Skocz do zawartości
Tompior

Pamieci Ddr3 - 1600mhz - Czy Producent Odgrywa Tu Jakas Znaczaca Role?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w zestawach komputerowych polecane sa Goodramy 2gb ddr3 1600mhz http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=21084.

Dzisiaj kupilem jedyne na dana chwile dostepne pamieci - Elixiry 2GB ddr3 1600mhz z radiatorami : http://www.pcplaneta.pl/Pamieci_RAM/DDR_II...h_heatsink.html

Na zdrowy rozum, lepiej miec radiatory niz ich nie miec, jezeli reszta parametrow jest taka sama (no wszystko to samo oprocz gwarancji).

Czy te elixiry to dobre kosci? Lepsze od goodramow? A moze gorsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiatory na ram to od dawna pic na wodę , pamięć nie wydziela aż tyle ciepła , jedynie efekt kosmetyczny to daje .

A co do samych pamięci - Elixir kiedyś był dobrą firmą , może nie jedną z lepszych ale też nie zupełne dno lub średniak .

Nie wiem jak dziś , słyszałem opinie je Elixir to już nie to samo co kiedy .

Pytanie na jakich kościach są te moduły Elixira .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padna? Bez krecenia? Pf? Ja cale zycie krecilem ramy do granic i nigdy najmniejszych problemow z nimi nie bylo(zaden hi-end, goodramy/kingstony/hynixy/ocz). To nie dyskietka 1.44 zeby sobie mogly tak same z siebie pasc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi