Bulizzor Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Witam Coś się z moją myszką ostatnio zepsuło, bo czasami jak kliknę na jakiś obiekt działa to jedno kliknięcie jak podwójne, więc troche mi to miesza w komputerze otwierając pliki, foldery, których nie miałem zamiaru otwierać, a jedynie powiedzmy przesunąć. Macie jakiś pomysł jak wyeliminować ten błąd? Czy to oprogramowanie czy wada techniczna? Oprogramowania specjalnie dla myszki nie instalowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Kiedyś miałem takiego robaka, oczywiście nie w myszce... Otwierał okna oddzielnie, z tą myszką robił podobnie. Zmiana na inna nie pomogła i wtedy wpisałem objawy w google i wyskoczył mi temat o robaku. A od strony technicznej, to może być zużycie materiału albo zabrudzenie. Jak długo jej używasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 myszki używam z 1,5 roku działa elegancko tzn klik jest świetny (brud wykluczam), w opcjach folderów mam tak jak na obrazku tzn domyślne - podwójne klikniecie otwiera... no ale właśnie działa tak jakby pojedyncze otwierało - lecz tak jak pisałem czasem tzn 2/10 razy mi otworzy zamiast zaznaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Witam Coś się z moją myszką ostatnio zepsuło, bo czasami jak kliknę na jakiś obiekt działa to jedno kliknięcie jak podwójne, więc troche mi to miesza w komputerze otwierając pliki, foldery, których nie miałem zamiaru otwierać, a jedynie powiedzmy przesunąć. Macie jakiś pomysł jak wyeliminować ten błąd? Czy to oprogramowanie czy wada techniczna? Oprogramowania specjalnie dla myszki nie instalowałem. Daj dłuższy czas reakcji klawisza (ponownie zaprogramuj mysz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Może mikrostyk się wyrobił? Mój Krait też coś takiego ma, ale jak na razie 2x mu przeszło. Ale jak się kaszani, to jest to strasznie irytujące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLaF Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Mikrostyk do wymiany. http://forum.purepc.pl/Klawiatury-myszki-j...th-t290695.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 dłuższy czas reakcji klawisza nic nie dał. Na drugim systemie (windows 7) też źle chodzi więc sterowniki wykluczam, zresztą odinstalowywalem na xp stery ściągnąłem dodatkowe stery do myszki od a4techa i nic. Na bank ten mikrostyk... gdzie to dostać by nie kupować przez allegro (wysyłka pewnie 5razy droższa od urządzenia). W komputerowym? a może w elektronicznym sklepie? Ten mikrostyk jest taki sam dla wszystkich myszek? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLaF Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 (edytowane) W elektronicznym. We wszystkich myszach, z którymi miałem do czynienia, był taki sam. Albo z jakiejś starej ze sprawnym mikrostykiem wymontuj. Edytowane 17 Listopada 2009 przez GLaF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 dłuższy czas reakcji klawisza nic nie dał. Na drugim systemie (windows 7) też źle chodzi więc sterowniki wykluczam,W myszach oscar nie ma jako takich sterowników tylko program który wprowadzasz do wewn. pamięci myszy. Przełączenie myszy z windows 7/XP/2000/95 na UNIX/Linux nic nie zmieni jeśli mysz jest źle zaprogramowana. Ale u Ciebie całkiem możliwe że to mikrostyk do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 ok. dzieki. w wolnym czasie ją rozkręcę i zobacze co w niej siedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 (edytowane) Pozwole sie podlaczyc pod temat :D Wlasnie zakupilem myszke X-748 Extra Fire (tak pisze na myszce a na aukcji byla opisana jako X-748k). Czy do jej poprawnego fukcjonowania sa potrzebne jakies sterowniki? Zainstlowalem z dolaczonego cd oprogramowanie OSCAR. Tyle ze w menadzerze urzadzen pisze - "Mysz zgodna z HID" i sterownik jest standardowy z windowsa. Czy tak powinno byc ? Posiadam winows XP SP3 PRO. Ewentualnie co jeszcze zainstalowac ? Edytowane 25 Listopada 2009 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Pozwole sie podlaczyc pod temat :D Wlasnie zakupilem myszke X-748 Extra Fire (tak pisze na myszce a na aukcji byla opisana jako X-748k). Czy do jej poprawnego fukcjonowania sa potrzebne jakies sterowniki? Zainstlowalem z dolaczonego cd oprogramowanie OSCAR. Tyle ze w menadzerze urzadzen pisze - "Mysz zgodna z HID" i sterownik jest standardowy z windowsa. Czy tak powinno byc ? Posiadam winows XP SP3 PRO. Ewentualnie co jeszcze zainstalowac ?Nic nie trzeba instalować. Jedynie jednokrotnie programator OSCAR jeśli chcesz ją zaprogramować ... później można oprogramowanie usunąć i nigdy nie instalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) Nie wiem czy już nie trochę po czasie ale najwyżej kolejnym odwiedzającym ten temat się to przyda ;) Mianowicie odnoście problemów z mikrostykami to nie trzeba ich od razu wymieniać. Wystarczy rozebrać taki padający mikrostyk i podrapać styki czymś ostrym np. śrubokrętem, by znowu zaczął działać jak nowy. Ja w mojej 4 letniej A4Tech RP-653 już 2 razy w ten sposób naprawiałem LBM, i działa do dziś. Edytowane 26 Listopada 2009 przez kamail86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) A ja dodam ze polecam X-748k - super myszor :D Swoja droga z supportu napisali cos takiego "Witam, Oprócz edytora Oscar, można jeszcze zainstalować standardowe sterowniki do myszek X7: http://www.x7.cn/en/driver/X-7XX.zip Pozdrawiam" Edytowane 26 Listopada 2009 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Oprócz edytora Oscar, można jeszcze zainstalować standardowe sterowniki do myszek X7: http://www.x7.cn/en/driver/X-7XX.zip Można ale ... po co ? ;) Zwykle w innych myszach instalowałem stery jak chciałem przypisać jakiemuś klawiszowi daną funkcję (choćby double click) ... ale w programowalnych Oscar po prostu wprowadzam "skrypt" do wewn. pamięci i sprawa załatwiona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Rozkręciłem w końcu myszkę by się przyjrzeć temu mikrostykowi... i wpadałem na pomysł otóż po co kupować mikrostyk jak można go podmienić na nieużywany (środkowy czerwony przycisk - 3xfire). Wylotowałem, zamieniłem miejscami mikrostyki i działa idealnie :D Dzieki za porady!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...