Ghostman Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Witam Chciałem poograniczać troche możliwości użytkowników na kontach z ograniczeniami. Poblokowałem programy poprzez kontrole rodzicielską, zabroniłem dostępu do katalogów. Niepotrafie natomiast zablokować dostępu np do panelu sterowania. Chciałbym też zablokować możliwość instalacji czegokolwiek oraz poblokować możliwość przeglądania katalogów windows i program files. Tego nie można zrobić poprzez zakładke zabezpieczenia. Chciałbym różnież zablokować możliwość majstrowania przy tej zakładce zabezpieczenia, opcjach folderów. Jest jakiś program, który to potrafi pozmieniać w rejestrze? Nie chciałbym, żeby to był program który się uruchamia w tle i blokuje coś (np opiekun ucznia) tylko program który służy jedynia do włączenia ograniczeń ale nie musi działać (na zasadzie zmian w rejestrze ewentualnie innych ustawień) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 foldery windows i program files - zrobić z nich foldery ukryte i wyłączyć możliwość podglądu na koncie z ograniczeniami . Co do instalacji programów - w Win XP ( HE/Pro ) jest taka możliwość aby zablokować instalację na koncie z ograniczeniami . W sumie z tego co widzę to w przypadku używania XP konto z ograniczeniami powinno rozwiązać twoje problemy . Nie wiem jak w przypadku W2000 , gorzej jak jest to 9x/ME . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Prawa gościa daj i tyle :) Na serio to poprzez gpedit.msc można zrobić na koncie użytkownika typowy kiosk - kilka wybranych ikon, brak meny start itp... W Homie trzeba to robić przez rejestr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostman Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 zapomniałem dodać, że to windows 7 pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 W pro masz wyzej wspomniany gpedit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostman Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) no dobrze, jest tam opcja wyłaczenia panel sterowania, ale dla wszystkich a nie dla tylko jednego konta uzytkownika. więc jak zrobic tylko jednemu userowi Edytowane 9 Listopada 2009 przez Ghostman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Link Poprzez utworzenie grupy, dodanie do niej usera i przypisanie polityki group policy. Nie prościej dać mu prawa gościa i ręcznie wykastrować rzeczy menu start? Jak się dana osoba nie zna zbytnio na windowsie, to to w zupełności zneutralizuje jej zapędy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...