Maryś Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) Witam, Oferta NetTop'ów staje się coraz atrakcyjniejsza. Myślę, ze może on swobodnie zastąpić PC-ta przy pracach biurowych, internecie i filmach HD. Dlatego też zainteresowałem się tym tematem, chcąc sprzedać za symboliczną kwotę mojego wysłużonego PC-ta. Zastanawiam się czy kupić czy złożyć takie "maleństwo" ? Propozycje : Pierwsza : Zakup NetTop'a - ASROCK ION-330 ATOM330 NVIDIA 9400 2GB 320GB DVDRW najtaniej za 1.111 zł Druga : poskładanie NetTop'a o podobnych parametrach : 1. płyta główna+procesor : ASUS AT3N7A-I ION (CPU/VGA/DZW/GLAN/eSATA/DDR2) MiniITX - 460 zł 2. pamięć RAM PC2-6400 2GB - 135 zł 3. HDD 320GB - 125 zł 4. Nagrywarka DVD - 50 zł 5. Obudowa : APEX MI-008 - 210 zł RAZEM = 980 zł Co o tym sądzicie ? Edytowane 9 Listopada 2009 przez Maryś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nekto Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) świetny pomysł sam chciałbym takie cudo mieć. nie wiem czy to zauważyles ale mozesz do tej plyty dac asz 4gb ramu :) wiec oplaca sie wlożyc wiecej niz te 2gb najlepiej 4 ;] możesz też dać tam dysk 500 gb świetne :] Edytowane 9 Listopada 2009 przez nekto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryś Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Tak, 4GB. Podałem 2GB, ażeby móc porównać oferty. System : Windows 7. Chciałbym sam zrobić obudowę. Trzeba by więc poszukać odpowiedniego zasilacza do tej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nekto Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 co do zasilacza to nie mam pojecia ale wyczytalem ze da sie tego procka podkrecic do 2,1ghz wiec to bedzie bardzo wydajna mała skrzyneczka :D załątw jakies dobre ramy i szybki dysk i masz super kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryś Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Wszystko do przemyslenia. Teraz jednak najważniejszy jest odpowiedni zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nekto Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) http://allegro.pl/item801326012_chieftec_h...az_wroclaw.html moze cos takiego na zasilacz ? ale chyab najlepszy by był ten http://allegro.pl/item804164155_nowosc_moc..._ax400_pnf.html Edytowane 10 Listopada 2009 przez nekto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Nekto nie przesadzasz do nettopa taki zasilacz tam wystarczy 50W zasilacz http://allegro.pl/item811813966_zasilacz_p...w_mini_itx.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nekto Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) Uups no fakt sry Edytowane 10 Listopada 2009 przez nekto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryś Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Co do zasilacza, to raczej skorzystam z gotowej obudowy z tym elementem. Dobrym wyborem powinna być obudowa Modecom Feel 202 lub 302. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...