Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

potrzebuje porady na temat zakupu z okazji zblizajacych sie swiat:). poszukuje monitora dla gracza do 400zl w rozmiarze minimum 19cali. czy w ogole da sie cos takiego zakupic za taka cene???myslalem o samsungu, dellu lub benq.jakies rady co wybrac i gdzie kupie najtaniej?? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

potrzebuje porady na temat zakupu z okazji zblizajacych sie swiat:). poszukuje monitora dla gracza do 400zl w rozmiarze minimum 19cali. czy w ogole da sie cos takiego zakupic za taka cene???myslalem o samsungu, dellu lub benq.jakies rady co wybrac i gdzie kupie najtaniej?? pozdrawiam

Przy tak ograniczonym budżecie najlepszą opcją jest jakaś używka z allegro 19". np. FS p19-2 - kupiłem go 2 tygodnie temu, śmiga jak trzeba, hp1955 albo któregoś neca na s-pva(?).

Grunt, żeby szukać monitorka z DVI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym pomyślał nad Samsungiem 931BW bądź 953BW. Sam zakupiłem bardzo niedawno na allegro tego drugiego za ok. 350zł jeszcze na ponad rocznej gwarancji ;) Niskie czasy reakcji matrycy (5ms-2gtg) i wejścia DVI. Coś w sam raz dla gracza ;) Oba mają podobną (żeby nie powiedzieć, że wręcz identyczną) specyfikację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... obawiam się że to może nie być optymalny sprzęt dla gracza ;) ... stare xVA bywały na prawdę wolne.

Było pare fajnych modeli dla graczy - Benq 91 i 93, jesli dobrze pamietam to ktorys z HPkow i ze dwa modele Belineii na MVA. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było pare fajnych modeli dla graczy - Benq 91 i 93, jesli dobrze pamietam to ktorys z HPkow i ze dwa modele Belineii na MVA. 

Bawiłem się trochę tą Belinea ... a może Benq (na pewno którąś z tych MVA) ... i nie jest to za szybki sprzęt, aczkolwie były wcześniej znacznie wolniejsze wynalazki (za czasów braku overdrive inaczej RTC inaczej dopalacza).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawiłem się trochę tą Belinea ... a może Benq (na pewno którąś z tych MVA) ... i nie jest to za szybki sprzęt, aczkolwie były wcześniej znacznie wolniejsze wynalazki (za czasów braku overdrive inaczej RTC inaczej dopalacza).

Miałem okazje pograć na Belinei i Benqu i oba była wystarczająco szybkie, zresztą tak naprawde to jaka jest alternatywa do 400 PLN ?

17" 1280x1024 na TN ? 19" panoramiczne 1366x768 ? 

Chyba , żeby jakichś używanych panoram 22" szukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem okazje pograć na Belinei i Benqu i oba była wystarczająco szybkie, zresztą tak naprawde to jaka jest alternatywa do 400 PLN ?

17" 1280x1024 na TN ? 19" panoramiczne 1366x768 ? 

Chyba , żeby jakichś używanych panoram 22" szukać.

Do 400 zł szczególnie musisz się kierować priorytetami. Jeśli myślisz o grafice to tylko na czym innym niż TN nie będzie takiego rozjazdu barw w pionie ... jeśli tylko gry to patrz w stronę TN ... najlepiej z overdrive ... ale z dobrze wyregulowanym overdrive (jak są przebicia to może wiecej szkodzić niż pomagać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi