Bartek_CBR Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Jak w temacie poszukuje dobrej karty graf. moze byc uzywka :) oby z gwar. do wydania mam ~700zł . Rozgladam sie miedzy HD4890 1GB a GTX260 . Pomóżcie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinoll Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 @EDIT Tylko patrzeć jak zaraz mnie zgniotą postami za polecenie Nvidii :] Czemu mieli by Cię nie zgnieść, skoro polecasz mu kartę gorszą od 4890 (poza paroma przypadkami). Jak gość ma 700zł, to może kupić jakiegoś niereferencyjnego hd4890. Nie wiem, który jest cichy ale napewno ktoś mu doradzi producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) HD4890 byłby lepszym wyborem. Warto byłoby dołożyć do HD5850 jeżeli masz taką możliwość. Edytowane 9 Listopada 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_CBR Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 niezabardzo doloze 400-500zł :) hehe za to moge druga kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loth Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) W takim układzie brałbym 4890 od szafira vapor-x Edytowane 9 Listopada 2009 przez Loth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 4890 z dobrym niereferencyjnym chłodzeniem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_CBR Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Wybieram miedzy Sapphire HD4890 a Evga GTX275 doradzajcie jutro juz kupuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Karty podobne wydajnościowo, brałbym tańszą. Jeżeli są w podobnej cenie to kartę z lepszym chłodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forefox Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 A ja brał bym GTX jeśli cena podobna lub nawet minimalnie wyższa. GTX pobiera mniej prądu, mniej problemów ze sterownikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Tak jak napisał andrew777 , jeśli zbliżona cena wybieraj kartę z lepszym chłodzeniem. Co do ilości pobieranej energii , gtx275 jest oszczędniejszy w 2d, hd4890 w 3d (jak ktoś dużo gra to taniej wychodzi wybrać radka :D). Problemy ze sterownikami w stajni amd są tak samo popularne jak w stajni nV więc nie można generalizować że gtx są cacy a radki są be bo mają badziewne stery. Jedynie stery pod linuksa są lepsze u nV , ale tak prawdę powiedziawszy kto kupuje sprzęt do gier i używa na co dzień pingwina ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Co do sterów, to dziwne, bo ja różnicy między 8800GS, a HD4850 pod tym względem po prostu nie widzę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...