Slayer777 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam Zaczne moze od zaprezentowania mojego zestawu: Plyta glowna: Asus M3N78-VM, Socket AM2+ Procesor: AMD ATHLON x2 240 - 2,8GHz Pamiec: Pariot 1x2gb DDR2(800) Zasilacz: Akyga 420W - przy zmianei karty wymienie na OCZ StealthXstream 500W Teraz mam takowe pytanie czy moj zestaw da rade takim kartom graficznym jak Radeon HD5750 czy Ge-Force GTX260 ?? I ktora z nich bedzie lepszym wyborem ?? Dodam ze do zestawu zamierzam dokupic jak wyzej napisalem nowy zasilacz ( jesli bedzie zaslaby prosze o podanie co moge kupic ewentualnie, gdyz wiem ze na zasilaczu sie nie oszczedza) oraz nowy LCD 22". Wiem ze dobra karta sie przyda, zastanawiam sie rowniez nad tansza opcja HD4850, HD4870 lub HD4890. Bylbym bardzo wczieczny gdyby ktos pomogl mi w wyborze. Dodam ze jestem fanem gier lecz przez jakis czas mialem starszy zestaw i teraz nie jestem na bierzaco i nie wiem co warto a czego nie warto kupic.. Prosze o porade, gdyz czytajac posty widze ze buzytkownicy tego forum na prawde dobrze znaja siena podzwespolach i czest mozna dowiedziec sie czegos ciekawego... Pzdr. Slayer777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Zasilacz na BQ L7 530W. HD5750 się nie opłaca. Ile masz na kartę i monitor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer777 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Nie wiem ile mam dokladnie, monitor bede mial za okolo 430zl od kumpla, jakiegos Samsunga. Na karte nom nie wiem na allegro patrzylem jakie sa ceny i mysle ze te 600zl moge dac, wolal bym taniej ale chce kupic cos dobrego, a zasilacz to nei wiem 230 zl, tesh na allegro bym bral, chyba ze polecasz jakis tani sklep to zaoszczedze na wysylce ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Do 600zł kupisz GTX 260 216c. Jeżeli kupujesz na allegro to nie kupuj od użytkowników enter, imrch, bo będziesz miał problem z gwarancją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer777 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 a z tanszych co polecasz tak do 450 zl, bo moze jeszcze jakas gre bym zakupil... I co do zasilacza jakie polecasz ?? I czy ta moja plyta glowna w ogole to udzwignie, w sklepie twierdzili ze jest w porzadku ale wiadomo ze tam wala scieme rowno ;/ i nie wiem na co moge sobie pozwolic... bardzo powaznie zastanawiam sie rowniez nad HD4850... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 W takim razie dołóż do hd4870. Kupisz za ~ 500zł, a jest zauważalnie wydajniejszy od hd4850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer777 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Oki wielkie dzieki, bede musia sie zastanowic nad gtx260 i HD4870, nie wiem co obezcnie bedzie praktyczniejsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Z GTX 260 216c i HD4870 wybrałbym GTX, ale jest trochę droższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer777 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 tak wiec postaram sie zakupic gtx260, jesli nic sie nie zmieni... pod koniec miecha bede mial ca$h i mam nadzieje ze grudzien spedze przed jakims nowszym tytulem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 wydajniejszy będzie Radeon. a z tym 'papraniem się' to duża przesada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Oczywista oczywistość, że GTX. Nie ufam Radkom i koniec. Moja sztuka od Gainwarda kręci się wybornie. ;) Musisz mieć dobrą cyrkulacje powietrza w budzie bo trochę ciepła jednak z siebie "wypluwa". U mnie w grach średnio trochę ponad 60 stopni, zależy od ustawień i efektów. Jaja sobie robisz? Wydajniejszy bedzie radek. http://forum.purepc.pl/kupic-f59/Gf-Gtx-26...90-t296424.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 ja też miałem podobny dylemat ale wybrałem gtx 260 (i tak mam na razie lcd 19') Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer777 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) a co powiecie na gts250, czy ta karta spokojnie wystarczy mi na owe czasy pograc w nowe tytuly i te ktore jeszcze czekaja na premiere... ?? Czy moze w tej cenie cos ze stajni Radeona P.S. Sory ze tak babram ten temat, wybranie karty jest duzo trudniejsze niz mi sie to wydawalo... Mam kase ale nie chce przeplacac gdyz mam w planach jeszcze dokupienie pamieci oraz moze zmiane LCD'ka, a jak to mowia dla studenta kazdy grosz sie liczy i szczerze mowiac to najprawdziwsza z prawd... niestety Edytowane 8 Listopada 2009 przez Slayer777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Wydajność podobna do hd4850. Po oc HD4850 będzie lepszy. Warto dołożyć do hd4870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) Jaja sobie robisz? Wydajniejszy bedzie radek. http://forum.purepc.pl/kupic-f59/Gf-Gtx-26...90-t296424.html tylko wez pod uwage ze nigdzie nie bylo porownania 4890 z gtx260 tylko bylo porownanie z 4870 a jest to inna karta mniej wydajna od gtx260 a o 4890 nie wspominajac ;) jezeli w dosc przyzwoitej cenie zlapiesz 4870 to go bierz ;) Edytowane 8 Listopada 2009 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer777 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 ...ale oplaca sie takie cos, bo ja na 60% bym bral cos z nVidii, najchetniej gts250 gdyz cena nisk, moj wujek ma i sobie chwali bardzo te grafike... a ja nie mam zamiaru grac na full detalach w grach i szukam czegos optymalnego, gdyby bylo przeciwnie bral bym radeona hd4890... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Nawet jak będziesz mieć ca$h, to tesh lepszy będzie Radeon. Poza tym zalecam słownik języka polskiego edycja najnowsza poprawiona v.2009 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 GTS 250 się nie opłaca, bo mniej-więcej w tej kwocie jest lepszy Radeon HD4870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer777 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 czytalem na forach, gdzie ludzie wypisuja jakie maja problemy w grach np. ze niektore gry robione sa tak jakby pod nVidie - maja problemy ze spadkiem FPS podczas roznych manewrow w grze ;/ a jesli juz teraz sa takie problemy to co bedzie w nowszych grach ;/ Gra w jakiej wystepowal ten problem to Call of Duty... P.S. mature z polaka mam, takze nowa werjsa slownika nie jest mi potrzebna, z reszta jestem na geodezji i raczej operuje cyferkami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 W którym call of duty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 U mnie w COD na HD4850 problem nie występował. Ani w COD4, ani w COD5. A to, że FPS może być różne w zależności od momentu w grze, to całkowicie normalna sprawa - w każdej grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 W cod4 fps spadaja jak wpadniesz w dym;] u mnie jest non stop 125, chyba ze wlasnie w dym wpadne to spada do jakich 80 i pozniej znow max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Nie no to jest bardzo straszny problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer777 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) hehe aha myslalem ze powazny, bo wiecie przez ostatnie lata to nie bardzo mialem na czym pograc i teraz sie obawiam, ale jesli twierdzicie ze hd4870 jest najlepszym wyborem to go wezme, zobacze jeszcze jak z cenami, bo karte kupie pod koniec miesiaca... moze ktos z was ma rozeznanie czy aktualnie cena owej karty leci w dol czy ustabilizowala sie na poziomie. aha i z jakiej stajni najlepiej brac i z jaka pamiecia 1gb czy wystarczy 512mb, tak aby bylo to proporcjonalne do ceny ?? Edytowane 8 Listopada 2009 przez Slayer777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Jeżeli nie grasz w wysokich rozdzielczościach to 512mb wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer777 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 wysokie rozdzielczosci to jakie np jak bym chcial miec LCD 22" to chyba jush spora zodzailka musi byc prawda ?? sorry ze taki ze mnei tepak i tak pytam jak male dziecko :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Do full hd 1gb się przydaje. W 1680 x 1050 512mb wystarcza do większości gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer777 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) a jeszcze jaka najlepiej wziac, chodzi mi o marke, czy nie ma to wiekszego znaczenia ?? THX za poprawke... Edytowane 8 Listopada 2009 przez Slayer777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 http://www.esc-net.pl/product_info.php?cPa...oducts_id=12930 499 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...