gavix Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 Mam problem z kartą graficzną dzisiaj kupioną "8400GS Super (512MB) / Dual-link DVI / HDMI" Mam kompa LINK. Pojawia się taki problem, nie wiem nadzwyczajnie jak zamontować tą kartę graficzną ;( Próbowałem montować, ale jak włączam kompa to monitor nie reaguje. tzn. nie włącza się. Proszę pisać :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
errorek3 Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 Mam problem z kartą graficzną dzisiaj kupioną "8400GS Super (512MB) / Dual-link DVI / HDMI" Mam kompa LINK. Pojawia się taki problem, nie wiem nadzwyczajnie jak zamontować tą kartę graficzną ;( Próbowałem montować, ale jak włączam kompa to monitor nie reaguje. tzn. nie włącza się. Proszę pisać :rolleyes: Na pewno podlaczyles dodatkowe zasilanie karty graficznej(jeśli jest)? Jaki masz tam zasilacz? W takich firmowych to raczej slabe sa, wiec moze nie daje rady, Karta nowa, uzywana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 (edytowane) Opis niszczy :) [...]Fanatykom gier pozwalają sie przenieśc w swiat fantazji, a internautą w odchłań niekończącej sie wiedzy. [...] Wracając do tematu, jest tam zintegrowana karta grafiki ktorą przed zamontowanej nowej należałoby w biosie wyłączyć, ortaz ustawic 'Init Display First' z >Onboard< na >PCIE<. Edytowane 13 Listopada 2009 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavix Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 (edytowane) Na pewno podlaczyles dodatkowe zasilanie karty graficznej(jeśli jest)? Jaki masz tam zasilacz? W takich firmowych to raczej slabe sa, wiec moze nie daje rady, Karta nowa, uzywana? są jakieś 2 kabelki czerwony i czarny (GND) ale nie wiem czy to od zasilania... "Max.continuous output power is 250W" "Max.surge output power is 270W(10 sec)" Karta nowa... pix3l czyli? (Nie jestem wtajemniczony, można troszkę jaśniej) Edytowane 14 Listopada 2009 przez gavix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David523 Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Wchodzisz do Biosu, potem menu "Main", w "Boot Options" jest parametr "Primary Display" i ustaw go na PCI Express, zapisz ustawienia (Save Changes and Exit), wyłącz komputer i wtedy włóż tego geforca. Pisane z pamięci, więc mogłem się pomylić :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavix Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Wchodzisz do Biosu, potem menu "Main", w "Boot Options" jest parametr "Primary Display" i ustaw go na PCI Express, zapisz ustawienia (Save Changes and Exit), wyłącz komputer i wtedy włóż tego geforca. Pisane z pamięci, więc mogłem się pomylić :razz: ale jak się wchodzi do biosu? P.S dzięki że ktoś zainteresował się moim problemem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenthin Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Przed ładowaniem systemu trzeba wcisnąć odpowiedni przycisk. Najczęściej jest to Delete, któryś z klawiszy funkcyjnych (F1, F11, F12) lub kombinacja klawiszy. Zajrzyj http://pl.wikipedia.org/wiki/BIOS#Kombinac...e_do_BIOS_setup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavix Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Wchodzisz do Biosu, potem menu "Main", w "Boot Options" jest parametr "Primary Display" i ustaw go na PCI Express, zapisz ustawienia (Save Changes and Exit), wyłącz komputer i wtedy włóż tego geforca. Pisane z pamięci, więc mogłem się pomylić :razz: w menu biosie nie ma PCI Express tylko same PCI Ustawiałem PCI i nie działa:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Może karta jest uszkodzona. Kupiona nowa czy używana? Spróbuj sprawdzić w innym komputerze. Zasilacz też nie napawa optymizmem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavix Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 (edytowane) Może karta jest uszkodzona. Kupiona nowa czy używana? Spróbuj sprawdzić w innym komputerze. Zasilacz też nie napawa optymizmem. karta nowiutka ma 3 dni, nie używana, postaram się sprawdzić... Zasilacz mogę mieć od starego kompa ma 350W może być Edytowane 15 Listopada 2009 przez gavix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Jeśli chodzi o zasilacz, nie mniej istotne niż moc jest model i marka zasilacza. Znając te trzy elementy można się wypowiadać czy zasilacz może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 No i jeszcze musi mieć odpowiednie wtyczki - na AM2/+ jest: 20pin + 4pin + 4pin, w nowszych jest jeszcze 6pin/8pin i zasilanie karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavix Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Jeśli chodzi o zasilacz, nie mniej istotne niż moc jest model i marka zasilacza. Znając te trzy elementy można się wypowiadać czy zasilacz może być. Nazwa: Logic ATX Model: LCB350ATX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milkman Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 sprawdź w instukcji czy ten slot ,,1x PCI Express (low profile)" to jest ,,PCI-E x16 " i jakiego złącza twoja karta graf. potrzebuje. Jeżeli np karta graf. jest na pci-express x16 ,a masz w pc x1 to nie ma prawa zadziałać, ale raczej też nie udołoby ci się wogóle jej zamontować w obudowie, no chyba że jesteś bystrzacha :D Poza tym wiatrak się kręci w karcie graf ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 (no PCI Express x16 graphic card support++) http://uk.ts.fujitsu.com/rl/servicesupport...sprimoE5700.htm ++ The PCIe x16 slot is for DVI Extension Adapters only Komputery "firmowe" oddajemy do salonu "firmowego" w celu naprawy/rozbudowy. Ewentualnie zadajemy pytania na forum przed wydaniem pieniędzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavix Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 http://uk.ts.fujitsu.com/rl/servicesupport...sprimoE5700.htm Komputery "firmowe" oddajemy do salonu "firmowego" w celu naprawy/rozbudowy. Ewentualnie zadajemy pytania na forum przed wydaniem pieniędzy. no to co nadaje się ta karta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Nie nadaje się. no PCI Express x16 graphic card support++ Płyta nie obsłuży żadnej karty na pci-e x16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavix Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Nie nadaje się. no PCI Express x16 graphic card support++ Płyta nie obsłuży żadnej karty na pci-e x16 Jaka karta będzie dobra do mojego kompa? (poproszę o linki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Twój komputer jest absolutnie nierozwojowy. Nie włożysz tam żadnej dodatkowej karty. No chyba, że na pci (będzie słabsza od integry pewnie) lub pci-e x1 - jeśli w ogóle coś znajdziesz to też wydajnością nie powali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavix Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 ok ;( za wszystko dziękować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...