lolewicz Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Witam Jak wyłączyć kartę pci-e (radeon 4870) podczas używania zintegrowanej karty , wyłączenie jej w menedżerze nie skutkuje , druga sprawa ile prądu pobiera ten radeon w takiej sytuacji ? proszę o pomoc płyta główna - GigaByte GA-MA785GT-UD3H Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 (edytowane) Nie musiałem niczego robić po włożeniu karty PCI-E (wcześniej używając zintegrowanej). Czasem w BIOS'ie trzeba ustawić, aby startował z PCI-e. @down Zauważyłem, tylko czemu dopiero teraz? Edytowane 15 Listopada 2009 przez ShadyTurtle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hca1c Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Ale on chce zrobić na odwrót, czyli wyłączyć dedykowaną, a jechać na zintegrowanej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 (edytowane) no to musisz posuzkac w biosie opcji wylączenia PCI a korzystania z karty na płycie ;) z tego co sie orientule karta bierze wtedy tyle prądu co w spoczynku :) niby nie uzywasz ale jest podlaczona do zasilacza... musil bys odpiac zasilacz i tyle ;) a tak z czystej ciekawosci czemu chcesz wylaczyc tego radka i przejsc na integre??:) Edytowane 15 Listopada 2009 przez Kotan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparki Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 ja korzystając z integry po prostu odłączam kostke 6pin z gf-a a jak mam czas i ochote na granie to ją podłączam proste ciche energooszczedne i skuteczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Bo jak gra raz na 2-3 tygodnie a gólwnie siedzi w windzie(net, muzyka) niepotrzebne złużycie prądu. NIestety nieda się kompletnie wyłączyć grafy nawet jak się wyłączy w biose to pobiera tyle co wspoczynku jak napisałeś. NIewiem co się dzieje z grafą ja się wyciągnie z niej wtyczkę 6pin i czy to jest zdrowe dla niej na dłuższą metę bo ze slotu dalej prąd dostaje. Chyba w płytach evga tych nowszych jest możliwość wyłączenia slotów pci-e przy użyciu zworek. Narazie niema idealnego rozwiązania no może poza wyciąganiem grafy :wink: może ATi kiedyś udoskonali do tego stopnia hybrida bo nV już zarzuciło ten pomysł <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Osttsnio mialem doczynienia z Płyta MSI ( nie pamietam dokaldnie ktora) i była możliwosc ustawienia w biosie albo zeby startowała z PCI albo z integry. nie wiedzialem o tym i po podlaczeniu karty pod PCi byl ciemny ekran karta nie startowała wentyl na karcie nie ruszał. w koncu pomyslalem zeby podpiac sie pod integre i dzialalo wszytsko w biosie zmienilem zeby startowało z PCI i Karta ozyła :) a wiec przy wylaczeniu PCI prady nawet przez slot nie dostwalala :) ale nie wiem jak w gigusach. a masz chłodzenie wodne na tej grafice?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparki Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Nie wiem jak w kartach ati ale podejrzewam ze jest tak samo jak u nvidii sekcje zasilania Gpu jak i pamięci karty zasilane sa z osobnej kostki a prąd z gniazda pci nie jest pobierany wogóle. Komputer rusza tak jakby fizycznie karta była nie obecna bios nie zastanawia sie gdzie puścić obraz. Jednym słowem nie zauważyłem żadnych negatywnych skutków takiego działania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...