motofan Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 A czy u was też po zmianie biosu na wersję 3.6 temperatura na procu skoczyła o ok.6,7stopni??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Siemka! Mam plyte jak widac na dole ;) Jeden problem, mianowicie trzeszczy/piszczy/szumi mi cos w sluchawkach (na glosnikach OK, ale jak dam pokretlo na maxa to slychac juz te zaklucenia), ale to tylko jak karta jest w stanie - ze sie tak wyraze - "spoczynku", jak wlacze jakas muze to te dzwieki/zaklucenia znikaja i wszystko wydaje sie byc ok, no ale mnie juz wq...ia to piszczenie w uszach :evil: slucham muzy na sluchawkach i miedzy kazdym utworem mam ten pisk :cry: BIOS nowy - 5.40, na 5.20 to samo nForce driver nie wazne jaki nadal to samo, nawet jak w Menedzerze urzadzen wylacze dzwiekowa to i tak te piski sa :x ktos moze wie o co chodzi :?: Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 i jak u was z napięciami ma ktoś 1,55 v na procku czy skacze powyżej 1,6 ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sAx® Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 powiedzcie mi czy któryś z was ma taką opcję że przy kręceniu np na okolo 2600 klawiatura przestaje działać. @ 2400 jest za każdym razem spoko. Dziwne ale może to wina zasiacza mimo że nie podnosiłem napięcia..... pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 witam właśnie wczoraj zdradziłem MSI (miałem k7n2-l) kupiłem abita nf7 2.0, powiem krótko, niebo a ziemia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setin Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 witam właśnie wczoraj zdradziłem MSI (miałem k7n2-l) kupiłem abita nf7 2.0, powiem krótko, niebo a ziemia na korzysc?? bo ja uwazam ze moja delta jest niebem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 na korzyść, i to o nieeebo większą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setin Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 na korzyść, i to o nieeebo większą co ma czego K7N2 nie ma? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 5-io bitowy mnożnik, regulacje napiecia Vcore od 1.1, magistrale do 300 (pewnie i tak tego nie wykorzystam, ale co tam) no i oczywiście właściwe pomiary temperatury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setin Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 5-io bitowy mnożnik, regulacje napiecia Vcore od 1.1, magistrale do 300 (pewnie i tak tego nie wykorzystam, ale co tam) no i oczywiście właściwe pomiary temperatury takiego niskiego Vcora pewnie tez nie wykorzystasz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Nazzal Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Da się na tej płycie instalować RAM jakoś pojedynczo? Czy może trzeba parami? Są tylko 3 sloty, więc logicznie chyba pojedyńczo się da... ale wolę się upewnić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 się da :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Nazzal Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Według biosu mam wersję 5.3 na Delta-L ale temperatura niepodkręconego procka wynosi ponad 50 stopni.Chciałem ściągnąć inny bios ale przeczytałem że niby wersja 5.3 powinna mieć poprawiony odczyt temperatury.Co jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Nazzal Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 10 minut temu skończyłem właśnie updatowanie BIOSu na K7N2 Delta-L przez Live Update 3.. zaraz sprawdzę jaką mam podaną temperaturę w BIOS'ie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Nazzal Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Temperatura procka wynosiła u mnie średnio 39C. To raczej nie jest więc u Ciebie wina BIOSu... Ja mam z kolei inny problem.. na tej płycie za każdym razem gdy startuje Win XP Professional (512 DDR 400, Ahtlon XP 2600 @ 3000 - narazie tylko tyle, bo wczoraj dopiero kupione :) ) to wszystko się ładuje strasznie szybko, ale potem przez jakieś 45 sekund nie mogę nic robić (mogę co prawda kliknąć np. menu START, ale już nie mogę tam nic wybrać..), i dopiero po tym czasie włącza się Antivirus z autostartu, i wtedy mogę dopiero zacząć pracować ;/ Próbowałem odinstalować NAV'a, ale wtedy włączał się po tych 45 sekundach inny programik. Zrobiłem też reinstall całego systemu (bez formatu), i nadal to samo. Ktoś może pomóc? Bo szkoda mi patrzec jak wszystko się uruchamia od momentu wciśniecia POWER w dosłownie 10 sekund, a musze czekać dodatkowe 45 przez jakąś bzdurę.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Thx,w takim razie muszę jeszcze raz założyć chłodzenie i pastę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Kurczę,przesmarowałem jeszcze raz inną pastą proca i jest to samo,w stresie 57 stopni...Czy ten CoolerMaster jest taki cienki??Puszczony jest na maksa obroty.Poprzedni na Spire Fridge Rock na MSI K7N2-L miałem 46 stopni w stresie na @2500+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Nazzal Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Swoją drogą, to może być wina tego, że posiadasz BIOS 5.3 .. obecna wersja dostępna przez live update to 5.40. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Nazzal Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Chociaż w sumie w changelog'u nie jest napisane, aby były jakiekolwiek zmiany odnośnie wyświetlanej temperatury. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 No właśnie,wgrałem bios 5.4 i jest to samo...Ale dzisiaj wieczorem sprawdzę radiator miernikiem,zobaczymy jaka temp.będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Nazzal Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Czekam na sprawozdanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Nazzal Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 No ja już nic nie rozumiem.. po odkręceniu procka, wskaźnik BIOSa 5.4 wskazuje czasami 60 (!!) stopni po zaledwie pół godzinnym użytkowaniu (przeglądanie stron internetowych...) Nie wiem co jest, ale MSI powinno szybciutko wprowadzić update. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Do użytkowników K7N2 Delta-L: poważnie rozważam kupno tej płyty. Czy to sensowny wybór czy raczej rozglądać się za czymś innym? Czy ponownie kupiliście by MSI? :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Nazzal Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Ja zdecydowanie. Problemy są tylko z odczytem temperatury. Do podkręcania jest OK o ile nie jest to extremalny overclocking, a stabilność niezawodna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 ja bym kupil ponownie bo to juz moja 3 pod rzad plyta MSI i na rzadnej sie nie zawiodlem. OC ma dla mnie wystarczajace, nie wiesza sie, nie ma problemow z instalacja, jest stosunkowo tania , dobre wsparcie (czesto now biosy, nawet do starszych plyt) dzis wybieralem plyte dla kumpla i nie bylo MSI k7n-delta-l mieli tylko wersje ilsr znacznie drozsza... i musialem wybrac kumplowi Asusa na KT6.... bo na pelnym NFORCE mieli tylko EPOXY, a po ostatnich przygodach z ta plyta (pracuje w serwisie komputerowym) dalem se z nia spokoj... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_sek Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 No ja już nic nie rozumiem.. po odkręceniu procka, wskaźnik BIOSa 5.4 wskazuje czasami 60 (!!) stopni po zaledwie pół godzinnym użytkowaniu (przeglądanie stron internetowych...) Nie wiem co jest, ale MSI powinno szybciutko wprowadzić update. U mnie pokazywała płyta 49 stopni przy biosie 5.2 a jak zrobilem update do 5.3 to pokazuje 57 stopni :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Ja nie wiem czy bym kupił ponownie tą płytkę chociaż w sumie jest stabilna ale te temperatury to jest coś okropnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Nazzal Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 No to ja już nic nie rozumiem ponownie T_T U mnie temepratura teraz się wacha na CPU pomiędzy 55 - 59 stopni. Wcześniej, na wersji 5.40 biosa było poniżej 40. Nie wiem już dokładnie od czego to zależy, ale za każdym razem jak updatuje BIOS, to na tej samej wersji potrafia być dwie różne temperatury.. Może jakies nowe sensory zainstaluje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Ja już do temperatury się przyzwyczaiłem :(,a nie orientuje się ktoś może czy płyta ma duże wymagania odnośnie ramu bo albo mam kaszaniaste kości albo slot jest walnięty na płycie bo raz wstaje a raz nie i na diodach pokazuje błąd ramu?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...