Skocz do zawartości
smiglo83

Asus Radeon X1650 Pro 512 Mb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i zwracam sie do grona z pytaniem. Zaraz po złożeniu sprzętu i instalacji systemu operacyjnego obraz w jak najlepszym porządku. Po instalacji najnowszych sterowników dedykowanych mojej karcie zaczeły sie pojawiać dziwne paski najczęściej w kolorze fioletowym. jekie pyło moje zdziwienie kiedy odpaliłem program Everest, który pokazał mi 96% OC na pamięciach na karcie graficznej mimo iz nawet nie zainstalowałem programów do tego koniecznych. Próbowałem zmniejszyc takty pamięci Rivą lecz wywala mi szary ekran i tylko reset pomaga. Przy próbie zczytanie biosu w celu edycji zegarów pamięci wyskakują błędy odczytu. Czy ma ktoś z szanownych użytkowników jakis pomysł??

Mój konfig to :

Sempron 2500XP (OC na 2100 Mhz)

Epox EP-8RDA+

768 MB RAM (512 + 256)

Asus Radeon X1650 PRO

Codagen 350 W ( Ciągnął bez problemu nawet konfig na C2D tylko bez OC)

WD 120 GB + Seagate 80 GB ATA

post-151180-1257288253_thumb.png

post-151180-1257288263_thumb.jpg

Edytowane przez smiglo83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmniejsz taktowanie pamięci

Najciekawsze jest to że aktów pamięci nawet palcem nie ruszałem. Od momentu zainstalowania sterowników w wersji 9.8 tak się dzieje. Mam wrażenie że ktoś grzebał w biosie karty i ustawił na sztywno taktowanie pamięci. Jak to odkręcic skoro ani Riva Tuner nie daje rady opuścic taktów pamięci, a próba zczytania i edycji biosu katry kończy sie błędem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj edytować bios czymś stąd: http://www.google.pl/search?hl=pl&sour...amp;oq=ati+bios

Próbowałem zgrać bios GPU-Z i WinFlash. Oba programy pokazały mi błąd w próbie odczytu pliku bios. Można na siłę zczytać bios jakimś rogramem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi