Fishi Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 Witam, Zastanawiam się czy brać 2.1 czy 5.1 Mój pokój ma dosyć dziwne wymiary- 2m szerokość, 5 m długość. Wolałbym jakieś 5.1 ponieważ do filmów i gier są chyba lepsze? Jednak jeśli ze względu na wielkość pokoju nie ma sensu 5.1 to wezmę 2.1 lub 2.0. z 5.1 to nie wiem jakie by były dobre. z 2.1 zastanawiam sie nad KLIK natomiast z 2.0 myślę o KLIK Jakie byście mi polecili w cenie do 250 zł? Przeznaczenie- filmy i gry Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek23 Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Ja miałem Logitechy X-530 (5.1) i w przypadku filmów średnio się sprawdzały. Z tych co podałeś zdecydowanie Geniusy 2000X lub 2000A(sam je mam i bardzo sobie chwalę, moc jest ta sama, cena chyba niższa i nie ma na przodzie tej diody którą możnaby oświetlić cały ten Twój pokój. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Jestem zwolennikiem zestawów stereo z pełnozakresowymi kolumnami. Ale akurat do filmów (oraz gier) pomruki z suba są niezastąpione. No chyba że masz naprawdę spore kolumny (w moich niskotonowe głośniki mają prawie 30cm średnicy i żaden plastikowy sub im nie podskoczy). Ale do 250zł to ja bym polecił microlaby FC-530. @jasiek23 - 2000A i 2000X to zupełnie inne głośniki. Przede wszystkim głośnik średnio/niskotonowy w serii A jest mniejszy i stąd mniej basu (nie zejdą tak nisko jak X). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishi Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Do filmów to chyba lepsze by były 5.1 Jakie byście mi z takich polecili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 (edytowane) Najpierw zastanów się czy masz jak rozłożyć poszczególne satelitki żeby stworzyć surround. Potem zastanów się czy jesteś w stanie trochę dołożyć do zestawu, bo do 250zł to nie masz wielkiego wyboru.. Chociaż ostatnio widziałem na allegro używane geniusy 5005, które poszły za 210zł. Na takie okazje warto polować. Edytowane 15 Listopada 2009 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishi Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Myślę że jakoś da się rozłożyć satelitki, mam już pewną wizję trochę tylko meble poprzestawiam:) Na zestaw jestem w stanie przeznaczyć.. no niech będzie te 300 zł. Czy w tej cenie jest już coś ciekawego? Co do geniusow 5005 to obiło mi się o ''panel LCD'' że są dość awaryjne.. a kupić jeszcze do tego używane bez gwarancji to chyba trochę jest ryzyko.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Bo są awaryjne i warto wysupłać na nowe w tej klasie cenowej to bardzo dobry zestaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 ja właśnie jutro po nie jadę. Rozważałem jeszcze Microlaby FC730, ale do moich zastosowań się akurat nie nadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek23 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 (edytowane) @jasiek23 - 2000A i 2000X to zupełnie inne głośniki. Przede wszystkim głośnik średnio/niskotonowy w serii A jest mniejszy i stąd mniej basu (nie zejdą tak nisko jak X). No to Ty chyba nie słyszałeś jak grają te głosniki. Basik jest aż miło i do mojego pokoju w zupełności wystarczą. Ogólnie buczącego i dominującego basu miałem już dość(Logitech X-530) a nie zależy mi żeby bas schodził jak najniżej a w przypadku 2000A wszystko jest w sam raz bo i stopę w kawałkach rockowych i heavy metalowych słychać ładnie i dosadnie oraz gitara basowa jest ładnie słyszalna. Głośniki są super i ogólnie je polecam. Edytowane 19 Listopada 2009 przez jasiek23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Witam, Zastanawiam się czy brać 2.1 czy 5.1 Mój pokój ma dosyć dziwne wymiary- 2m szerokość, 5 m długość. Wolałbym jakieś 5.1 ponieważ do filmów i gier są chyba lepsze? Jednak jeśli ze względu na wielkość pokoju nie ma sensu 5.1 to wezmę 2.1 lub 2.0. z 5.1 to nie wiem jakie by były dobre. z 2.1 zastanawiam sie nad 3407538[/snapback] Ogólnie buczącego i dominującego basu miałem już dość(Logitech X-530) a nie zależy mi żeby bas schodził jak najniżej a w przypadku 2000A wszystko jest w sam raz bo i stopę w kawałkach rockowych i heavy metalowych słychać ładnie i dosadnie oraz gitara basowa jest ładnie słyszalna. Głośniki są super i ogólnie je polecam. Ja też nie lubię buczącego i dominującego basu (wszelkie podbicia pasma szczególnie w wyższym basie to ohyda ). Nie przesadzajmy że bas z 4" szczególnie w tej cenie jest tak świetny - choć to może kwestia wymagań. Ja miałem KRK RP5 i pomimo tego że uważam je za świetne monitory w swojej cenie to jednak bas za nisko nie schodził ... a siedzi tam 5" ... które i tak niżej schodziło i równiej niż EDIROL MA-20D gdzie siedzi 4,75". Tak więc Ty twierdzisz że bas jest w tych 2000A 4" super, jednak trzeba brać poprawkę na wymagania. Mówisz prawdę, ale dla kogo innego może się okazać że to nie jest to (inne wymagania). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishi Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 A co myślicie o nowych Geniusach SP-HF1800A ? Są to głośniki 2.0 ale wpadły mi w oko, nieźle wyglądają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...