Skocz do zawartości
Gemtin1

Sli 8x/8x Vs. 16x/16x

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem testów lecz nie znalazłem żadnych rzetelnych, ponieważ wszytskie były bardzo stare i według nich różnica jest w granicach 1-3 fps na korzyść rozwiązania 16x/16x. Jestem ciekawy jak ta róznica wygląda w nowych grach?

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukałem testów

Ha Ha Ha Ha Ha..... :lol:

wszytskie były bardzo stare

Ho Ho Ho Ho Ho..... :lol:

Nie szukaj pod łóżkiem... użyj www.google.pl

Podaje dwa pierwsze linki jakie wyskoczyły w google... dodam, że odpowiedź na twoje pytanie jest w obydwu...

1. anandtech

2. ocforums

Żeby było trudniej zgadnij jakie magiczne słowa wpisałem w google. Dodam, że odpowiedź dostałem za pierwszym razem...

A teraz możecie już dawać nagrody za takie tematy... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od użytych kart ( inne różnice będziesz miał na kartach 8600/9600 a inne na kartach pokroju 9800GTX/GTX260/GTX280 itp . ) .

Słabsze zadowolą się trybem 8x+8x , a karty mocniejsze przy takim ustawieniu będą lekko hamowane ( 10-15 % ) w stosunku do 16x+16x .

Tyczy się to zarówno SLI jak i CF .

Swego czasu były robione testy HD4850/4870 w CF na P45 i X38/X48 ( czyli 8x+8x vs. pełne 2x16x ) i właśnie na X38 karty miały jakieś 10% więcej FPS.

Podobnie będzie w przypadku SLI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi