Skocz do zawartości
Gość MaRuH

Ocena Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, składam koledze zestaw do 3500-3600zł, złożyłem taki zestaw:

Intel Core i5-750 2,66 GHz 709zł + chłodzenie do 200zł-250zł ?

MSI P55-GD65 525zł

Kingston HyperX 2x2GB DDR3-1600 375zł

ATI Radeon HD5850 1GB DDR5 998zł

Samsung 1TB 32MB HD103SJ F3 275zł

Corsair TX650 CMPSU 650W 369zł

Razem 3251zł, zostaje 350zł na chłodzenie, chłodzenie jakieś do max 250zł, musi coś zostać na zapłatę za wysyłkę i piwko dla mnie :razz:

Jest ok?, kolega posiada już obudowę cooler mastera dominator 690. Części będą zamawiane w proline, grafika na allegro. Nie wiem tylko co z chłodzeniem, jakie wybrać?. Sprzęt będzie kręcony jak najbardziej :razz: w granicach rozsądku. Komputer ma być do gier.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 250 pln jesteś w stanie wyciągnąć już niemal każdy cooler na rynku od true 120 ultra + mocowanie pod 1156 (30pln) za ~230 pln, poprzez megahalemsa rev. B za 250 i noctue NH-U12P SE2 za 260pln (ma fany, pozostałe dwa nie mają)

Musisz się liczyć z tym, że każdy z tych coolerów poza true, po założeniu wenta od strony banków pamięci, będzie Ci blokował pierwszy slot, więc bez podciągnięcia fana do góry możesz zapomnieć o komfortowym umieszczeniu 4 patyków w przyszłości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi