ludzikk Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Do ilu podkrecic tego intela , aby nie spalic ? ;) Spec.Komputera Plyta glowna - asus p4pe-x4 Ram - Kingstone 256mb , 133mhz Procek - Intel pentium 4 2,4Ghz Karta graficzna - Ati radeon 9550 256mb Chlodzenie jakies z intela , na procku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Do tylu do ilu pozwala zasilanie i temperatura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 hmm... moja krysztalowa kula sie troche zakurzyła... ale napewno jakos wrózka/wróżbita Ci pomoże.... a najfajniej to jak bys znalaz jakis stary temat i troche poczyta. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikk Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 no to sprobowalem sobie sam :) - chyba nie przesadzilem :) z 2,4 ghz do 3,2 ghz :) - niestety, slaby zasilacz mam , i juz prad nie dochodzil do karty dzwiekowej :) ,aktualnie na 3,0ghz :) - temp max 70st , a tak byla 65 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hca1c Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 A widzisz jakiś naprawdę duży skok ? Jak nie, to nie ma co zbytnio żyłować starego zasilacza i chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 no to sprobowalem sobie sam :) - chyba nie przesadzilem :) z 2,4 ghz do 3,2 ghz :) - niestety, slaby zasilacz mam , i juz prad nie dochodzil do karty dzwiekowej :) ,aktualnie na 3,0ghz :) - temp max 70st , a tak byla 65 :) Ciekawy pomysł :) ...ale raczej chybiony. Przyczyna może być nieco inna - płyta nie posiada (chyba?) blokady PCI/AGP i nadtaktowanie tej pierwszej szyny może być przyczyną braku dźwięku. Obecnie - 3GHz - masz fsb 166 i dla tej wartości dzielnik dla PCI wynosi 5 i szyna taj jest taktowana standardowo 33MHz. Podnosząc dalej FSB w górę też idzie PCI a zintegrowane karty dźwiękowe są na to bardzo czułe. W okolicach FSB 200 dzielnik powinien (ale nie musi! - nie wiadomo, czy płyta obsługuje?) przeskoczyć na 6 i sytuacja wróciłaby do normy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikk Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Blokady plyta nie posiada :) Moze i tak , ale ja tam tego wole wiecej nie podkrecac - temp 80-85 st przy 3,3 Ghz ( a w instrukcji pisze , iz przy 75 st , jest cos nie tak z prockiem ;) PS. Podkrece do 4.0 Ghz to i moze obiad ugotuje ? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...