Phaestos Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam, Postanowiłem nieco zmodernizować swój sprzęt i niestety przy próbie uruchomienia napotkała mnie niemiła niespodzianka :oops: . Mianowicie przy podłączonym złączu atx 2x2 12v (w miejsce 2x4) jedyną reakcją jest krótkie mignięcie wszystkich diod na płycie głównej, przy odłączonej wtyczce również zapalają się na krótko diody oraz na chwilę rusza wentylator procesora. Czy tego przyczyną może być zasilacz, który niestety ze względu na ograniczone środki nie jest najlepszej jakości - Tracer LucyFire 500W (czy brak wtyczki atx 8pin 12v może powodować opisany problem)?? Czy może coś nie tak jest z płytą i procesorem. Dodam że płyta, procesor i ram - nowe, reszta używane... Reszta zestawu: Intel i5 750, Gigabyte p55-ud2, ram: 2x2gb Corsair DDR3 1333 MHz CAS9, Gainward 9600GT, obudowa od HP dc7100, baracuda 300gb. Z góry dziękuję za pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Ja bym raczej obstawiał zasilacz bo taki sam objaw miałem u kolegi na ASUSie, po zmianie zasiłki wszystko hula jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...