mystery Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 (edytowane) Witam, mam do zrobienia aplikację, która pobierać będzie wyniki zapytania z kilku polskich szukajek i wyświetli je potem jakoś tam na stronie przetworzone. Mniejsza o szczegóły, problem mam na samym poczatku. Nie mogę znaleźć informacji jak pobrać wyniki wyszukiwania np od wp. Domyślam się, że można zastosować np obiekty HttpWebRequest i HttpWebResponce, tylko pytanie jak powinien wyglądać url żądania. na przykładzie wp, o co mi chodzi generalnie url do wp wygląda mniej więcej tak: http://szukaj.wp.pl/szukaj.html?szukaj=cos+czego+szukamy. To wystarczy do wyświetlenia wyników na stronie wp. Tylko, że jak używa się tej strony to do url'a można dodawać jakieś inne parametry, które nie bardzo wiem do czego służą. Główne pytanie brzmi czy można od nich uzyskać jakos plik xml z wynikami, czy raczej będzie string, czy nawet kod html? Wiem, że google może zwrócić plik xml. Pytanie, czy polskie szukajki też. pozdrawiam m >edit< już wiem jak to zrobić. niestety trzeba pobrać html i go przetworzyć Edytowane 14 Listopada 2009 przez mystery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...