axid Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 (edytowane) Witam! Mam w tej chwili na plycie Gigabyte GA-P35C-DS3R 2GB Geil ddr2 800. Chcialbym kupic 4GB i teraz pytanie: Do tej plyty ddr2 czy juz 3 a jezeli ddr3 to ile mhz? W instrukcji pisze mi max 1066, w manual w necie 1333mhz Oplaci sie pakowac do tej plyty ddr3? Jesli nie to jakie ddr2? Dokupic te geile 800 czy lepiej cos innego? Edytowane 5 Listopada 2009 przez axid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 (edytowane) W tej chwili ceny pamięci DDR2 i DDR3 są zbliżone, więc brałbym DDR3. Polecam Goodramy 1600MHz - tanie i solidne. Spiesz się z zakupem, albo czekaj do wiosny, bo ceny będą rosły aż do Świąt. Uprzedzając pytanie - tak, te Goodramy będą działać na tej płycie, mimo, że mają więcej megaherców w standardzie niż obsługuje płyta. Edytowane 5 Listopada 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axid Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 W tej chwili ceny pamięci DDR2 i DDR3 są zbliżone, więc brałbym DDR3. Polecam Goodramy 1600MHz - tanie i solidne. Spiesz się z zakupem, albo czekaj do wiosny, bo ceny będą rosły aż do Świąt. Uprzedzając pytanie - tak, te Goodramy będą działać na tej płycie, mimo, że mają więcej megaherców w standardzie niż obsługuje płyta. Czyli mam rozumiec, ze to ruszy, ale wykryje mi max 1333MHz ? No skoro piszesz ze ceny zblizone to chyba warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...