Skocz do zawartości
sthEn

Zestaw Do 2500zł, Koniecznie Intel

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, mógłby mi ktoś na dzień dzisiejszy polecić zestaw na intelu? Oczywiście prześledziłem temat przyklejony, jednak w tej kategorii cenowej wszystkie propozycje są na AMD. Czemu Intel? Może i jestem fanboy'em, któremu się nie da przetłumaczyć, ale też na 100% będę stawiał Snow Leoparda na tym komputerze, który się z AMD "mniej lubi".

Wymagania:

- jeśli zmieścimy się w cenie to i5

- nie mniej niż 4GB ramki

- grafa nie musi być super hiper extra milion ddr10, obrabiam grafikę i może być coś pokroju 9800gtx - w ostatnim 'hackintoshu' spisywała się cudownie (NIE gram z góry mówię)

To chyba wszystko, monitora tutaj nie kalkuluję, posiadam już. Nie prosiłbym o pomoc, ale moja orientacja sprzętowa zatrzymała się na Q9550, którego zresztą posiadałem - od tego momentu przestałem cokolwiek śledzić.

Z góry dziękuję ślicznie za wszelkie propozycje.

EDIT. I NIE, 2500zł NIE jest kwotą przekraczalną :)

Edytowane przez i386

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor : Intel Core i5 750 - 699 zł

Płyta Główna : Gigabyte P55-UD3 - 420 zł

RAM : GoodRam 2x2GB 1600MHZ - 310 zł

Karta Graficzna : Palit GeForce GTS 250 Green 512MB DDR3 - 379 zł

Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W - 280 zł

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 169 zł

Napęd : Samsung SH-223B SATA - 99 zł

Obudowa : Tacens Prior - 130 zł

RAZEM : 2486 zł (esc.pl)

Na chłodzenie do procesora nie starczyło, ale kupisz, jak uzbierasz kasy. Oczywiście, jeśli jesteś w stanie dopłacić i masz inny gust, to możesz kupić inną obudowę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowa od PowerMac'a G5 będzie - także tez prosiłbym nie brać tej części pod uwagę (zapomniałem wspomnieć, mój błąd).

W takim razie zostaje troszkę więcej kasy. Możesz ją zaoszczędzić, albo wydać na chłodzenie na procesor (AC Freezer Extreme za 135 zł).

procesory i plyty glowne podrozaly, ceny nei aktualne :)

To prawda, ale tylko o 21 zł :wink: . Niestety, ale ta tendencja się utrzyma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi