Aholt Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Jeszcze 3 tygodnie temu posiadałem Radeona 4850 ddr5 i świetnie się sprawował do czasu aż nie wyskakiwały w nim artefakty i po oddaniu na gwarancji chcieli mi wcisnąć 4850 na ddr3 niby że taka sama .. Ale nie w tym moje pytanie, na co zamienić (a w zasadzie co kupić) gdy zwrócą mi kasę za wcześniejszą kartę.. i w sumie czym się bardziej kierować przy kupnie czy pamięcią na karcie czy taktowaniem rdzenia? proszę o jakieś propozycje z waszej strony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 HD4890 lub taniej GTX 260. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loth Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 W sumie to taka kwota ni w kij ni w oko, bo już niby za tyle nie kupisz cienkiej karty, ale do topowych jednak trochę brak. Osobiście bym dołożył do 5850 lub w mniej dzianym wariancie do 4890 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 W sumie to taka kwota ni w kij ni w oko, bo już niby za tyle nie kupisz cienkiej karty, ale do topowych jednak trochę brak. Osobiście bym dołożył do 5850 lub w mniej dzianym wariancie do 4890Racja, 5770 nie jest jeszcze opłacalny. Cena jakość na żenującym poziomie. Myślę, że 260 była by w sam raz potem ja sprzedać i wymienić na coś mocniejszego już z DX 11 kiedy to będzie faktycznie przydane. W sumie zapłacisz mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aholt Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 HD4890 lub taniej GTX 260.Tak przeglądałem te Radeony HD4890 i postanowiłem dołożyć coś do tego.. i natknołem sie na następny dylemat, a mianowicie mam do wyboru albo z taktowaniem 850/3900(~715zl) albo z 900/3600(~685zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Kup tańszą i podkręć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aholt Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 no narazie nie myśle o podkręcaniu bo bedzie miała gwarancje a szkoda w razie czego stracic mi gwarancji (może jestem za bardzo przewrażliwiony po wcześniejszej karcie) wiec w sumie bardziej sie kierować taktowaniem rdzenia czy taktowaniem pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Nie stracisz gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 przeciez ten gf 260 gtx, to jest taki, ze srednio gry mają o 5-10 wiecej klatek niz na radku 4870 ktory jest sporo tanszy. tego gfa nie opyla sie kupowac, czy sie myle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...