lipaaa Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) na początku DZIĘKUJE wszystkim za porady, informacje, pomoc, oraz za dyskusje Panowie, decyzja zapadła, kierując się hasłem "odgrzewanym kotletom mówimy NIE" słuchając waszych rad, przeanalizowałem wszystko jeszcze raz i... nowy radek kupiony, a dokładnie model *Sapphire Radeon HD 4870 1GB Vapor-X* mam nadzieje ze może być, w niektórych testach jest porównywalny z gtx260 wiec powinien dać rade do czasu przejścia na wyższa platformę miałem pewne obawy wynikające z posiadania nie najmocniejszego jednak zasilacza ale zostały rozwiane przez was wiec liczę na to ze jednak będzie ok mam nadzieję że trochę poprawie opinie o stałych użytkownikach NV i udowodnię że nie ma "miłości do marki" lecz powinno być racjonalne myślenie, a faktycznie jeżeli chodzi o wydajność to w przedziale który podałem NV nie ma produktu który mógł by konkurować bespośrednio z ATI ps. prosił bym też (obecnych tu posiadaczy 4870) o podanie wydajnych, jak najmniej kłopotliwych sterowników, ponieważ jako długoletni doświadczony posiadacz NV (czuje się trochę jak nawrócony) jestem nowicjuszem jeżeli chodzi o ATI Edytowane 8 Listopada 2009 przez lipaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Ściągnij po prostu najnowsze ze strony ATI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipaaa Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Ściągnij po prostu najnowsze ze strony ATI. czyli catalyst 9.10, a co z modowanymi sterami DNA lub Omega? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Mam 4870 1gb Powercolor (nie referent) wprawdzie od paru dni ale na razie nie miałem żadnych problemów :) wcześniej miałem 8800gt, 2600pro palita i osławionego 9550, myślę że dobrze zrobiłeś nie decydując się na palita, w moim przypadku i przypadku kumpla chłodzenie zaczęło się szybko "kaszanić" :lol2: (głośne) sterowniki mam catalysty 9.10 i te polecam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipaaa Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 (edytowane) niestety z catalystami miałem trochę problemów, najnowsze Xtreme-G, sprawują się świetnie Edytowane 12 Listopada 2009 przez lipaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...