Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W kazdym innym poscie napisalem, ze potrzebuje glosnikow do 30cm. Albo nie umiesz czytac albo nie wiem. Moje stanowisko jest tak zorganizowane, ze musze sluchac w bliskim polu i nie moge odsuwac sie z fotelem.

A wiec: i 3c i 5c i 6c i 7c i 2000X mi nie wejda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kazdym innym poscie napisalem, ze potrzebuje glosnikow do 30cm. Albo nie umiesz czytac albo nie wiem. Moje stanowisko jest tak zorganizowane, ze musze sluchac w bliskim polu i nie moge odsuwac sie z fotelem.

A wiec: i 3c i 5c i 6c i 7c i 2000X mi nie wejda.

masz racje nie czytałem wszystkiego bo przy połowie postów polecających włos się na głowie jeży i musiałem gdzieś minąć.

Jak naprawdę nie możesz wykonać reorganizacji to kup co uważasz za słuszne ale myślęże okupisz to mocno jakością dźwięku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz jakby Solo były odpowiedzią na wszystko.. Kolega ma pewne wymagania, które mają być spełnione, a wymienione przez niego zestawy ich nie spełniają. Biurko narożne ciężko jest gdzieś przestawić, a poza tym nie ma szans ustawić głośników jak to powinno być zrobione. Więc nie ma po co przepłacać za solo3c (nawet gdyby się zmieściły), bo do bliskiego odsłuchu i takiego rozmieszczenia to one się średnio nadają..

Ostatnio słuchałem solo7c wciśniętych do ciasnego akademickiego pokoju. Grały bez rewelacji, powiedziałbym nawet przeciętnie. Jedyne co dało się odczuć to że mogą grać naprawdę głośno i nisko zejść z basem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz jakby Solo były odpowiedzią na wszystko.. Kolega ma pewne wymagania, które mają być spełnione, a wymienione przez niego zestawy ich nie spełniają. Biurko narożne ciężko jest gdzieś przestawić, a poza tym nie ma szans ustawić głośników jak to powinno być zrobione. Więc nie ma po co przepłacać za solo3c (nawet gdyby się zmieściły), bo do bliskiego odsłuchu i takiego rozmieszczenia to one się średnio nadają..

Ostatnio słuchałem solo7c wciśniętych do ciasnego akademickiego pokoju. Grały bez rewelacji, powiedziałbym nawet przeciętnie. Jedyne co dało się odczuć to że mogą grać naprawdę głośno i nisko zejść z basem.

Oczywiście, że nie są po prostu w tej cenie chciałem mu doradzić coś co gra a gienki 2000A nie grają.

Solo7c nigdy nie grały z rewelacją także jej tam nie może być nawet przy najbardziej wymyślnym ustawieniu. Rewelacja to była jak stały za 350 teraz w nowej cenie są tylko przeciętne ale konkurencji to bardzo one nie mają. Dalej to już amp i kolumny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i widzisz.. te gienki jak na swoją cenę ok 150zł też zagrają przyzwoicie. Nie każdy musi od razu wydawać sporą kasę na kolumny i wzmacniacz.. do odpowiedniego sprzętu trzeba dojrzeć ;)

Apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc za jakiś czas pewnie autor tematu zacznie się bawić w DIY, kupi wzmaka, DACa i inne szmery bajery :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam alternatywy dla moich pierdzacych i nie grających 2.1 Troche poczytałem i Gienki 2000x spełniają moje oczekiwania. Jest jednak mały problem. 2000x są wycofywane z produkcji i na ich miejsce wchodzą 1800A. 50W RMS, 2 woofery 4". Niby moc jest wystarczająca (pokój 16m2), ale bardziej chodzi mi o porównanie do 2000x. Boje się, że ten 4" nie zejdzie tak nisko jak 5" Słucham trance, hardstyle, chillout, rock, do tego dużo filmów wiec zależy mi na mocnym i miękkim basie. A może 3000A? Ktoś spotkał się z pozostałymi modelami?

Do tego kwestia dzwiękówki. Czy SB0220 nie będzie ich ograniczać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi