Gość Kaaban Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 no masz spokój do końca życia po prostu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Z 30-letnim kredytem na karku? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Z 30-letnim kredytem na karku? :)Brak zdolności kredytowej przemawia, że tak po onetowemu zagaję? :> A poważniej - jakie masz wyjście, jeśli nie kredyt, gdy chcesz mieszkać na, z grubsza swoim, kawałku podłogi? Zakładając oczywiście, że bogowie nie umiłowali cię na tyle, by obdarzyć rodziców znacznymi zasobami, babcie nad wyraz żywotne, a bogato ożenić się nie udało? No i nie róbmy jaj z pogrzebu, odrobina finansowej samodyscypliny i kredyt można spłacić wcześniej, albo przynajmniej obniżyć tym sposobem ratę. Albo sprzedać nieruchomość z obciążoną hipoteką i przeprowadzić się gdzie indziej, co też nie jest jakieś niezwykłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 (edytowane) Kiepsko trafiłeś kolego, bo tak się składa że w tym momencie zostało mi 27 lat kredytu. Także mniej onetu, więcej czytania ze zrozumieniem. JEŚLI ktoś ma odpowiednią ilość gotówki żeby wykupić sobie mieszkanie w TBS, a z różnych względów nie chce lub może nie dostać kredytu mieszkalnego to jest to bardzo dobra opcja. Edytowane 18 Listopada 2009 przez Yog-Sothoth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Kredyt na 30 lat to nie od razu cmentarz. :) Jak sie juz zakłada rodzine , pojawi sie dziecko - to ja nie wyobrażam sobie wynajmować mieszkania .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Kiepsko trafiłeś kolego, bo tak się składa że w tym momencie zostało mi 27 lat kredytu. Także mniej onetu, więcej czytania ze zrozumieniem. JEŚLI ktoś ma odpowiednią ilość gotówki żeby wykupić sobie mieszkanie w TBS, a z różnych względów nie chce lub może nie dostać kredytu mieszkalnego to jest to bardzo dobra opcja. Spoko, mi zostały 22 lata, jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie. Więcej poczucia humoru, mniej spinania się :> Spytałem kiedyś głupio w banku, czy to nie strach brać kredyt na tak długo, na co pan za biurkiem, który owego kredytu nam udzielał, powiedział że prawie wszyscy pracownicy w tej placówce i prawdopodobnie we wszystkich innych w mieście, a może i w kraju, mają mniejsze lub większe kredyty na mieszkania/domy i nikt nie liczy dni do końca spłaty. Traktują comiesięczną ratę jak niemały, ale dodatek do czynszu, bo gdzieś mieszkać trzeba, a wynajem zawsze wyjdzie drożej i nic się z tego nie ma. Zgadzam się, kupno TBSów w przedstawionej sytuacji jest jakimś wyjściem, sam się nad tym zastanawiałem. Wyszło inaczej na szczęście, ale nauczyłem się, że niczego nie można wykluczać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...