Skocz do zawartości
effect

Stealthxstream Vs Modxstream Vs Fatal1ty Vs Silencer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przeszukałem forum i wychwyciłem, że częściej polecane są zasilacze OCZ z serii ModXStream. Będę prawdopodobnie kupował zasilacz tej frimy, jakie są różnice między tymi seriami?

pozdrawiam

Edytowane przez effect

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ModXStream i Silencer są najlepsze jakościowo. StealthXStream i Fatal1ty jakościowo odbiegają - co zresztą widać po niższych cenach tych zasilaczy.

Ogólnie brałbym sprawdzonego ModXStream. Napisz jeszcze, do jakiego kompa chcesz włożyć ten zasilacz, żebyś nie wziął zbyt słabego/mocnego.

Jeszcze jedno - Silencery mają mniejsze wentylatory, więc są głośniejsze od ModXStream.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno - Silencery mają mniejsze wentylatory, więc są głośniejsze od ModXStream.

Kto by pomyślał, przecież nazwa Silencer :)

Na razie biorę do kompa E6550, gf 8600gt, reszta standard.

W przyszłość i5, max.: HD4730 i standard, zero OC.

Zależy mi jak najcichszym zasilaczu, nie upieram się przy OCZ, cisza + modular i będę szczęśliwym człowiekiem.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie zadowoli Cię ModXStream 500W - nie za mocny, nie za słaby, a cena dobra. Wystarczy spokojnie, jakbyś jednak kupił mocniejszą kartę do i5. Jeśli będzie zasilał wspomniane przez Ciebie zestawy - nie będzie zbytnio obciążony, więc powinien być dość cichy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi