Skocz do zawartości
Kura-

Bylo jak zdjac cooler z grafy, a ja mam pyt jak go przykleic

Rekomendowane odpowiedzi

Pyt jak w temacie. Zamierzam sciagnac cooler z radka 8500 bo strasznie wyje i zalozyc cos cichszego. O tym jak zdjac cooler czytalem natomiast nie mam otworow na kolki i czyms trzeba go bedzie przykleic. Nie usmiecha mi sie tez placic ponad 50zl za klej termoprzewodzacy. Plan mam taki: wymieszac paste silikonowa biala z "odrobina" superglue albo kropelki. Ma ktos jakies doswiadczenia w przyklejaniu wiatraka na grafe ??

Prosze o sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wymieszasz cyjanoakryl z pasta silikonowa to stworzysz cos co zwykle robisz dwa moze raz a moze 3 razy dziennie do kibla

jesli chcesz kleic to kup klejtermoprzewodzacy a nie baw sie w mieszanie bo ci wyjdzie co powyzej.

chyba ze na rogach dasz kropelki a na srodku silikonu to juz co innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej będzie jednak jak kupisz klej termoprzewodzący. Opcjonalnie możesz na rogach dać kropelke, a na środek paste silikonową. Ale mnie kiedyś ta metoda zawiodła, gdyż radiator się odkleił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pyt jak w temacie. Zamierzam sciagnac cooler z radka 8500 bo strasznie wyje i zalozyc cos cichszego...

Radki 8500 standardowo (bez krecenia) wydzielaja niezbyt duzo ciepla - wystarczy im minimalny przeplyw powietrza - najpierw odkrec sam wentylator od radiatora i zobacz bo moze dostalo sie troche kurzu ewentualnie przesmaruj go w srodku :!:

pomysl tez o takim bajerku - http://www.slapps.com/review/gf3ti200_page1.htm - chodzi o umieszczenie wentylatora od dolu choc z boku tez powinie byc ok - taka 80 na 5V jest zdecydowanie cichsza niz te pstynki na GPU na 12V a ma wiekszy przeplyw powietrza i na dodatek bedzie chlodzilo tez pamieci (od strony GPU) - wystarczy zostawic stary radiator a wykrecic tylko wentylatorek

a jak juz uparles sie na klejenie czegos na GPU to najlepszy Thermopox 85CT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup radiator Zalmana na NB (symbolu nie pamietam) za 30zl i tam w zestawie jest klej termoprzewodzacy. Jest tez regulowane mocowanie tego radiatora wiec jezeli masz dziury w karcie obok GPU to moze sie nawet obyc bez kleju.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...