Kura- Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Pyt jak w temacie. Zamierzam sciagnac cooler z radka 8500 bo strasznie wyje i zalozyc cos cichszego. O tym jak zdjac cooler czytalem natomiast nie mam otworow na kolki i czyms trzeba go bedzie przykleic. Nie usmiecha mi sie tez placic ponad 50zl za klej termoprzewodzacy. Plan mam taki: wymieszac paste silikonowa biala z "odrobina" superglue albo kropelki. Ma ktos jakies doswiadczenia w przyklejaniu wiatraka na grafe ?? Prosze o sugestie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 jak wymieszasz cyjanoakryl z pasta silikonowa to stworzysz cos co zwykle robisz dwa moze raz a moze 3 razy dziennie do kibla jesli chcesz kleic to kup klejtermoprzewodzacy a nie baw sie w mieszanie bo ci wyjdzie co powyzej. chyba ze na rogach dasz kropelki a na srodku silikonu to juz co innego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Najlepiej będzie jednak jak kupisz klej termoprzewodzący. Opcjonalnie możesz na rogach dać kropelke, a na środek paste silikonową. Ale mnie kiedyś ta metoda zawiodła, gdyż radiator się odkleił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 kup klej termoprzewodzacy np :) ja mam thermopoxa 85ct i jest imho ok ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Pyt jak w temacie. Zamierzam sciagnac cooler z radka 8500 bo strasznie wyje i zalozyc cos cichszego... Radki 8500 standardowo (bez krecenia) wydzielaja niezbyt duzo ciepla - wystarczy im minimalny przeplyw powietrza - najpierw odkrec sam wentylator od radiatora i zobacz bo moze dostalo sie troche kurzu ewentualnie przesmaruj go w srodku :!: pomysl tez o takim bajerku - http://www.slapps.com/review/gf3ti200_page1.htm - chodzi o umieszczenie wentylatora od dolu choc z boku tez powinie byc ok - taka 80 na 5V jest zdecydowanie cichsza niz te pstynki na GPU na 12V a ma wiekszy przeplyw powietrza i na dodatek bedzie chlodzilo tez pamieci (od strony GPU) - wystarczy zostawic stary radiator a wykrecic tylko wentylatorek a jak juz uparles sie na klejenie czegos na GPU to najlepszy Thermopox 85CT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 po co ten temat ? przecież w FAQ powinnno być o tym i było kilka tematów o tym. czy tak boli używanie opcji "szukaj" czy myślenie boli ? na prawdę nie wiem po co zakładać nowy topic. no offense ale BYŁO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 a jezeli uzyje kleju termoprzewodzacego to jak potem mozna zdjac taki radiator?? bylo cos o lodowce ale nie pamietam dokladnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Kup radiator Zalmana na NB (symbolu nie pamietam) za 30zl i tam w zestawie jest klej termoprzewodzacy. Jest tez regulowane mocowanie tego radiatora wiec jezeli masz dziury w karcie obok GPU to moze sie nawet obyc bez kleju. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 ... wiec jezeli masz dziury w karcie obok GPU to moze sie nawet obyc bez kleju...gdyby mial dzury to na 99% nie byloby tego tematu :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 A nie da się odkręcić wiatraka pozostawiając radiator by potem zmienić tylko wiatrak? Jeżeli nie, to pozostaje jedynie klej przewodzący. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 czy ktos odpowie na moje poprzednie pytanie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 czy ktos odpowie na moje poprzednie pytanie?? na FAQ'u berkut juz kiedys odpowiedzial wiec badz laskaw przeczytac i dopiero jak czegos nie rozumiesz to pytaj :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 A jak jest z odklejeniem Termopoxa 85? Pozostawia jakieś ślady? Pytam tak na wypadek oddania karty do gwrancji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...