SilaHD Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) Witam, tak jak napisałem w temacie monitor do 700zł. 16:10 z DVI, ale raczej nie Full HD, bo z tego co się już naczytałem na forach to dobry rozmiar czcionki na Full HD jest w monitorach od 24 cale, a w mniejszych jest już gorzej. Stąd mój wybór, żeby szukać monitorów z rozdzielczością 1680x1050. Znalazłem takie propozycje: Asus 22" LCD VK222H http://www.agito.pl/monitory-lcd/asus-22-l...p;showAllAttr=1 Samsung T220 (2ms, DVI, Rose-Black ) http://www.esc-net.pl/product_info.php?cPa...oducts_id=12456 Asus VW225N (5ms, DVI) http://www.esc-net.pl/product_info.php?cPa...oducts_id=15276 Iiyama Prolite E2207WS-B2 Black (2ms, DVI) http://www.esc-net.pl/product_info.php?cPa...oducts_id=14705 LG W2343T-PF (2ms, DVI, Full HD) http://www.esc-net.pl/product_info.php?cPa...oducts_id=18612 Nie wiem czy wszystkie wyżej wymienione mają proporce 16:10, bo niestety nie piszą tego na esc.pl. Ostatni monitor jest Full HD, ale ma rozmiar 23 cale więc może na nim czcionka będzie lepsza? Może macie jakieś swoje propozycje? Oczywiście oprócz netu, czasami zagram w jakąś grę, oglądam zdjęcia i obrabiam filmy z kamery cyfrowej. z góry dzięki za odpowiedzi Edytowane 8 Listopada 2009 przez SilaHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-22-lcd...63:225470|1:613 Może tego? Trochę się w budżecie nie mieści , ale według prad.de to jedna z najlepszych 22" do grania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekiju Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Zdecydowanie polecam monitor LG W2253V-PF . W Agito za 690zł wiec miesci sie w granicach :rolleyes: Sam posiadam ten sam model monitora z tym ze 23 calowy. Jakosc obrazu jak za te pieniadze, rewelacja! Monitor ma duzo opcji regulacji obrazu, wiec mozna dostosowac klory itp do wlasnych wymagan. Dodatkowe profile ustawien takie jak movie/game wyostrzaja kolory w momencie ogladania filmu/grania co daje niesamowity efekt, szczegolnie w przypadku profilu movie + film full hd :razz: Jak na moj gust mozesz zakonczyc poszukiwania, w tej cenie lepszego minitora nie znajdziesz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 ten LG to full HD 16:9 więc odpada w dodatku 21,5 cala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzecho Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Mi też się wydaje że wspomniany LG L227WTP-PF będzie dobrą propozycją, dodatkowo można go powiesić na ścianie masz wtedy lepszą regulację i stabilność. Co do ceny... hm dziwna sprawa bo kilka razy podglądałem na Agio i raz było 790 później 690 znowu 790, w tamtym tygodniu "wycenili" na 680 a dziś widzę że znowu 790.... hehe. Może ktoś wie o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 ile od niego będziesz siedział?na metr od monitora to 24" jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witam, nie chce zakladac nowego tematu jak ten mi pasuje :) Niedlugo bym chcial kupic monitor 22-24 cale, fajnie jakby byl 16:10, ale mam niego okolo 700-750 zl. Obecnie posiadam Neca 19 cali 4:3 (wg specyfikacji ma on czas reakcji 20 ms:) ) Duzo gram w coda4 i chcialbym aby na przyszlym monitorze nie bylo smuzenia. Dobre opinie ma LG W2284F-PF i modelami zblizone. Ale zastanawia mnie ten : IIYAMA E2407HDSV Full HD Boli mnie jedynie to full hd i skalowane rozdzielczosci :/ Teraz grywam w 1280x1024 i ciekawi mnie jak wyglada obraz w wyzszych rozdzielczosciach. mam radka hd4850 i e8400 4.Ghz wiec i na chwile obecna ze wszystki max mam ponad 200fps, wiec wyzsze rozdzielczosci nie sprawia mysle problemu. Prosze o wypowiedzi osob, ktore maja takowe monitorki i grywaja w coda :) Oczywiscie gra w coda to nie jest jakis mega priorytet. Zalezy mi na panoramie, w celu otworzenia 2 dokumentow obok siebie, praca w autocadzie itp. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 A to i ja się podepnę, szukam czegoś taniego i żeby szybko kupić bo mam dość 5:4 @ 1280x1024 Znalazłem coś takiego, jak myślicie dobre to? http://www.electroworld.pl/zobacz%2c23396%...1%2casus-vw225n Dodam, że nie interesuje mnie HDMI ani rozdzielczość FullHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freddy10 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 stranded, a co powiesz na model: BENQ 24" LCD G2411HDA. Zebrał bardzo dobre noty na renomowanym portalu [P]rad.de. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 stranded, a co powiesz na model: BENQ 24" LCD G2411HDA. Zebrał bardzo dobre noty na renomowanym portalu [P]rad.de. Tez mysle nad nim, ale boje sie co do martwych pixeli, no i nie potwierdzil mi nikt jak se bedzie on zachowywal przy graniu w coda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Ten monitor ma tylko d-sub, DVI to minimum ;-) Full HD na d-sub wygląda jak rozmazane ciasto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 To niech bedzie wersja z hdmi :) A co z Iiyama czy LG ? Poleci ktos cos ciekawego wartego uwagi? Matrwi mnie ze ten Benq kosztuje 650 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) A co ty chcesz od tego BENQ? Dobra firma jest. Co do martwych pikseli to się już chyba zdarza o wiele rzadziej niż kiedyś, ja obecny monitor wymieniłem zaraz po kupnie bo miał 2 białe piksele (wyjęty z kartona!) ale to było 5 lat temu. Ja jak już to coś kupie osobiście i sprawdzę w sklepie, nie będę zamawiać nic z neta. Edytowane 18 Stycznia 2010 przez stranded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) A co ty chcesz od tego BENQ? Dobra firma jest. Co do martwych pikseli to się już chyba zdarza o wiele rzadziej niż kiedyś, ja obecny monitor wymieniłem zaraz po kupnie bo miał 2 białe piksele (wyjęty z kartona!) ale to było 5 lat temu. Ja jak już to coś kupie osobiście i sprawdzę w sklepie, nie będę zamawiać nic z neta. Chodzi mi o cene, za 650 zl i 24 cale :) No ale teraz czy zwykla matryce czy LED ? edit: mam 3 typy: 24'' iiyama ProLite E2407HDSD 24'' iiyama ProLite E2407HDS 22'' iiyama ProLite E2208HDS 1 i 2 roznia sie tylko hdmi ? bo cena jest 200 zl wieksza :/ Edytowane 18 Stycznia 2010 przez Kinslayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadowek Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Chodzi mi o cene, za 650 zl i 24 cale :) No ale teraz czy zwykla matryce czy LED ? Gdzieś Ty widział matryce led? Może chodzi Ci o coś takiego jak są teraz te bannery reklamowe? :D Ale ciężko będzie Ci to obsłużyć... Co do benq, sam mam i problemów nie widzę, tak samo z full hd na 21,5', rozmiar czcionki jak dla mnie jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) Gdzieś Ty widział matryce led? Może chodzi Ci o coś takiego jak są teraz te bannery reklamowe? :D Ale ciężko będzie Ci to obsłużyć... Co do benq, sam mam i problemów nie widzę, tak samo z full hd na 21,5', rozmiar czcionki jak dla mnie jest ok. O tu :) http://allegro.pl/item883079525_led_5mln_1...vi_full_hd.html Ale bardziej bylbym za Iiyama ps. chodzilo mi o podswietlanie led, wiadomo o co chodzi ;) Edytowane 18 Stycznia 2010 przez Kinslayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freddy10 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 ja np teraz w tej chwili siędzę przed Fujitsu-Siemens Fujitsu L24W-2 1920x1200 60Hz. Więc jakby co to mogę coś napisać? to nie jest mój monitor ale wiem że jakoś tanio kosztował i od nowości zauważyłem 1 bada. natomiast teraz dziwne ale nie mogę go znaleść więc sam znikł? Ale w sumie to monitor jest wporzo, musiałem mu dosyć mocno pozmniejszać jasność aby nie walił po oczach. Napewno ma lepsze kolory i kontrast niż Samsung 19" Dyna Flat który właśnie był poprzednikiem tego Fujitsu. Sam jestem na kupnie, i wciąż poszukuje jaką 24kę kupić, i chyba jednak wolałbym x1200, a wybór takich niestety jest mały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 (edytowane) Ok kupiłem dzisiaj ekran i jestem zadowolony :) Samsung SyncMaster 2233SN 599zł w Media Markt w Gdański (koło UG). Generalnie wszedłem, wziąłem jeden karton i wyszedłem :lol: i nie żałuję, jest 1920x1080 i wszystko śmiga, ultra jasny. W prawdzie nie ma HDMI ani DVI ale jest ok jak za taką cenę. Edytowane 19 Stycznia 2010 przez stranded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Rozmowy na temat MediaMarkt przeniosłem tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3446187 Natomiast kolega, który pytał o monitor do 400 PLN niech założy sobie swój temat lub podepnie się do tematu z odpowiednim przedziałem cenowym. Tutaj mowa jest o 700 PLN, a edytować tematu nie chce się ani mi, ani zapewne autorowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...