hancock Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 mam pewien problem - wiem ze bylo juz duzo podobnych postów, ale nie znalazlem w nich konkretnej odpowiedzi. Mam siec z 3-ma kumplami na Neo+, router(przerobiony lucent) i jako jedyny chcialbym postawic sobie FTPA. Wiem ze najpierw musze wlaczyc PATA i to sa moje 4 pytania 1 - jaki mam ustawic port(wiekszosc mowi 21, ale niektorzy twierdza ze musi byc wiekszy np 80, 600) 2 - jaki mam wybrac program do stawiania FTP - tez sa zdania rozbiezne 3 - jak mam skonfigurowac ten programik (jestem laikiem w sprawach sieci) prosilbym o jakis link konfikuracji 4 - i co mam zrobic zeby jakis koles nie smigal po moim dysku(moze jakas oslona ogniowa - prosze o propozycje jaka) wiem ze temat ten byl juz walkowany, ale szczeze mowiac nie zostala udzielona konkretna odpowiedz, a moze sie myle. bardzo prosze o pomoc. Chcialbym postawic FTP i udostepnic jakies giery. Czytalem na tym forum ze wy macie jakies tylko wam znane ftpy, moze bysmy sie czyms wymienili pozdr dla amina(mam nadzieje ze nie wykopie tego postu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 acha zapomnialem dopisac ze pracuje pod winshit98se mam nadzieje ze mi pomozecie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 <intro> BYLO BYLO SZUKAJ SZUKAJ </intro> <main> - port zalezy tylko i wylacznie od twojego widzimisie czy dasz 600 czy 21 to tylko od ciebie zalezy 21 jest defaultowym portem do ftp , takze wszystkie programy beda sie probowaly domyslnie dostac na tym porcie - pod winshita to chyba najlepszy jest bp/g6 ftp server od 2.15 w gore - http://www.bpftpserver.com/manual/manual_e..._eng/index.html - a jak chcesz to zrobic zeby jednoczesnie nie mial dostepu do dysku i z niego sciagal ? :) </main> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 jak zrobic to na lucencie?? bo tego Ci pit nie napisal, wiec chociaz tu pomoge ;) wchodzisz do modemu -> i wklepujesz cos takiego addpatin pppoe 21/tcp TWOJ_IP chyba, ze sie laczysz przez PPPoA to wtedy addpatin pppoa 21/tcp TWOJ_IP :) 21 to port tcp to protokol i koniec :) save -> restart (dla pewnosci) i masz zrobione :) co do progsa, to sie zgadzam z pitem g6 ftp ROX :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 czyli ktoś pisze xxx.xxx.xxx.xxx:21(ip zew) a łączy się z 192.168.0.3:21(moj ip wew), tak to bedzie wyglądało tak?? a co z zabespieczeniami, bede mial praktycznie zew Ip i bede narazony na wlamanie ? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 jedyne gdzie bedziesz narazone na wlamanie to na portach ktore przekierujesz..... w tym wypadku to 21, a skoro tam chodzi prog to watpie, ze ktos sie wlamie :P ale ognioscianke mozesz dac :) w razie czego :P dostep do innych portow bedzie zablokowany, wiec spoko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 dzieki za odp ale chodzi mi takze oto: czyli ktoś pisze xxx.xxx.xxx.xxx:21 a łączy się z 192.168.0.3:21 ^^^^^^^^^^^^^^^^ tak to bedzie dzalalo wtedy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 [...]bo tego Ci pit nie napisal, wiec chociaz tu pomoge ;)no nie napisalem bo juz to bylo gdzies (nieraz) ;] ale chodzi mi takze oto: czyli ktoś pisze xxx.xxx.xxx.xxx:21 a łączy się z 192.168.0.3:21 ^^^^^^^^^^^^^^^^ tak to bedzie dzalalo wtedy ?? owszem na tym polega pat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Dzieki wszystkim za odpowiedzi !! juz wszystko kapuje, jak postawie sobie FTPA, to dam cynk - moze byscie wrzucili cos nowego - moze ja wrzuce cos(juz koncze sciagac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Dzieki wszystkim za odpowiedzi !! juz wszystko kapuje, jak postawie sobie FTPA, to dam cynk - moze byscie wrzucili cos nowego - moze ja wrzuce cos(juz koncze sciagac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 [...]bo tego Ci pit nie napisal, wiec chociaz tu pomoge ;)no nie napisalem bo juz to bylo gdzies (nieraz) ;] ale nie moze byc tak, ze wchodze do tematu o neo+ i lucencie i sie nie odzywam :P poza tym wiem ze czasem wyszukiwarka szwankuje :( ale to drugo zedne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 ;] buhahahah - ale sie rozpisał ! :) :) :) :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 ;] buhahahah - ale sie rozpisał ! :) :) :) :!: czasem wystarczy malo a sugestywnie zamiast duzo a bez sensu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 no właśnie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 :P i jeszcze sie ze mnie smieja :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...