DanioS Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Witam, Dzisiaj zakupiłem monitor Samsung SyncMaster P2370 (1980:1080, Full HD, 23cale) oraz w najbliższym czasie (pod koniec listopada) mam zamiar kupić kartę Radeona 5970x2 (przesiadka z 4870x2, mój sie zepsuł i dostałem 1800zł) i mianowicie POTRZEBUJĘ: 1. Dobrze wentylowanej, przestronnej w miarę wyciszającą dzięwki z wewnątrz<lub nie koniecznie>(chyba każdy wie jak pracował 4870x2) OBUDOWY, zalezy mi glownie wentylacji i przestronności(Radeon 5970-spory grzejnik) tak w cenie do 250zł, najlepiej aby miałą 1-3 wentylatory w zestawie. 2. 4GB Ramu do 300-350zł (komputer służy głównie do grania) 3. Chlodzenia pod procesor Amd Phenom x4 955 PS. Posiadam procesor AMD Phenom x3 720 (O/C 3.7Ghz) + Pentagram Karakorum więc obudowa musi być więc szeroka. PS*. Nie piszcie tylko o zmianie procesora na lepszy, w najblizszym czasie planuje zakup Amd Phenom x3 955+ sensowne chlodzenie aby go podkręcić do 4-4.2GHz aby nie ograniczał karty lub tylko w małym stopniu. Dziękuję ! Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Będzie problem. Ten nowy radek to cholernie długi ma być,ponad 34 cm.Do 250 zł raczej nie znajdziesz odpowiednio dużej budy.Będą problemy ze zmieszczeniem.A nawet jak się uda to polecą zatoki na dyski i będziesz dostawał szału przy każdej próbie "grzebania" w środku.Trzeba kupić coś ala bigtower.Moim zdaniem masz tylko jedno wyjście.Lancool K58.Buda ma prawie 50 cm długości i pomieści wszystko.Co prawda musisz dołożyć 50 zł ale masz jedną z lepszych skrzynek na rynku i święty spokój z ilością miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Będzie problem. Ten nowy radek to cholernie długi ma być,ponad 34 cm.Do 250 zł raczej nie znajdziesz odpowiednio dużej budy.Będą problemy ze zmieszczeniem.A nawet jak się uda to polecą zatoki na dyski i będziesz dostawał szału przy każdej próbie "grzebania" w środku.Trzeba kupić coś ala bigtower.Moim zdaniem masz tylko jedno wyjście.Lancool K58.Buda ma prawie 50 cm długości i pomieści wszystko.Co prawda musisz dołożyć 50 zł ale masz jedną z lepszych skrzynek na rynku i święty spokój z ilością miejsca. Wszystko ca ma mniej niż 29cm :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanioS Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Wszyscy się zgadzają z wypowiedzią Demczoq'a?, nie da sie znaleźć nic tańszengo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 @Klaus Fakt,że nie sprecyzowałem.Karta wejdzie,tylko że wjedzie trochę do zatoki 5.25 :mrgreen: Jak ma mieć pełen luz to @Danios musi kupić "prawdziwego" big towera(jakiś duży szef albo lian-li) ale to są już zupełnie inne pieniądze.W tych widełkach cenowych to tylko Lancool to pomieści.Żaden CM tudzież jakiś wynalazek nie da rady tej karcie bez poważnych modyfikacji i przeróbek. @Danios Jest jeszcze jedna możliwość.Należy modlić się i mieć nadzieję ,że to przedpremierowe info o wymiarach karty jest przesadzone :lol: Tak czy siak wszystko potwierdzi się 19 listopada i wtedy będziesz mógł podjąć jakąś decyzję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 (edytowane) Seria sharkoon rebel jest względnie dobra. Ja mam sharkoon rebel 9, wymiary: 43,5(wys) x 20(szer) x 48,6(dł) cm, więc pewnie karta trochę wejdzie do zatoki 5,25, ale i tak powinieneś mieć jeszcze całkiem dużo miejsca i dobry przewiew, bo cały przód jest z siatki, a tuż pod zdejmowanymi panelami na zatokach montujesz praktycznie na każdej wysokości wiatrak 12cm. Bez problemy zainstalowałem też całkiem spore chłodziwo w postaci CM hyper 212 z wiatrakiem 12 cm, ale wyższe to już raczej nie wejdzie. Koszt to ok 200 zł, zależnie od wersji. Większy sharkoon rebel 12 w najtańszej wersji to ok 400 zł, ale oprócz wysokości to o wiele większy nie jest, wymiary: 540 x 215 x 535 mm, dłuższa tylko o 5 cm. Za 400 zł to poszukałbym chyba czegoś innego. zobacz http://www.cooling.pl/sharkoon-rebel-9-eco...odukt,1713.html Edytowane 14 Listopada 2009 przez prze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 link tutaj powinien wejść. a buda jest za mniej niż 200zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 po pierwsze grafa nie ma 34 cm tylko ok 30 (troche mniej) bylo pokazane zdiecie w antecu 900 lub 1200 a tam jest miejsca na grafe 30 cm wiec wiecej nie ma ;] czyli tyle samo ile ma moja cooler master dominator rc-690 , nie wiem czy Cooler Master Centurion RC-590 ma taki sam szkielet jak rc690 jezeli tak to wejdzie do niej 5870x2 , a jej cena to 299 pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 No i po raz kolejny okazało się ,że prawda leży zwykle po środku :lol2: Nowy radek nie ma ani 34 cm (jak pisałem) ani też poniżej 30. Te 31 centów i tak jest nie lada problemem w większości obudów. @ Danios chyba masz małego zgryza :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 (edytowane) w sumie racja jest bardzie po mojej stronie bo sama karta ma 29,3 cm a z obudowa 31 cm :lol2: czyli powinna wejsc do dominatora gdyby zalozyc chlodzenie wodne ;D Edytowane 19 Listopada 2009 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Wszyscy się zgadzają z wypowiedzią Demczoq'a?, nie da sie znaleźć nic tańszengo?Moze Chieftec LBX-01B-B-B ktora mam, kosztowala mnie 209zl bez zasilacza, 205 x 540 x 540 mm [s x W x G]. Jesli chcesz to w domu sprawdze ile dokladnie jest miejsca na grafike. Jesli chodzi o cisze... hmm obudowa raczej nie za dobrze tlumi dzwieki ze srodka bo ma duzo dziur w scianach, wiec wentylacja albo cisza. Z drugiej strony jesli glosnosc 5970 bedzie na poziomie 5850/5870 to nie bedzie az tak zle, chyba ze denerwuje Cie kazdy dzwiek wydobywajacy sie z obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Ja mam wszystkie zbedne otwory pozaklejane matami,wiec cisza tez moze byc;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Do Sharkoona Rebel 9 wejdzie ale wjedzie dosyć głęboko w zatoki 5,25, więc nie wiem czy ma to sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 (edytowane) Do Sharkoona Rebel 9 wejdzie ale wjedzie dosyć głęboko w zatoki 5,25, więc nie wiem czy ma to sens. Jak głęboko wchodzi w Sharkoona Rebel 9 to sam oceń - zdjęcie zrobione na wysokości śledzia. Można założyć np. tak, żeby karta wchodziła pomiędzy dwoma dyskami, no chyba że masz jeden. 12 cm wentylator zainstalowany z przodu na dołączonych szynach daje bezpośredni nawiew na trzy zatoki, czyli oprócz dwóch dysków wieje także na grafikę i ładnie chłodzi 'lewą', niezakrytą radiatorem stronę PCB grafiki. Poza tym zatok 5.25 i tak jest 9, więc jak ci jedna ubędzie to krzywdy nie będzie. Sory za bałagan w środku - nie spodziewałem się gości. Edytowane 20 Listopada 2009 przez prze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMatikm Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 a ja proponuje obudowę Aerocool VX9 pro, ta obudowa mieści karty do 30,7 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 @prze, nie musiałeś dodawać fotki, mam tą obudowę ;) Chodziło mi o to, że karta wejdzie dosyć głęboko w zatoki 5,25. Dla takiej karty wolałbym obudowę, podobną konstrukcyjnie ale jednak dłuższą, przynajmniej te 8-10cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 W Chieftec LBX-01B-B-B sa 34cm na grafike. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 @Danios Nie wiem czy ciągle szukasz obudowy ale znalazłem coś na Twojego radka 5970. Niestety budżet jak zwykle przekroczony,ale ilość miejsca na grafę powala http://www.proline.pl/sklep.php?p=AER+PGS+BX-500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...