Skocz do zawartości
Liskoski

grafa :)

Rekomendowane odpowiedzi

wiec tak...

mam winfasta geforce 2 th (mx400) i domyslnie taktowany 200/166

nie da rady go krecic bo na normalnym taktowaniu rdzen parzy!! (z drugiej strony radiatorka dotykam i zimny!!)

ma ktos moze taka karte? nie wiem czy czasem pod radiator pasty nie dali (lub moze jakas tam gume do zucia).

Karta jeszcze na gwarancji i nie zrywalem radiatorka bo sie boje ze ja strace (gwar :D)

chlodzenie radiatorek(jakis powyginany) + chalowy (maly) wentylek

z gory thx za odp

zdrowia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. skad wiesz ze rdzen parzy skoro nie zdjemujesz radiatorka :!:

2. co to znaczy ze po drugiej stronie radiatorek jest chlodny :?:

jezeli radiator chlodny to znaczy slabo przewodzi cieploczyli malo pasty jak goracy to znaczy ze pasty jest odpowiednio duzo

co do zdejmowania to nie wiem w czym poblem - o ile pamietam ostanie GF2 MX od Leadteka mialy taki sam raditor montowany na 2 kolkach i bez problemu mozna zdjac radiator :!:

masz cos takiego :?:

Dołączona grafikaDołączona grafika

PS

co do krecenia - krec pamieci bo to najslabsze ogniwo MX a nie rdzen :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. dotykam z drugiej :) strony czyli tej bez radiatora :D

2. radiator jest chlodniutenki (glupio napisalem... chodzilo o tuz przy rdzeniu :oops: )

3. chlodzenie dokladnie to samo...

Nie wiem czy jak zdejme radiator to przypadkiem nie strce gwarancji :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Nie wiem czy jak zdejme radiator to przypadkiem nie strce gwarancji :|

nic nie stracisz jak nie uszkodzisz tych koleczkow :!:

zobacz jak sa zakonczone - sa 2 rodzaje:

- "strzalka" rozcieta przez srodek

- "choinka"

oba kolki atakujesz tak samo - wez jakas pensete lub drobne/tempe szczypczyki i lekko scisnij ta koncowke kolka co jest po przeciwnej stronie niz radiator - koleczek powinien wyskoczyc

jak bedziesz wkladal to sam zaskoczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary miłem podobną kartę i szkoda kręcić na gpu

kręc mem

ja z 143 MHZ wyjechałem na 190 i było spox ty spoko dojedziesz na pamiątkach do 200-210 MHZ a onenie powinny sie grzać bo to sdr

powiem ci tyle jak wykręciłęm z 143 do 190 MHZ to w nfs hp 2 dało to jakieś 2klatki co 5 MHZ więc sie opłaca

zostaw kręcenie gpu !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem karte ELSA GLADIAC 511(MX 400 64MB).

I wyciągałem z niej zupełnie lajtowo 215/183,mało lecz więcej też się dało ale nie chciałem jej zabardzo katować. A to wszystko przy pasywnym chłodzeniu :D - tak karta nie miała aktywnego AC a mimo to radiaiator był rozmiarami porównywalny z tym od WinFasta.

Tak więc przy takim chłodzeniu jak ty masz to ja bym na twoim miejscu śmiało kręcił tę kartę :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie będę mówił ale mój radiator był jak sam środek z tego winfasta (tam pod wiatrakiem) i z 200 standardowych posłżo na 250MHZ więc spoko i to wszystko właśnie bez aktywnego AC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie będę mówił ale mój radiator był jak sam środek z tego winfasta (tam pod wiatrakiem) i z 200 standardowych posłżo na 250MHZ więc spoko i to wszystko właśnie bez aktywnego AC

I działało aż 3 sekundy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

staryu jak nie wierzysz to nie ale grałem na tym godzinami i nic się nie działo i sprzedąłem ją i dalej chodzi miałem fuxa

zresztą spójż na mój nick :)

ta karta to był jakiś przypadek kosztowała grosze a kręciłą się jak cudo z standardowych 200/143( widać po taktowaniu że to chała a po zatym jeszcze 64 bit) do 250/190 MHZ to chyba nieźle na pamięciach prawie 50 MHZ i na gpu 50 MHZ razem było spoko

pokazałbym ci screena ale sprzedałem

jak chcesz to sie śmiej

ale z tym gf mx440 se to jużnie mam fuxa przy 400 MHZ na pamiątkach trzeba załąćzać dwa 92 mm wiatraki wiejące na wielkie radiatory na pamiątkach żeby niebyło arfeaktów więc strasznie marno :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...