effect Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Chciałbym złożyć małego kompa i za nim zdecyduje się na płytę mATX zastanawiam się, czy ktoś spotkał się z sensowną obudową mATX, do której udałoby się włożyć płytę ATX (widziałem takie iBoxa, ale trochę im nie ufam)? Laptop odpada :D W kompie będzie: 1x HD k. muz. mała k. graf (max 90W) DVD ram (4GB) procek i5 Druga kwestia dotyczy zasilacza. Myślę, że w kompie nigdy nie będzie karty graf., która by zjadła więcej niż 90W, ani prób OC. Także nie wiem czy w takiej sytuacji szarpać się na 500W czy 400W zasilacz przy i5. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
effect Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Odświeżam ten wątek ponieważ znalazłem - wydaje mi się - odpowiednią obudowę: http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=33307 Jest dosyć wąska, ale zgaduje że zasilacz się obraca i umieszcza z przodu, a to chyba oznacza, że powietrze wydmuchiwane jest z niego przez kratkę ścianki bocznej? Czy to jest dobre rozwiązanie? Ciekaw jestem uwag. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Obudowa ma tylko 145mm szerokości. Jest to bardzo duże ograniczenie co do chłodzeń cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...