Radzio1234 Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 (edytowane) Witam wszystkich :). Niestety temat wątku nie pasował mi do żadnego z pozostałych działów, więc ostatecznie wybrałem ten :rolleyes: Otóż mam prośbę w zindentyfikowaniu nazwy tej oto obudowy. Na zdjęciu jest ona niestety po modyfikacjach. To i tak cud, że znalazłem w ciągu 5 minut zdjęcie obudowy, której nazwy nie znam, a o której myślałem :lol: :lol2: Pozdrawiam. Edytowane 15 Listopada 2009 przez Radzio1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Wygląda jak jakiś no-name za 60zł :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 (edytowane) ibox falcon http://www.shopmania.pl/shopping~online-ob...~p-2943740.html tragedia w to cokolwiek upchnąć. Edytowane 15 Listopada 2009 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Hehe czyli dobrze mówiłem, kartonowy no-name :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 No to jak takie szajstwo to odpada raczej. Obecnie mam równie niskojakościową obudowę tracera, a nawet gorszą z tym, że mniej przewiewną. Przy pasywnym chłodzeniu grafiki i chipsecie co ma ok.90 stopni cały czas wszystko się grzeje (na szczęście nie przegrzewa) łącznie z zasilaczem. Także czegoś bardziej przewiewnego szukałem, a ta przynajmniej miała jakieś wywietrzniki i nawiew z przodu... Znacie coś równie podobnego? Chodzi o tą lekko lustrzaną czerń (fortepianową) i srebrny kolorek ;) Ten szajs by przynajmniej pasował do reszty zestaw :rolleyes: Pozdrawiam i dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 a jaki budżet? srebro i czerń to poszukaj czegoś z CM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Budżet jak najmniejszy ;). A tak na prawdę nie mam zamiaru na budę wydawać więcej niż 200zł. Mój sprzęt jest już leciwy i nie ma co za bardzo inwestować. Jednak zamiast kupować nowy config zdecydowałem się w końcu uzupełnić zestaw dodatków, a także usprawnić chłodzenie i je wyciszyć. Czy ta obudowa jest w miarę dobra? COOLERMASTER case Elite 332. Firmowa i wygląd mi pasuje bo jest i czerń fortepianowa i srebro :lol2:. Tylko szkoda, że nie ma takich bajerów jak np. chowanie kabli za tacką mobo, albo ulepszony montaż dysków :rolleyes:. Znacie może jakiś nieznacznie droższy model, który posiadałby choćby szerszą wnękę na dyski (5,25)? Mógłbym wtedy zastosować wyciszająco-chłodzący zestaw montażowy, a przy okazji dysk byłby chłodzony wentylatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 A czy my jestesmy w dziale o obudowach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 A czy my jestesmy w dziale o obudowach?Teraz już tak :P Przeniesione na prośbę autora tematu. Miałem kiedyś CM Elite 33x, znośna obudowa jak za takie pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Dziękuję bardzo :) A można coś więcej o niej? Czy wygodna? Czy przewiewna? Czy dobrze się montuje? Czy ma jakieś fabryczne ułomności lub inne mankamenty? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Co prawda działo się to ponad rok temu, ale jeszcze co nieco pamiętam. 1. Przewiewna? W miarę, 2x 120mm dawały radę. 2. Wygodna? Bezśrubkowy montaż owszem, był wygodny. 3. Montowanie jest bardzo proste i bezproblemowe, na początku wydaje się niesolidne ale to tylko wrażenie - jest OK. 4. Ułomności? Kilka jest, ale to są bardzo subiektywne odczucia więc nie ma po co o tym pisać ;) Generalnie porządna obudowa za rozsądną cenę. P.S. Przy zakupie pamiętaj o uwzględnieniu szerokości budy, szkoda byłoby się rozczarować za pół roku z powodu niemożności założenia jakiegoś coolera. To jedeno z podstawowych kryteriów! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Jak posiadacz obudowy CM Elite 33x również się wypowiem o nich . Kwestia przewiewności - buda ma 2 miejsca na wentylatory 120 mm ( 1 jest razem z budą ) , ma tunel powietrzny dla procka . Siatkowane osłony kieszeni 5,25" też poprawiają trochę przepływ ( szczególnie jak zdejmie się gąbkę za metalową siatką ) . Wygodna - za taką cenę dosyć fajna - bok z jednej strony mam przykręcane na radełkowane szybkozłączki zamiast na klasyczne śrubki , montaż dysków i napędów w zatokach jako tako ujdzie , u mnie są one na śrubki . Wady - zbiera masę kurzu ( czarne szczególnie ) - 120 mm z przodu robi swoje , po kilku dniach cała siatka jest zakurzona , lakier niezbyt wytrzymały , po ~ roku użytkowania mam kilka zadrapań na budzie . Ale mimo to polecam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Przewiewność w moim przypadku to podstawa. Chipset, który ma ciągle 90 stopni i pasywna grafika robi swoje. W obecnym szajsie Tracera, który nie ma nawet nawiewu z przodu, z tyłu z zasilacza leci ciepłe powietrze. Na szczęście procesor to niskotemperaturowiec :lol2:. Także myślę, że ten model powinien być dla mnie bardzo dobry. A siatkę z przodu widać będę musiał co kilka dni szmatką przelecieć ;). Jeszcze jedna kwestia. Czy ten bezśrubkowy montaż bardzo przenosi drgania dysku? W obecnym szajsie drgania były ogromne na montażu śrubkowym i dysk obecnie wisi sobie na gumkach z pasmanterii :lol2:. Czy ma ona jakieś ostre krawędzie? Czy karty rozszerzeń (PCI) montuje się normalnie na śrubki? Czy ta siatka w rzeczywistości wygląda bardzo brzydko (ew.gorzej niż na screenach)? Sorry, że tyle pytań, ale chcę zrobić rozsądny zakup. Dzięki wszystkim za pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Z zewnątrz ma krawędzie zaokrąglone . Trochę gorzej jest wewnątrz , ale nie tragedia . Karty rozszerzeń można montować na śrubki . Siatka wg. wygląda dosyć fajnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 (edytowane) I jeszcze jedna najważniejsza kwestia chyba. Czy te niebieskie podświetlanie przycisków to jest diodowe? Jeśli tak to czy łatwo je wymienić na inne? Pozdrawiam :) Edytowane 25 Listopada 2009 przez Radzio1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 (edytowane) Zmieniam zdanie. Jednak Cooler Master Elite 330 jest dla mnie ładniejsza. Może ma mniej czerni fortepianowej, ale jest jakby bardziej elegancka. Czy w tej wersji da się wymienić kolory tych diodek? To już mam nadzieję ostatnie pytanie i ją zamawiam :lol2:. Będzie można zamknąć temat :) Edytowane 25 Listopada 2009 przez Radzio1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Pytanie szczególnie skierowane do wszystkich posiadaczy Cooler Master Elite 33x Czy u Was też po zamontowaniu wentylatora nawiewowego z przodu słychać bardzo głośny szum?? Montowałem tutaj już 2 wentylatory (no-name i Cooler Master dołączony w komplecie) i o ile na tylnej ściance pracowały z normalną głośnością, tak po montażu na przedniej ściance szum jest strasznie denerwujący..... Moja to 330, także na dziurkach od tego wentyla znajdują się przyciski, a na dodatek brakuje paru otworów w porównaniu z tylną kratką..... Już miałem zamiar kupić sobie dwa Noiseblockery do tej obudowy, ale straciłem zapał po tym doświadczeniu z podmianą wentylatora... Jest jakaś rada?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Odpowiedź brzmi kijowa... ta obudowa... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 (edytowane) Pytanie szczególnie skierowane do wszystkich posiadaczy Cooler Master Elite 33x Czy u Was też po zamontowaniu wentylatora nawiewowego z przodu słychać bardzo głośny szum?? Montowałem tutaj już 2 wentylatory (no-name i Cooler Master dołączony w komplecie) i o ile na tylnej ściance pracowały z normalną głośnością, tak po montażu na przedniej ściance szum jest strasznie denerwujący..... Moja to 330, także na dziurkach od tego wentyla znajdują się przyciski, a na dodatek brakuje paru otworów w porównaniu z tylną kratką..... Już miałem zamiar kupić sobie dwa Noiseblockery do tej obudowy, ale straciłem zapał po tym doświadczeniu z podmianą wentylatora... Jest jakaś rada?? A z jaką szybkością kręcą się te wentylatory? U mnie w takiej samej obudowie, po ustawieniu prędkości na 50% (ok 680RPM) wentylatorów (CM oraz Zephyr) stają się zupełnie niesłyszalne. Przy 75% (ok 950-100RPM) szum staje się już dość wyraźnie słyszalny ale jeszcze na tyle cichy że nie przeszkadzający i dopiero przy max obrotach szum staje się głośny i denerwujący. Ale biorąc pod uwagę że w idlu więcej niż te 50% obrotów jest zupełnie niepotrzebne a w stresie te 75% też wystarcza to jestem z tej głośności bardzo zadowolony. Do automatycznej kontroli obrotów wentylatorów w obudowie użyłem SpeedFana, który reguluje ich prędkość w zależności od temperatury chipsetu, dysku i CPU, a w praktyce tylko w zależności od temperatury CPU ;) Edytowane 1 Maja 2010 przez kamail86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Cooler Master kręci się na full obrotach... Tyle, że o ile na tylnej ściance go nie było słychać to na przedniej już tak. Także raczej tych otworów jest to wina ;) Kupię te NoiseBlockery to się będzie kombinować z wycinaniem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 (edytowane) U mnie CM na tylnej ściance pracuje tylko trochę ciszej niż Zephyr (na tych samych obrotach) znajdujący się z przodu. Ale tył obudowy jest bardziej oddalony niż jej przód i w dodatku znajduje się za biurkiem co też na pewno w jakiś sposób wytłumia. Gdyby nie to to myślę że ich szum byłby porównywalny. Więc nie wiem skąd u Ciebie taka różnica. A może coś na co ten z przodu dmucha powoduje taki szum? U mnie dmucha tylko na jeden (w dodatku dość cienki - chodzi mi wyłącznie o gabaryty ;)) dysk Seagate'a z serii 12. Edytowane 1 Maja 2010 przez kamail86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 No to w tym momencie zadziwię wszystkich, ale obecnie na nic nie wieje, ponieważ wymontowałem klatkę 3,5cala i czekam na uchwyty by zawiesić dyski w taki oto sposób (KLIK). Sam żyłem do tej pory w przekonaniu, że to wina tego no-name, który był zamontowany na przodzie. Lecz po zamianie miejscami, teraz głośny no-name stał się chchy na tyle, a cichy CM stał się głośny na przodzie. I to może nie on sam, tylko szum jaki wytwarza. Jakikolwiek z tych 2 bym nie zawiesił na przodzie szum jest jednakowo ogromny.... I teraz sobie tak myślę, że jednak lepiej było poczekać, dołożyć i kupić Lancool K62 :unsure:. No ale obudowy co kilka miesięcy się nie zmienia i muszę coś zrobić z tym CM który mam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...