Hikari Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Masakra! Plan na dzisiaj byl taki, zeby sprawdzic max. NB i HT mojego PC (konfig w podpisie). 1) Na 2200 wszystko bylo stabilnie. 2) Wszedlem do BIOSu i zmienilem ustawienia na 2400. Nie zmienialem zadnych napiec! 3) No i niestety komputer nie moze ruszyc: - na ekranie nic - karta graficzna nie przechodzi swojego POSTu (widac na diodach od karty) - na plycie glownej diody oznaczajace napiecia w ogole sie nie swieca - resetowanie CMOSu nie pomaga Zostaje tylko gwarancja??? Macie jakis pomysl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 A LCD poster co mowi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hikari Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 A LCD poster co mowi?Racja, zapomnialem dodac. LCD Poster nie mowi nic! Zaczyna sie wlaczac "stoper". Nawet jakby CPU umarl to plyta powinna przynajmniej piszczec. A tu nic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Mega fachowa odpowiedz. Masz komunikat Welcome, a potem zegar? Wyjmij ram, jak nie zawola o ram, to wyjmij procka. Jak nic sie nie zmieni to uzyj innego procka. U mnie czasem tez sa takie objawy, a wszystko zywe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hikari Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 (edytowane) Fachowa nie jest, ale prawdziwa. Tak jak piszesz - najpierw "Welcome" a potem stoper. Z mobo wszystko wyjete, za wyjatkiem CPU. Na razie nie pomoglo. Czy u Ciebie mobo odblokowuje sie dopiero po wlozeniu nowego CPU? Problem jest taki, ze nie trzymam w szafie drugiego proca z AM3 na podmianke :) Update: Wyjecie CPU tez nic nie daje. Mobo jak niezywe. Edytowane 4 Listopada 2009 przez Hikari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Tak, po wsadzeniu nowego procka jest ok. Na 4-5 prockow jakie mam, to tylko z jednym nigdy nie mam problemow, reszta czyni jakies cuda jak u Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kub3n Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 taka droga plyta, a takie jaja :| jaki masz wogole zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hikari Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 1. No to lipa, bo drugiego CPU nie mam. Niech sobie leci do serwisu i zobaczymy. No chyba, ze jest ktos z Wawy i chce pomoc :) 2. Zasilacz to Enermax 600W. Do tej pory zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Jednym z problemow moze byc zbyt mocny docisk chlodzenia na procesorze. Doglebnie przetestowane przez moja osobe na kilku prockach i jest to samo. Jak ktos ma podobny problem, to moze tutaj szukac rozwiazania. Dziekuje za uwage. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...