NoVyKoMp Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Witajcie dziś składałem kompa, wszystko złożyłem jak należy(sprawdzałem, nic nie wykryłem) a pojawiają się 3 problemy: 1. nie pojawia się obraz - tak jakby grafa nie była obsługiwana przez BIOS(przypuszczenia takie dlatego, że to nówka 5870, a rok temu miałem to samo z moją 4870x2) 2. chyba nie ma zasilania w USB - nawet tych od mobo(nie świeci się myszka, pendrive po włożeniu itd.) Może póki nie wystartuje do końca nie ma go?(wątpie:P); choć przy załączeniu klawiaka mrugnęły 3 diody 3. 3 fany, przedni, tylni, górny - podłączyłem do systemfanów, przód nie działał, załączyłem go pod zasilacz - tylni przestał, dałem wszystkie więc pod zasilacz i działają MOBO to MSI P55 - GD65 jakieś sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Podaj cały konfig będzie łatwiej coś wymyślić. Chociaż jeśli twierdzisz że wszystko jest dobrze podpięte to możliwe że płyta jest uszkodzona , z tydzień temu składałem na tej płytce zestaw (i7-860 , 5850) i nie zauważyłem żadnych problemów z działaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adinos8523 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Ja też obstawiam że to płyta główna. Wyjmij karte graficzną i spróbuj odpalic na zintegrowanej jesli ta płyta ma taką opcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Płyty z P55 nie mają integry. Jednak poczekałbym na resztę zestawu. Przyjmuje że zasilacz jest wystarczający i oba kable do zasilania pci-e są podpięte, oraz że podpięty jest kabel od cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 zasiłka 600 W od OCZ 2x 6pin podpięte procek to i7 - 860 ramy 2x2gb od goodramu 8 pin na procka podpięte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 (edytowane) Postaraj się wystartować z minimalną ilością podzespołów , 1 kość ram , poodłączaj wentylatory , napędy (można odpiąć nawet dysk - do testu nie potrzebny) , jak masz podepnij jakąś słabszą grafikę. Jak tak odpali to zacznij eksperymentować i podpinać pozostałe komponenty i zobacz na jakim się wysypuje. Jeśli nie odpali to na 90% płyta , pozostałe 10% przeznaczam na zasilacz. PS: ten wątek właściwie powinien być w podstawowych zagadnieniach :) Edytowane 6 Listopada 2009 przez BLiT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 nie uwierzycie, odlaczylem od zasilacza kabel z dyskiem i dvd, a takze kabel z wentylami komp ruszyl wylaczylem podlaczylem reszte ruszyl tak jakby pierwszego rozruchu nie ogarnial ze wszystkim podlaczonym -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Postaw system i potestuj trochę kompa programami: orthos , prime , furmark , 3d mark itp. Jak wszystko będzie działać bez problemu to można przyjać że była to zwykła złośliwość rzeczy martwych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenthin Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 (edytowane) Ostatnio też miałem problemy podczas składania komputera z zasiłką OCZ. Płyta ASUS M4A785D-M PRO, zasilacz OCZ StealthXStreme 400W. Sprawdź wszystkie wtyki zasilacza, czy dobrze weszły w gniazda (u mnie winnym był wtyk 24-pin, "ząbek", który powinien zatrzasnąć się z "ząbkiem" w gnieździe jest za krótki i wtyk nie wszedł do końca, ale po kilkukrotnym poruszeniu wtykiem i włożeniu głębiej wszystko działa). Edytowane 7 Listopada 2009 przez RaNa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...