gladky Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 witam zakupiłem ostatio nowe ramy OCZ Technology 2x 2GB DDR2 800MHz Vista Upgrade CL5 http://www.komputronik.pl/index.php/produc...pgrade_CL5.html miałęm wczesniej system windows xp sp3 i chodziły bezproblemowo , lecz niewykrywało całości ramu ( 3,5 gb talko ) wiec postanowiłem zainstalować system 64 bitowy ( win7 ultimate 64 bit ) ..... i tu zaczeły sie problemy ,,, nie mogłem dokończyć instalacji ... opisałem to w tym temacie http://forum.purepc.pl/Microsoft-Windows-f...91#entry3370091 niestety nie było szybkiego rozwiazania ..... ale udło mi sie w koncu zainstalowac tylko na 1 kości ram .... wiec pomyslałem że jedna z nich jest uszkodzona gdy juz syatem win7 dzialał .... zaczołem testy ... o to wyniki : - 2 kosci podpiete ... w dualu czy nie ... nonstop bluescreeny z różnymi kodami i mam test do 10% wykazał 200 errorów ( dalej nie modłem testować bo BScreen ) - pojedyncze kości chodzą bezproplemowo i bez jakichkolwiek errorów - nic niedaje zwiekszanie napiecia ( 2 kosci ) i obniżanie taktowani ( 667 mhz ) to moja konfiguracja kompa - płyta ga-p31 ds3l rev 1.1 ( podejrzewam tu brak kompatibilnosci ) -ram ocz 2x2gb 800mhz - procek c2d e4600 -grafa GTX 260 evga -zasialcz 650wat coolermaster jakies pomysły , czy ratuje mnie sprzedarz ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladky Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 działają na 1.8 v ( tak ja jest w info ) ....w iosie płyty ga-p31 mam możliwość dodawania od 0.1v do 0.7v ....tolerancja producenta ramów tego typu od producenta jest na 2,3 volta wiec próbowałem systematycznie zwiekszać napięcie do 2.3v (+o.5) lecz jedyny efekt to opóżnienie pojawienia sie bluescreena ....dodam ze pojedynczo kości działaja bez zarzutu na 1.8 wolta i 800mhz , nic nie mam teraz podkrecone , biosa resetowałem mam najnowszego jaki był na stronce gigabita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladky Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 podmieniłem ramy na OCZ 1066 i niemam żadnych problemów .... moje poszły do serwisu , dam znać co wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...