Gemtin1 Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 (edytowane) Szukałem testów lecz nie znalazłem żadnych rzetelnych, ponieważ wszytskie były bardzo stare i według nich różnica jest w granicach 1-3 fps na korzyść rozwiązania 16x/16x. Jestem ciekawy jak ta róznica wygląda w nowych grach? Edytowane 7 Listopada 2009 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Szukałem testówHa Ha Ha Ha Ha..... :lol: wszytskie były bardzo stareHo Ho Ho Ho Ho..... :lol: Nie szukaj pod łóżkiem... użyj www.google.pl Podaje dwa pierwsze linki jakie wyskoczyły w google... dodam, że odpowiedź na twoje pytanie jest w obydwu... 1. anandtech 2. ocforums Żeby było trudniej zgadnij jakie magiczne słowa wpisałem w google. Dodam, że odpowiedź dostałem za pierwszym razem... A teraz możecie już dawać nagrody za takie tematy... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Wszystko zależy od użytych kart ( inne różnice będziesz miał na kartach 8600/9600 a inne na kartach pokroju 9800GTX/GTX260/GTX280 itp . ) . Słabsze zadowolą się trybem 8x+8x , a karty mocniejsze przy takim ustawieniu będą lekko hamowane ( 10-15 % ) w stosunku do 16x+16x . Tyczy się to zarówno SLI jak i CF . Swego czasu były robione testy HD4850/4870 w CF na P45 i X38/X48 ( czyli 8x+8x vs. pełne 2x16x ) i właśnie na X38 karty miały jakieś 10% więcej FPS. Podobnie będzie w przypadku SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 nawet na leciwych 7600gs przy x8 x8 jest roznica w SLI pytanie tylko czy to ma byc do benchowania czy do grania .. ogolnie tu rozchodzi sie tylko o kwestie ceny calego sprzetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...