Skocz do zawartości
GoLY

Nietypowy Zestaw?! Pilnie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, mam problem, otoz potrzebuje pilnie wpisac CAŁY SPRZET KTÓRY MAM MIEC DOFINANSOWANY Z URZEDU PRACY. Tutaj tez rodzi sie problem ze musze to zrobic do jutra rana(sic!) Na sprzet mam max 18tys, jako ze jestem grafikiem wymyslilem sobie ze bede potrzebował:

- komp stacjonarny + monitor (najlepiej jakis w miare mocny potworek :D) +windows + antyvirus

- laptop + windows +antyviruis

- corel x3

- fotoszop cs4

- programik do faktur?

- skaner

- drukarka

- moze jakis aparacik

- i jak starczy to tablet

Prosił bym Was o pomoc! l Najlepiej o link wraz z cena do wszytskiego! PLZ HELP!

P.S Dla wszytskich co zaraz mnie zjada: nie jest to moje lenistwo i odkaldanei na sam koniec! dowiedzialem sie o tym dzisiaj, a termin jest do 13stego!!!!!! a oczywiscie w urzedzie na rozmowie nikt nie powiedział o tym.. BA! Zapewniali mnei ze dopiero w przyszłym roku.. dlatego prosze o pomoc jest to dla mnie szansa, ja tym czasem ide wypelniac pozostale 10 kartek wniosku! Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobry ma byc ten laptop?

Czego oczekujesz od drukarki, aparatu?

http://www.vobis.pl/oferta/oprogramowanie/...hop_cs4_pl.aspx 3300

http://www.vobis.pl/oferta/oprogramowanie/..._editionpl.aspx 800

sklep: www.esc.pl

Procesor:

Intel Core i7-920 /2.66GHz, 4.8 GT/s, 8MB, LGA1366, 45nm, BOX/

1039 zł

Pamięć RAM:

Corsair 6GB (3x2GB) 1600MHz CL7 XMS3

690 zł

Płyta główna:

Foxconn BloodRage GTI /intel x58/

899 zł

Dysk twardy:

http://www.komputronik.pl/index.php/produc...l_ATA)_BOX.html 900zl < termin dostawy nie znany..

Drugi dysk twardy:

Western Digital Green 1 TB 7200rpm 32MB cache SATAII

315 zł

Karta graficzna:

PowerColor Radeon HD5870 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP

1599 zł

Nagrywarka DVD:

Samsung SH-S223L SATA LightScribe (ivory)

120 zł

Klawiatura:

Razer Lycosa Gaming Keyboard

259 zł

Mysz:

Razer DeathAdder

159 zł

Obudowa:

Antec Gamer Three Hundred (bez zasilacza)

269 zł

Zasilacz:

Antec TruePower New 650W

465 zł

Monitor:

Hewlett Packard LP2475w (PVA , 6ms, DVI, HDMI, DP, S-Video, USB)

2169 zł

System Operacyjny:

Microsoft Windows 7 Professional OEM 64Bit

479 zł

Oprogramowanie:

ESET NOD32 Antivirus (1-user, 12-miesięcy)

119 zł

Suma: 13581

Zostaje 4419 na aparat, drukarke, laptopa, tablet

Edytowane przez Narril

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za szybka odpowiedz, jezeli chodzi o aparat to dodałem jako dodatek. Podstawowe narzedzia pracy to photoshop i corel, ale wiadomo ile bedzie sie dało wyciagnac tyle bede probował dlatego dodałem aparat lub cos jeszcze.

Drukarka sluzyc bedzie do drukowania faktur oraz wycen dla klienta, cala poligrafie drukowac bede w roznych drukarniach w ktorych uzyskam duze rabaty posiadajac status agencji.

Program do faktur moze mi ktos poleci? Bo akurat nie orientuje sie a w poprzedniej firmie za bardzo sie tym nie interesowałem ;/

Laptop mysle ze w miare duzy wyswietlacz, bede go uzywał na spotkaniach z klientem aby pokazac wstepny projekt zrobic jakies zmiany na miejscu . Oczywiscie chcial bym zeby tez byl w miare mocny.

Klawiatura jest mi obojetna w domu posiadam razera i raczej tez wolal bym cos z wyzszej polki ten moze byc, najbardziej chcialem sie skupic na sprzecie gdzy nie obserwuje na biezaco rynku. W kazdym badz razie dziekue za pomoc, jezli ktos ma jeszcze jakies propozycje to prosze pisac!

No i jeszcze ten lapciak nieszczesny! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grac RACZEJ nie bede! jest to typowo sprzet do pracy, w domu mam dosc dobrego kompa do gry narazie musi wystarczyc. Jeszcze prosił bym o tego laptopa i drukarke? o tablecik przeszukam digarta! Dzieki wielkie za wszelka pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor:

Hewlett Packard LP2475w (PVA , 6ms, DVI, HDMI, DP, S-Video, USB)

2169 zł

LOL ?

... do grafiki EIZO SX2462 (spektro by się przydało) ... albo EIZO CG222W + spektrofotometr

Zostaje 4419 na aparat, drukarke, laptopa, tablet

Na dobrą lustrzankę .... z DOBRYM SZKŁEM (nawet najlepsza lustrzanka z "kit"em jest g... warta) + laptop - ciężko to widzę

Procesor:

Intel Core i7-920 /2.66GHz, 4.8 GT/s, 8MB, LGA1366, 45nm, BOX/

1039 zł

Pamięć RAM:

Corsair 6GB (3x2GB) 1600MHz CL7 XMS3

690 zł

Płyta główna:

Foxconn BloodRage GTI /intel x58/

899 zł

Niektórzy to lubią wyrzucać pieniądze.

Karta graficzna:

PowerColor Radeon HD5870 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP

1599 zł

Komputer do pracy z grafiką rastrową (Photoshop) i taki LOLEK?... radzę nie słuchać "rad" tego "Pana" (masz 12 lat ? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za szybka odpowiedz, jezeli chodzi o aparat to dodałem jako dodatek. Podstawowe narzedzia pracy to photoshop i corel, ale wiadomo ile bedzie sie dało wyciagnac tyle bede probował dlatego dodałem aparat lub cos jeszcze.

Drukarka sluzyc bedzie do drukowania faktur oraz wycen dla klienta, cala poligrafie drukowac bede w roznych drukarniach w ktorych uzyskam duze rabaty posiadajac status agencji.

Program do faktur moze mi ktos poleci? Bo akurat nie orientuje sie a w poprzedniej firmie za bardzo sie tym nie interesowałem ;/

Laptop mysle ze w miare duzy wyswietlacz, bede go uzywał na spotkaniach z klientem aby pokazac wstepny projekt zrobic jakies zmiany na miejscu . Oczywiscie chcial bym zeby tez byl w miare mocny.

Klawiatura jest mi obojetna w domu posiadam razera i raczej tez wolal bym cos z wyzszej polki ten moze byc, najbardziej chcialem sie skupic na sprzecie gdzy nie obserwuje na biezaco rynku. W kazdym badz razie dziekue za pomoc, jezli ktos ma jeszcze jakies propozycje to prosze pisac!

No i jeszcze ten lapciak nieszczesny! :)

Z tego co wiem, to nie dostaniesz dofinansowania na kompa i laptopa. W kilku miastach wiem, że każą wybrać, albo komp, albo laptop, ponieważ musi być po jednej sztuce danego typu towaru. Tak więc nie weźmiesz 2 kart graficznych, 2 kompów (laptop i stacjonarka traktują jako komputer, a więc w tym przypadku 2 kompy), jedynie co możesz mieć 2x to pamięci, zakupione w dualu, a nie można już mieć 2 osobno kupionych kości ramu. Co do kompa, to niech kupuje za tyle, na ile ma dofinansowanie, bo jak nie wykorzysta całego, to będzie musiał oddać kasę, tak więc tu trzeba się kierować zasadą: kupuj, to co może Ci się przydać, a nie to, ile to kosztuje, tak więc gadanie, że niektórzy, to lubią wydawać kasę, trochę w tym przypadku nie pasuje;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do kompa, to niech kupuje za tyle, na ile ma dofinansowanie, bo jak nie wykorzysta całego, to będzie musiał oddać kasę, tak więc tu trzeba się kierować zasadą: kupuj, to co może Ci się przydać, a nie to, ile to kosztuje, tak więc gadanie, że niektórzy, to lubią wydawać kasę, trochę w tym przypadku nie pasuje;)

Nie bardzo go stać na taką konfigurację ... policz sobie ile kosztuje monitor nadający się do pracy z kolorem + odpowiednie urządzenie do kalibracji owego monitora.

tak więc gadanie, że niektórzy, to lubią wydawać kasę, trochę w tym przypadku nie pasuje;)

Napisałem że niektórzy to lubią wyrzucać pieniądze ("w błoto") ... nie mylić z rozsądnym wydawaniem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porzadny monitor + urzadzenie do kalibracji to bedzie juz ze 4 tysiace. Do tego tablet jakies 1000-1500zl (mowimy o porzadnym tablecie, a nie zabawce Pentagrama).

W kompie - mocny procek, duzo ramu, duzy dysk, plyta byleby dzialala, grafika moze byc zintegrowana nawet (tak, wiem, ze PS CS4 moze wykorzystac GPU, ale IMHO kupowanie wyczesanej grafiki tylko pod PSa mija sie z celem troche, mozna bardziej uniwersalnie wydac pieniadze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kyle

Dokładnie, co innego wydać bezmyślnie 18 tyś, a co innego wydać je na dobrego kompa. Chodziło mi o nierzadka reakcję ludzi, na wieść, że ktoś ma takie pieniądze i jak to można je wydać na komputer, a w tym przypadku UP lub UE daje kasę, to chyba każdy chciałby je wydać, skoro mu dają. Tez uważam, że jak dostaje się takie pieniądze, to wypada je wydać z głową, bo w końcu będzie się na tym sprzęcie pracowało:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porzadny monitor + urzadzenie do kalibracji to bedzie juz ze 4 tysiace.

Z mojego punktu widzenia chciałbym aby tak było ... ;)

EIZO CG222W to obecnie ponad 4,5 tys (SX 24" to 6 tys. a CG 24" to 7-9 tys.) ... najtańszy spektrofotometr to kolejne 2 tys. ... nie ma lekko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi