PrzemekX1 Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Potrzebuję 5 laptopów do firmy. Dla dyrektorów oraz specjalisty ds. wsparcia technicznego budżet na laptop 5.000 PLN co polecacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) Najlepiej coś z typowo biznesowych serii. Może Dell serii Latitude. Dobry sprzęt i bardzo dobra gwarancja. Poczytaj o gwarancji na stronie Della. I napisz może coś na temat wymagań. Ważna jest mobilność czy może wydajnoś. A może dyrektorzy to esteci i najważniejsza jest solidność wykonania i prezencja sprzętu. Polecam też byś rozejrzał się za czymś ze stajni IBM/Lenowo. -seria T. Z praktycznych porad to zwróć uwagę na matryce -do codziennej biurowej pracy to napewno lepsza bedzie matowa. e: i tak btw ten dział byłby lepszy. moderator pewnie przeniesie Edytowane 9 Listopada 2009 przez R4dziK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekX1 Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Ważna jest wydajność. Do prezentacji na spotkaniach, etc. zamierzam kupić Sony VAIO VGN 16" świetnie się prezentuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Sony również robi świetny sprzęt. VGN nie specjalnie mi mówi, co konkretnie wybrałeś. Chyba wszystkie VAIO mają w oznaczeniu VGN. Ważna jest seria jaką wybierzesz, np Z lub FW. Pozostaje więc kwestia wyboru konkretnego modelu, porównania sprzętu i ceny. Zwróć uwagę na gwarancje. Nie wiem jak to jest w Sony. Dell np daje 3 lata w systemie NBD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekX1 Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 ten Sony http://www.proline.pl/sklep.php?p=SONY+VGN-FW51MF z parametrów najgorzej nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 wygląda nieźle. czy zastanawiałeś się nad tym czy odpowiada ci system? czy wszystkie aplikacje, których używacie w firmie bedą zgodne z 7? z tego co sie orientuje to ta wersja -w7 home premium- nie ma możliwości puszczenie aplikacji w xp mode, więc jużeli używacie jakiś specjalistycznych aplikacji to warto sprawdzić. dalej, czy rozdzielczość full hd na takim małym ekranie nie bedzie męcząca w czasie pracy w aplikacjach biurowych? bateria trzyma tylko 2h -czy to wystarczy? gwarancja 12m-cy, nie za krótko? sprzęt powinien być wydajny i wytrzymały, zadaje te pytania tylko dlatego że chciałbym zwrócić twoją uwage na pewne aspekty. może wszystko ci oczywiście odpowiadać. jeżeli bedziesz już na niego zdecydowany do przed zakupem dowiedz się jescze czy wersja systemu to 32 czy 64bit. 32bit nie obsłóżą 6gb ramu. zdarzały się już takie kwiatki wśród producentów, ze dawano 32 bitowe systemy do sprzetu z większą ilością pamięci, a później klops. nie wydaje mi się by sony coś takiego zrobił, ale warto to sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fl0r3k Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Potrzebuję 5 laptopów do firmy. Dla dyrektorów oraz specjalisty ds. wsparcia technicznego budżet na laptop 5.000 PLN co polecacie ? A może jakiś reseller da zniżke na zakup pięciu laptopów? Ja bym szedł w tym kierunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekX1 Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) Sony ma służyć jedynie do prezentacji, na np. spotkaniach z Inwestorami aby ładnie się prezentował. Głupi przykład, a jednak w rzeczywistości niezmiernie ważny. Laptop będzie firmowy, więc nie wiem czy nie muszę zmienić windows ? na razie chciałbym nabyć XP Pro. przynajmniej sprawdzone i wiem że wszystko wejdzie. Z 7 różnie jeszcze może być, także poczekam z rok. A co Ty myślisz o tym ? "A może jakiś reseller da zniżke na zakup pięciu laptopów? Ja bym szedł w tym kierunku." Oczywiste rozwiązanie. Edytowane 10 Listopada 2009 przez PrzemekX1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) Sony ma służyć jedynie do prezentacji, na np. spotkaniach z Inwestorami aby ładnie się prezentował. Głupi przykład, a jednak w rzeczywistości niezmiernie ważny. jeżeli tak stawiasz sprawe to osobiście nie pchałbym się w ten model, który zaproponowałeś. poprostu nikt nie wykorzysta jego potencjału. proponowałbym raczej coś .takiego co prawda sprzet teoretycznie słabszy z mniejszą matrycą ale to typowo biznesowa propozycja: - matryca jest matowa, - dłuższy czas pracy na beterii, - system to vista biznes z możliwością downgrade'u do xp lub upgradu do 7 - 4 lata gwarancji NBD realizowanej przez producenta, - lekki i mobilny - kupujesz od reselera, wiec warto negocjować, - ładny surowy dizajn. o tym oczywiście można dyskutować, ale napewno zrobi wrażenie na każdej osobie, a już napewno na tych którzy chociaż troche orientują się w temacie można jeszce celować w coś takiego -to opis bezpośrednio ze strony producenta tutaj argumenty są praktycznie identyczne jak wyżej, z tym że jest troche słabszy ale ma większą matryce i xp oba są dobrze wykonane. poszukaj recenzji w ncie. no i oczywiście możesz śmiało brać coś od sonego, z tym że wybiesz coś słabszego z dłużą gwarancją. e: poprawiłem link, dodatkowo recenzja. Edytowane 12 Listopada 2009 przez R4dziK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekX1 Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 (edytowane) Ten Dell kompletnie mi się nie podoba, teraz chodzi o komputer do prezentacji. Pozostanę przy sony, może inny model, ale ten wygląd. Ten drugi link nie działa Edytowane 12 Listopada 2009 przez PrzemekX1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekX1 Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 A co myslisz o Mac ? Poza tym, że są drogie i dużo ludzi mimo wszystko je poleca, nigdy nie miałem go w rękach. Jak jest z oprogramowaniem na niego ? Chodzi teraz o laptopa wyłącznie do prezentacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Fan Maca powie Ci "Bierz od razu", a antyfan powie "Absolutnie nie bierz!". Najlepiej będzie jak sie przejdziesz do jakiegoś iSpota i zobaczysz czy taki sprzęt Ci odpowiada. Mi osobiście nie ;) ale mawiają, że o gustach się nie dyskutuje, więc po prostu zobacz na własne oczy. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 poprawiłem niedziałający link powyrzej i dożuciłem recenzje. podejrzewam jednak, że nie bardzo bedzie ci się widział ten lenovo skoro dell ci się nie podobał. najlepiej przejdź się do sklepu i zobacz coś na żywo. co do maca to zastanów się czy odpowiada ci system. legalnie xp chyba tam nie wrzucisz (chociaż głowy za to nie dam). jeżeli sprzęt ma być tylko do prezentacji to, tak jak pisałem, śmiało bierz coś od sonego. co prawda nie rozumie jak wygląd może być głównym kryterium przy wyborze sprzętu dla firmy za nie małą kase, ale o tym nie będziemy dyskutować. oczywiście możesz mieć takie kryterium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekX1 Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Zostanę przy Sony. A pracownicy niech sobię sami wybiorą co chcą, wkońcu oni są specjalistami. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...