effect Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 (edytowane) Witam, przeszukałem forum i wychwyciłem, że częściej polecane są zasilacze OCZ z serii ModXStream. Będę prawdopodobnie kupował zasilacz tej frimy, jakie są różnice między tymi seriami? pozdrawiam Edytowane 5 Listopada 2009 przez effect Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 (edytowane) ModXStream i Silencer są najlepsze jakościowo. StealthXStream i Fatal1ty jakościowo odbiegają - co zresztą widać po niższych cenach tych zasilaczy. Ogólnie brałbym sprawdzonego ModXStream. Napisz jeszcze, do jakiego kompa chcesz włożyć ten zasilacz, żebyś nie wziął zbyt słabego/mocnego. Jeszcze jedno - Silencery mają mniejsze wentylatory, więc są głośniejsze od ModXStream. Edytowane 5 Listopada 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
effect Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Jeszcze jedno - Silencery mają mniejsze wentylatory, więc są głośniejsze od ModXStream. Kto by pomyślał, przecież nazwa Silencer :) Na razie biorę do kompa E6550, gf 8600gt, reszta standard. W przyszłość i5, max.: HD4730 i standard, zero OC. Zależy mi jak najcichszym zasilaczu, nie upieram się przy OCZ, cisza + modular i będę szczęśliwym człowiekiem. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 W takim razie zadowoli Cię ModXStream 500W - nie za mocny, nie za słaby, a cena dobra. Wystarczy spokojnie, jakbyś jednak kupił mocniejszą kartę do i5. Jeśli będzie zasilał wspomniane przez Ciebie zestawy - nie będzie zbytnio obciążony, więc powinien być dość cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
effect Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Ok, dzięki serdecznie, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...