Skocz do zawartości
PB782

Zasilacz Pod E2160 @ 3 Ghz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Moja wysłużona, ponad 4 letnia Delta już się chyba poddaje. Pogram kilkanaście minut (czasami zdaży się kilka godzin) w GRID'a, ekran się na chwile zamrozi, dźwięku nie ma i reset komputera. Obstawiam zasilacz jako że nie jest już pierwszej nowości, a cała reszta ma poniżej 2 lat.

Do rzeczy: poszukuję jakegoś zasilacza do konfigu poniżej. Baardzo miło gdyby trafił się jakiś o budowie modularnej - nienawidzę plontaniny kabli a jako że mam już 5 wiatraków to kabli mam nadmiar.

Przydałoby się coś w miarę przyszłościowego, maksymalnie jestem psychicznie w stanie wydać 200 zł, ale wiadomo że im mniej tym lepiej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy któryś z w/w zasilaczy uciągnie mi jakiś komputer w przyszłości (za 2 lata, za 2 tyś)? Być może bardziej mi się opłaci kupić np OCZ 400W z modularnym okablowaniem za 200 zł? Tylko jeśli teraz 350W jest mało to czy i 400 nie odmówi kiedy podłącze mu jeszcze jeden dysk?

Jak jest z głośnością tych zasilaczy? Aktualnie mam niezbyt głośny komputer i nie chciałbym tego zakłócić.

Edytowane przez PB782

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A porównując OCZ :: 500W StealthXStream (267 zł) do Be Quiet :: 530W Purepower (278 zł) to co wypadnie lepiej? To już tylko kilka zł różnicy. Załóżmy, że już nie potrzebuje modularnego okablowania (w sumie wystarczy żeby kable były długie aby puścić je pod płytą główną).

Czy na takich zasilaczach spokojnie uruchomię w przyszłości i7? Być może chcę niepotrzebnie władować pieniądze bo do tego komputera wystarczy BQ 430W za 220 zł, a później będę i tak musiał wymieniać zasilacz? Co Wy zrobilibyście na moim miejscu?

A czy takie zasilacze nie biorą więcej prądu niż mój dotychczasowy? Chodzi mi oczywiście o tą samą konfigurację komputera.

Edytowane przez PB782

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w takim razie byłaby to niepotrzebna inwestycja jak nie pójdzie I7. Pozostaje pytanie czy wystarczy BQ 430W do aktualnego? Kiedy kupowałem tą Deltę to była bardzo zachwalana i podobno "mogła więcej niż na naklejce". Czy napewno on uciagnie mój konfig? Dodam, że napewno będzie dołożony jeszcze jeden dysk w przyszłości, możliwe że i napęd Blu-Ray jeśli te troche stanieją.

Edytowane przez PB782

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem bardziej prawdopodobne jest to iz karta sie gotuje. Nie koniecznie musi to byc rdzen, moze to byc sekcja zasilania, co przy chlodzeniu pasywnym zdarza sie dosc czesto. Masz chociaz radiatorki na pamieciach i mosfetach karty? Moim zdaniem najpierw daj jakis wentylator na grafike i zobacz czy sytuacja nie ulegnie zmianie, zanim wyadasz kilkaset zlotych na zasilacz "w ciemno"

A wogole to palcem sprawdz czy poszczegolne elementy karty [oraz samo PCB] nie sa gorace podczas grania.

Wogole to ile twoja delta ma na linii 12v? Jak cieple powietrze leci z zasilacza podczas grania?

Edytowane przez Paolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi