tobster Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Witam. Mam neta z TPSA do tego podłączony router Pentagram Cerberus P6311-07A. Chcę zrobić ze znajomymi LAN Party. Kompów jest 5, a ten pentagram ma 4 gniazda LAN. Porzyczyłem od kumpla router WiFI. Podpiełem do mojego Pentagrama i jak teraz zalogować się na tego Air Live ARM-201 ? Generalnie problem polega na tym, że będą 3 laptopy z wifi i jeden PC bez karty WiFi i jeden notek bez wifi. Jakby każdy miał WiFi to był podłączył tpsa do tego air live i problem z głowy, ale muszę kombinować. Wbijam adres routera AirLive w przeglądarce 192.168.2.1 - jednak nie odpowiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Użyj Airlive do połączenia się z neostradą, do niego podepnij cerberusa(bedzie dzialal wylacznie jako switch!) i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobster Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Zrobiłem tak. Najpierw podłączyłem się kablem (notek) lan do AirLive wlazłem na router i ustawiłem TPSA. Następnie podłączyłem Pentagrama do AirLive. Jednego lapka podlączyłem kablowo do Pentagrama i jest na nim internet po kablu. Zrobiłem kreatora sieci wifi, ale inne komputery nie wykrywają tej sieci. Zrobiłem z kluczem WEP dla lepszej kompatybilności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...