xtremesystems Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 (edytowane) mam net z osiedlowki ( przez kabel od tv) dostalem do niego modem z wejsciem "taki jak antena tv" (nie znam jak sie nazywa) i z wyjsciem RJ45 potrzebuje routera WiFi podlaczanego wlasnie do RJ45 albo bezposrednio pod ten kabel od kablowki (bezposrednio bylo by najlepiej) najlepiej firma linksys ,netgear ,dlink priorytet to silny sygnal poniewaz sciany w moim bloku sa pancerne a jakie opinie na temat Linksys WRT54GL i Linksys WRT300N Router Edytowane 6 Listopada 2009 przez xtremesystems Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGUANER Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Modem zostaw z kablówki jak jest. Kup router do kablówki(np UPC); DSL i podaj im jego mac adres jak nie będzie od razu śmigało. Krótko mówiąc musi mieć wejście WLAN RJ45 a nie wbudowany modem na złącze telefoniczne RJ11 - to są routery ADSL i takich nie kupuj. Ja mam WRV210-EU - Cisco WRV210 Wireless-G VPN Router. Kosztował mnie 260 zł i jest zajefajny. Nic mi się nie wiesza i ma spory zasieg - 2 anteny. Warto kupić firmowy sprzęt a nie jakieś tam TPlink a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...