Skocz do zawartości
piotreek

Beta Office 2010 Dostępna Już Wkrótce!

Rekomendowane odpowiedzi

Microsoft od jakiegoś czasu przygotowuje się do opublikowania publicznej bety. Nastąpić ma to prawdopodobnie w przyszłym tygodniu. Po sukcesie z testami Windows 7, publiczna beta Office'a 2010 to dobre posunięcie. Aplikacja pierwszy raz będzie dostępna w 64 bitach. Office'a 2010 będzie można pobrać z tej strony: KLIK

Do pakietu będzie dołączony mały program pracujący w tray'u i będą w nim dwie emotikonki, zadowolona mordka, oraz smutna mordka. Prosty sposób na zbieranie opinii o nowym produkcie.

Edytowane przez piotreek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od siebie mogę dodać jako jednego z pierwszych testerów Office'a 2010 Technical Preview, że jak na wczesną wersję testową pracuje dość stabilnie (używam od kilku miesięcy do pracy) i szybko. Wygląd interfejsu aplikacji jak Word, Excel, PowerPoint, Visio, Access nie uległ dużym zmianom. Za to użytkownicy Outlooka nieprzyzwyczajeni do wstęgowego GUI mogą czuć się lekko zagubieni. Niestety nadal edytorem tekstu w Outlooku jest Word. Ale warto dodać, że poszczególne aplikacje uruchamiają się bardzo szybko.

Czyżby kolejny dobry produkt MS na horyzoncie po Siódemce i H-V 2008 R2? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno będzie Office 2010 Live jako konkurencja dla Google Docs.

Będzie też bezpłatny Office 2010 Starter w którym poza zapisem plików i tylko podstawową funkcjonalnością Worda, Excela i Powerpointa będą wyświetlać się reklamy.

Sprawdziłem i nie widzę aby pojawiła się wersja na Maca.

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, jak się chce intensywnie Worda "testować" to by się przydał ten słownik. Też zaraz po instalacji za nim googlowałem :D

Ze skydrive można otworzyć bezpośrednio w programie? Bo widzę tylko opcję do zapisu.

No i pomoc mi się nie chce łączyć z siecią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby program przetestować, to należy go chyba używać i to intensywnie i nie w jakichś testach, ale przy codziennym użytkowaniu, bo do tego ta aplikacja jest, a nie tylko mieć zainstalowany. Word ma to do siebie że służy do pisania i słownik jest wskazany i to bardzo. Więc nie wiem, czemu miałbym nie pytać o ten słownik.

Edytowane przez piotreek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Office się niezła kobyła zrobiła... sam world + pp = 1,25gb... beż żadnych innych dodatków.

Najśmieszniejsze jest to, że po odznaczeniu wszystkich składników, instalator twierdzi, że potrzeba 1GB wolnego miejsca. Po zaznaczeniu Worda i Excela, wartość ta skacze do ~1,2GB :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dlugo maja trwac te betatesty? Na stronie MS jakos nie moge znalezc tej informacji...

W licencji wyświetlanej podczas instalacji jest (potem można ją przeczytać w Helpie):

5. TIME-SENSITIVE SOFTWARE. The software will stop running on 31/10/2010. You will not receive any other notice. You may not be able to access data used with the software when it stops running.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi