sthEn Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 (edytowane) Jak w temacie, mógłby mi ktoś na dzień dzisiejszy polecić zestaw na intelu? Oczywiście prześledziłem temat przyklejony, jednak w tej kategorii cenowej wszystkie propozycje są na AMD. Czemu Intel? Może i jestem fanboy'em, któremu się nie da przetłumaczyć, ale też na 100% będę stawiał Snow Leoparda na tym komputerze, który się z AMD "mniej lubi". Wymagania: - jeśli zmieścimy się w cenie to i5 - nie mniej niż 4GB ramki - grafa nie musi być super hiper extra milion ddr10, obrabiam grafikę i może być coś pokroju 9800gtx - w ostatnim 'hackintoshu' spisywała się cudownie (NIE gram z góry mówię) To chyba wszystko, monitora tutaj nie kalkuluję, posiadam już. Nie prosiłbym o pomoc, ale moja orientacja sprzętowa zatrzymała się na Q9550, którego zresztą posiadałem - od tego momentu przestałem cokolwiek śledzić. Z góry dziękuję ślicznie za wszelkie propozycje. EDIT. I NIE, 2500zł NIE jest kwotą przekraczalną :) Edytowane 4 Listopada 2009 przez i386 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Procesor : Intel Core i5 750 - 699 zł Płyta Główna : Gigabyte P55-UD3 - 420 zł RAM : GoodRam 2x2GB 1600MHZ - 310 zł Karta Graficzna : Palit GeForce GTS 250 Green 512MB DDR3 - 379 zł Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W - 280 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 169 zł Napęd : Samsung SH-223B SATA - 99 zł Obudowa : Tacens Prior - 130 zł RAZEM : 2486 zł (esc.pl) Na chłodzenie do procesora nie starczyło, ale kupisz, jak uzbierasz kasy. Oczywiście, jeśli jesteś w stanie dopłacić i masz inny gust, to możesz kupić inną obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Obudowa od PowerMac'a G5 będzie - także tez prosiłbym nie brać tej części pod uwagę (zapomniałem wspomnieć, mój błąd). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 procesory i plyty glowne podrozaly, ceny nei aktualne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Obudowa od PowerMac'a G5 będzie - także tez prosiłbym nie brać tej części pod uwagę (zapomniałem wspomnieć, mój błąd).W takim razie zostaje troszkę więcej kasy. Możesz ją zaoszczędzić, albo wydać na chłodzenie na procesor (AC Freezer Extreme za 135 zł). procesory i plyty glowne podrozaly, ceny nei aktualne :)To prawda, ale tylko o 21 zł :wink: . Niestety, ale ta tendencja się utrzyma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Cenami z ESC i tak się nie sugeruje - mam dostęp do części bez marży ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...