do kart SB Live pod XP to nic innego jak stara wersja spod 2000 już nie raz ludzie błagali wręcz o linki do faktycznej wersji pod XP owszem po pewnych próbach nawet się zainstaluje i nawet jest dźwięk tylko co z tego? Widział ktoś ''panel'' w oprogramowaniu SB Live na XP taki sam jak np. na Millennium lub 98,- chyba raczej nie, /napewno nie widział takiego ewenementu ''Pitur''- Pozdrawiam/:):):):):)

/A swoją drogą, to miło, że jeszcze ktoś uważa, że jestem młody - no w sumie 30-dziechy jeszcze nie mam/ :):):):):):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny :

Creative Sound Blaster Audigy Player bulk 319

Creative Sound Blaster Audigy Player BOX 429

Wiec nie wiem skad wzioles 600zl ! ale i tak to syf jest jak cale CL !!!

Witam

Mialem juz nie marudzic. Ale.. go to Sklep Tweaka (patrze, czy jest tam juz Maya :)), i prosze:

- Creative Sound Blaster Audigy Platinum - 687.70zl. Czyzbym juz niedowidzial? :oops:

--

Wszystkiego Dobrego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ten co nie próbował to nie wie, że LW 3.0 do kart SB Live pod XP to nic innego jak stara wersja spod 2000 już nie raz ludzie błagali wręcz o linki do faktycznej wersji pod XP owszem po pewnych próbach nawet się zainstaluje i nawet jest dźwięk tylko co z tego? Widział ktoś ''panel'' w oprogramowaniu SB Live na XP taki sam jak np. na Millennium lub 98,- chyba raczej nie

Jak zainstalujesz odpowiednie drivery (z XPUpdatem) i LiveWare 3.0 2000 (dobra jest to 2000 ale z paroma zmianami dla XP, ale na zwyklym 2000 tez dziala) i wszystko jest normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi