Silverpoint Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 Planuję zamienić mojego wysłużonego Asusa A6Ja na Asusa n61vn. W pracy używam zewnętrznego monitora z wejściem DVI i z A6Ja nie było problemu bo miał wyjście tego samego typu. Natomiast n61vn ma wyjście HDMI i chciałem się spytać czy ktoś z Was podłączał zewnętrzny monitor do laptopa w konfiguracji HDMI -> DVI i czy są z tym jakieś problemy? Czy będę mógł sobie ustawić natywną rozdzielczość zewnętrznego monitora? (mam 1280x1024) Czy możecie polecić jakiś kabel HDMI -> DVI w rozsądnej cenie? Z góry dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raavv Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 (edytowane) Podlączałem z PC do TV 37 1920x1080 na 10m kablu DVI -> HDMI. Wszystko działa bez jakichkolwiek zarzutów. Kabel kupiłem na allegro w sumie jeden z tańszych (stwierdizlem ze nieco przesada wydawać 200zł:P).Jeśli ma ci w czymś to pomóc to odpalałem też taka rozdzielczość poprzel lapka na kablu analogowym na tym samym TV. Myslę, że nie powinienes miec zadncyh problemów. Edytowane 18 Listopada 2009 przez raavv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 raavv napisał(a): Podlączałem z PC do TV 37 1920x1080 na 10m kablu DVI -> HDMI. Wszystko działa bez jakichkolwiek zarzutów. Kabel kupiłem na allegro w sumie jeden z tańszych (stwierdizlem ze nieco przesada wydawać 200zł:P).Jeśli ma ci w czymś to pomóc to odpalałem też taka rozdzielczość poprzel lapka na kablu analogowym na tym samym TV. Myslę, że nie powinienes miec zadncyh problemów. @raavv - czytaj co ludzie piszą - odwrotna konfiguracja kabla - na chłopski rozum nie powinno mieć znaczenia, ale nie testowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 DVI i HDMI to ten sam standard, no róznią się tylko wtyczką i tym, że HDMI ma jeszcze obsługę dźwięku. Poza to to samo. Jak wrzucisz przejścówkę to wszystko musi działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverpoint Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Dzięki za odpowiedzi - kupiłem, sprawdziłem - działa bez zarzutu na kablu za 12 zeta. Czyli w kwestii kabla nie ma co przepłacać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...