Skocz do zawartości
noofin

Wylaczanie Komputera Przy Za Wysokiej Temperaturze//reserator Xt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chce zaznaczyc, ze moj Polski nie jest najlepszy wiec nei zwracajcie uwagi na moje bledy ortograficzne :) Gdy mialem 9 lat wyprowadzilem sie z Polski.

Z chlodzeniem wodnym zaczolem moja przygode wczoraj wieczorem. Zlozylem moj zestaw do kupy:

-Zalman Reserator XT

-Powercolor Radeon HD 4890 LCS

-AMD Athlon X2 6400+ 3.2 Ghz

-Kingston HYPERX 800 MHz 2x 2048MB

-Asus M2N-SLI

-Zalman ZM-600 HP

Dodam, ze woda chlodzona jest karta graficzna i procesor.

Na komputerach sie znam, ale jesli chodzi o chlodzenie wodne jestem poczatkujacym.

Oto moj problem:

Zalman Reserator wylacza sie gdy jest za duzo bombelkow powietrza w ukladzie, gdy przeplyw cieczy jest mniejszy niz 0.3 L / Min lub gdy temperatura cieczy w ukladzie jest 60 stopni celciusza.

A oto moje pytanie:

Jako, ze reserator wylacza chlodzenie...komputer moze sie spalic gdy nikogo nei ma przy nim w domu.

Na plycie glownej nei ma ustawienia ktora by wylaczalo komputer gdy np. temperatura procesora przekroczy 59 stopni cleciusza.

Co chce osiagnac:

Chcialbym w jakis sposob zrobic system, NIEZALEZNY od windowsa ( wiec w BIOS ), ktory wylaczalby komputer gdy temperatura procesora osiagnie 59 stopni lub gdy temperatura karty graficznej osiagnie 90 stopni celciusza.

Prosze o realistyczne sugestie ^^

Pozdrawiam was :) :rolleyes:

Edytowane przez noofin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi