smiglo83 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 (edytowane) Witam i zwracam sie do grona z pytaniem. Zaraz po złożeniu sprzętu i instalacji systemu operacyjnego obraz w jak najlepszym porządku. Po instalacji najnowszych sterowników dedykowanych mojej karcie zaczeły sie pojawiać dziwne paski najczęściej w kolorze fioletowym. jekie pyło moje zdziwienie kiedy odpaliłem program Everest, który pokazał mi 96% OC na pamięciach na karcie graficznej mimo iz nawet nie zainstalowałem programów do tego koniecznych. Próbowałem zmniejszyc takty pamięci Rivą lecz wywala mi szary ekran i tylko reset pomaga. Przy próbie zczytanie biosu w celu edycji zegarów pamięci wyskakują błędy odczytu. Czy ma ktoś z szanownych użytkowników jakis pomysł?? Mój konfig to : Sempron 2500XP (OC na 2100 Mhz) Epox EP-8RDA+ 768 MB RAM (512 + 256) Asus Radeon X1650 PRO Codagen 350 W ( Ciągnął bez problemu nawet konfig na C2D tylko bez OC) WD 120 GB + Seagate 80 GB ATA Edytowane 3 Listopada 2009 przez smiglo83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 zmniejsz taktowanie pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 zmniejsz taktowanie pamięciNajciekawsze jest to że aktów pamięci nawet palcem nie ruszałem. Od momentu zainstalowania sterowników w wersji 9.8 tak się dzieje. Mam wrażenie że ktoś grzebał w biosie karty i ustawił na sztywno taktowanie pamięci. Jak to odkręcic skoro ani Riva Tuner nie daje rady opuścic taktów pamięci, a próba zczytania i edycji biosu katry kończy sie błędem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Poszukaj takiego biosu w necie, może na techpowerup będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 (edytowane) spróbuj edytować bios czymś stąd: http://www.google.pl/search?hl=pl&sour...amp;oq=ati+bios Edytowane 4 Listopada 2009 przez LMAO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 spróbuj edytować bios czymś stąd: http://www.google.pl/search?hl=pl&sour...amp;oq=ati+biosPróbowałem zgrać bios GPU-Z i WinFlash. Oba programy pokazały mi błąd w próbie odczytu pliku bios. Można na siłę zczytać bios jakimś rogramem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...