Skocz do zawartości
donio

Samo restartujący się komp...

Rekomendowane odpowiedzi

Siema mam taki problem podam przykład.

Gram w Search and Rescue 4 i biore quit i yes no i odpala mi się komp ponownie.... myśle sobie a co to k... ma być. Dobra nic wbijam w to odpala m znowu i gra jush normalnie chodzi.

Dzisiaj zaczełem w splintera grać i to samo... gram gram i nagle mi sie restartuje ale podczas gry i czasami nawet z 5 razy w tym samym momencie.

Także proszę was o pomoc !!!!

Nigdy nic takiego się u mnie nie działo. Komputer jest nie podkręcany.

Zainstalowałem Direcx 9 i service packa 1[xp] i nic nie pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spowodowane może być wszystkim.Może być wina grafy , ramu, przez zainstalowany program który coś wali w systemie.

Wyłączenie restartu nic nie da bo będzie wywalał niebieski ekran więc i tak trzeba będzie restartować ręcznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i to samo.... : (

smsens.sys ten plik mi wyskoczył na bluskrinie. Dobra wbijam w to ide do siory grać w splintera.

UpDATE:

Jutro format i instalka Win 2000 pro : ) Jak nie zadziała to zasiłke zmieniamy.....

UPDATE:

No nic........ jestem po formacie i wciąż to samo chyba zasilacz nie wyrabia... jaki zasilacz polecacie????

Morzna jakoś sprawdzić czy to jest wina zasilacza???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko... czy geforce 4 ma duży pobur mocy???

Bo podłonczyłem GeForca 2 MX i odpaliłem giere... no pochodziła znacznie dłużej ale tesh się w pewnym momencie restartnoł.

Prubowałem zasilke podlonczyc siory ale ona ma za słąbą i nie pod P4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm jak odłoncze gf to chyba nie bende mógł grać : )))) a na tym gf mojej siory to grafa jest hmmmmm "troche" biedna i to jeszcze trzeba grać na 640.

Jush odłanczał nagryware i coolera ale nic nie dało.

A z tymi napięciami to prosiłbym jaśniej bo kompletnie jestem w tym zwinięty : )))[czyt. nic nie wie o napięciach i tym podobne przyp. redakcji]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm jak odłoncze gf to chyba nie bende mógł grać : )))) a na tym gf mojej siory to grafa jest hmmmmm "troche" biedna i to jeszcze trzeba grać na 640.

Jush odłanczał nagryware i coolera ale nic nie dało.

A z tymi napięciami to prosiłbym jaśniej bo kompletnie jestem w tym zwinięty : )))[czyt. nic nie wie o napięciach i tym podobne przyp. redakcji]

ZAinstaluj sandre 2003

i sprawdz jakie masz napięcia.

mainbor information tam jest wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i to samo.... : (

smsens.sys ten plik mi wyskoczył na bluskrinie.  Dobra wbijam w  to ide do siory grać w splintera.

mialem podobnie - sypalo mi sie to tylko jakprobowalem sie laczyc z netem z modemu na chipie motorolli a nie mialem super hiper wypasionych sterownikow bo ich wtedy jeszcze nie bylo :( i objaw dokladnie ten sam i plik tez ten sam widac to jakas kluczowa bestia ten sms :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no net bus to raczej nie jest bo restartuje mi sie tylko w Splinterku kiedyś raz w search and rescue... a pod windą wszystko ok. Z zasilaczem to mam problem bo nie znam nikogo co ma zasilacz pod p4 a siory niedziałą u mnie także jak sprzedam skaner to kupuje zasiłke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam po dość długim czasie : )

Zmieniłem zasilacz :D

Ale kicha bo to nie wina zasilacz.....

doszło jeszcez GTA VC tesh sie restartuje

Powiem tak:

odłączyłem siecówke , dziekówe

mam 2 kości ramu podłączyłem raz tą raz drugą i nic komplenite nic !!! zawsze to samo. Teraz ściągam jakieś nowe stery do płyty głónej jakieś tam intel acceleration i takie tam zobacze morze to pomorze.

A i po restarcie wysłałem do microsofta raport błędów i w odpowiedzi uzyskałem że to wina sterowników ale dokładnie nie umieli odpowiedzieć

Pozdrawiam

donio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jupi 8)

Jush wiem czego to wina. Wyłaczyłem awarie systemu i wyskoczył mi blu skrin....

i zobaczyłem co za plik mi to robi i okazało się że to jest wina karty dzwiękowej.... niegdy bym nie przypuszczał :D

albo coś ze sterownikami albo walnięta tak wogule to ja kpodłączyłem amplituner to mi poszła w połowie bo wysiadło wejście na tylne center i sub tylko na fron działa i to na tył to jest osobna karta, wyciągałem ją ale nic nie dawało. Tera wyłączyłem w menadzeże urządzeń karte dziwiękową i jush zero restartów !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na przyszłość polecam oprócz patrzenia na nazwe pliku, zapisywanie numeru po słowie STOP!! Ten numer wskazuje na rodzaj błędu, dzięki temu odrazuy można (prawie zawsze) stwierdzić co jest przyczyną ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ja mialem reset zawsze jak muzy sluchalem albo film ogladalem to po 5min reset i co sie okazalo ze mialem k.dzwiekową craeative i ona byla przyczycną tzn przed nia mi sie cos stalo z wbudowaną na plycie kartą ze mi tylko z jednego glosnika muza leci a zdrugiego charczy a jak wylaczylem ja w biosie to creative robil zawiechy i tez nie wiem czemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jush sobie gram w GTA na tej karcie. Ale jest to conajmnie dziwne ona jest zintegrowana, wszędzie chodzi orpucz kilku gierek, w gta vc ustawiłe dżwięk na softwere zamiast hardwere[eax i te sprawy na direct tesh nie chodził] i odziwo teraz normalnie chodzi....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się komp restartował jaq mi wyj*balo kondensatory na płycie głównej, i akurat miałem jakąś awarie sieci czy coś i przyszedł koles z firmy internetowej sprawdzać czy wszyscy mają poprawnie wpisane ustawienia. A komp mi się restartował średnio minute po odpaleniu systemu. Mówie mu że nie musi sprawdzać bo sam wszystko wpisywałem i jest dobrze ale jak chce to niech się pospieszy bo ma minute a potem się komp sam zrestartuje. Koles się ironicznie usmiechnął i powiedział, że komp nie może się sam restartować. W tym momenci wygasił się monitor - restart systemu... a ja mówie No może się restartowac o włąśnie tak... wyobraście sobie minę tego gościa :lol: :twisted: Potem płyta poszła na 3 tygodnie do servisu i mam śliczne nowe kondensatorki 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi